Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ce rabite kakšne recepte evo me

Ce rabite kakšne recepte evo me

caw alena

Vidim da si kao dobra poznavalka hrane zato te prosim da ti napisi boljse recepte da te ne bominila zelja po hrani pa da vidim kaksen recep bos ti spacala skupaj k tako dobro obvladas kuhinjo.

lp

Cao tudi tebi, mojster

Ja, prav imaš. Res sem dobra poznavalka hrane in kot taka, ne bi receptov skup spacala, ampak lepo kot je treba posredovala naprej. Vsekakor se pa nisem ponujala kot ti, zato prosim….
Sicer pa verjetno želiš malo začiniti ta forum, vendar žal se ne bom spuščala v debate. Samo prosim v bodoče, ko bereš odgovore, se si jih narobe razlagat. Napisala sem samo, da me mine želja zaradi slike, ki si jo pripel. (Hijena – grda in hinavska žival).

Lep pozdrav in obilo kuhanja še naprej

Se strinjam z Aleno, da je tista slika neprimerna za ta forum.
Recepte, ki jih je ta oseba dala pa tudi jaz niti pod razno ne bi uporabljala.

SESTAVINE ZA 1 OSEBO:
70 g instant kuskusa
1 dcl vrele vode ni nujno da je vrela
žlička olja
pol čebule
pol paprike
1 paradižnik
sol po okusu
1 do 2 žlici nasekljanega peteršilja
Par zličk zmletega sladkorja če je potrebno

PRIPRAVA:
Kuskus prelijemo z vročo vodo in ga pustimo 5 do 7 minut, da se namoči.
Medtem na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko zarumeni, dodamo na trakove narezano papriko in pražimo nekaj minut. Nazadnje dodamo še na kocke narezan paradižnik, ki smo mu odstranili semena. Še nekaj minut pražimo in solimo.
Namočen kuskus zdrobimo z vilicami in ga naložimo na krožnik. Na sredini naredimo vdolbinico, kamor vsujemo zelenjavo. Vse skupaj posujemo s peteršiljem.

Pripravimo še zeleno solato in odlično kosilo je pripravljeno.

ČEBELJI PIK >

Sestavine:
KREMA: 1 liter mleka,100 g sladkorja,1 vanilin sladkor, 130 g moke oz. primerne količine gustina (cca 80 g) 50 g vanilin pudinga,5 jajc,šilce vina,25 ml sladke smetane, koščki sadja
BISKVIT: 4 jajca,120 g sladkorja,80 g moke,pol pecilnega PUNČ: pol biskvita raztrgaš na koščke,2 žlici marmelade, 1 dcl ruma,voda (toliko da dobimo maso, ki se lepo veže) sadje iz kompota mleti orehi za posip

Priprava:
KREMA: Iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno smetano. BISKVIT: Stepemo rumenjake in sladkor, dodamo moko in pecilni, na koncu dodamo sneg. Rabimo še dve plasti listnatega testa (preden ga pečemo ga na gosto nabodemo…kot za kremšnite). NALOŽIMO: listnato testo krema biskvit sadje iz kompota krema punč krema listnato testo tanka plast kreme mleti orehi Biskvit pečemo v velikem pekaču, ki je v pečici. Spečemo tanek biskvit kot za rolado. Nalagamo v visok za polovico manjši pekač.
pa dober tek !!!

a mate kake recepte brez kml?

petranika@gmail.com

oj….
crocuta…mene pa zanima če poznaš kake dobre recepte za omakice k mesnemu fundiju..bol nepekoče
hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close