če počitniško prikolico vlečeš s sabo
Živjo,
mene pa zanima, če kdo od vas počitnikuje tako, da pelje prikolico s sabo? Namreč vsi govorijo samo o pavšalih, ki so božjastno dragi, pa tudi naveličala bi se. In mi kapne, da Nemci vozijo prikolice s sabo že odkar pomnem. Bi kdo delil izkušnjo oz. dal kak uporaben nasvet – že pri nakupu (rabljene, žal) in potem pri tistih finih detajlih, ki naredijo dopus?
Hvala, U.
kupili smo jo preko interneta, tisto 750 kg, ki ni potrebo registrirati, pelješ jo na tretjo tablico. imamo adrio 380 QSL in je za 4 osebe (2+2), s predšotorom in arafatom, ostalo pa je le še oprema za spanje, kuhanje in kopanje. če vpišeš na googlu adria 380qsl jo lahko vidiš kako izgleda. kuhamo samo zunaj, nikoli v prikolici, dodatno si peljemo manjši hladilnik.
na pot gremo vedno v zgodnjih jutranjih urah in vračamo se vedno v poznih večernih urah, vlečemo jo vedno sami.
mi jo tudi vedno fijakamo s sabo (kljub pavšalu 🙂
letos smo manjšo (za 3 osebe) “zamenjali” za ta veliko (6 oseb) + predprostor + gadafi; s sabo peljemo tudi kuhinjo (koher in mizico zanj 🙂 ker vedno kuhamo izključno zunaj, stole in mizo ter 2 omarici za kampiranje (da nam ni treba za vsako malenkost v prikolico skakat) – kupili pa smo rabljeno in prav tako kot idolinca preko neta.
za postavljanje porabimo 2 dni (da je res tipi topi), prav toliko za pospravljanje, če je lepo vreme (predprostor če se le da operemo in posušimo kar na morju)
potujemo vedno ponoči… iz prekmurja do želene lokacije (ki je že 30 let enaka 🙂 ) je tako potrebnih dobri 8 ur vožnje: vroče nam ni, tamalčka spi, jaz pa atku prepevam, da ne zaspi 🙂
kar pogumno torej! noben bav bav ni! je pa res, da je veliko udobneje priti v hotel, kjer te vse počaka že pripravljeno, samo v kopalke se moraš dat (a, vsaj za nas, ne odtehta spanja pod borovčki :))
pa uživajte!
jap smo si omislili malo luškano adrio, ki jo peljemo sabo .. o pavšalu niti v sanjah ne razmišljamo. Nam služi kot avtodom, saj se lahko zaparkiramo na kateremkoli parkirišču ali pa gremo v kamp, po potrebi postavimo predprostor, ki je bol šotoru podoben (postavljen v 10-tih minutah) in to je to. Do zdaj smo šotorili pa lahko rečem da ima tako prikolica kot šotor svoje + in – točke. Vsekakor pa je prikolica bol komot in za pakiranje porabiš manj časa, so pa dražje cestnine, kampi …
nam ni nič žal in letos jo uporabljamo že od začetka aprila (imamo tudi gretje za čez noč) in upamo da bo uporabna še globoko v jesen. Vikend izleti so tako bol sproščeni 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.