Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če ne vzameš 10 dni dopusta v kosu

Če ne vzameš 10 dni dopusta v kosu

Da mene prisilijo koristiti 10 dni dopusta v kosu, jim jebem mater vsem po vrsti! ???

Odgovor na objavo uporabnika
Cepidlakec, 09.08.2025 ob 21:59

Da mene prisilijo koristiti 10 dni dopusta v kosu, jim jebem mater vsem po vrsti! ???

Zgleda imaš zeli zahtevno službo, da se že na delovnem mestu dovolj spočiješ. Čestitam!

Trumpovka, 09.08.2025 ob 22:05

Zgleda imaš zeli zahtevno službo, da se že na delovnem mestu dovolj spočiješ. Čestitam!

Ja, ti pa prekladaš žaklje v službi, da si tako utrujena, da se v 9ih dnevih ne odpočiješ, al kako. Komur je delo muka, naj si vzame tri tedne in ne samo dva. Kdor z veseljem dela, se v 6 krat po 9 dnevih idealno odpočije.

Ena292, 09.08.2025 ob 12:21

Delam v JU in so enkrat sodelavki vzeli ostal dopust, ker ni izkoristila 10 dni v kosu. Ko zdaj sprašujemo tajnice, pa nobena nič ne ve. Ampak če se ti je zgodila bolniška, menda ja to ne bo problem.

Vzel so ji razliko do 10 dni, ker v tekočem letu ni koristila 10 dni dopusta za tekoče  leto, ne pa zato, ker ga ni 10 dni v kosu.

Prisiliti te ne morejo. Bi pa imeli težave, če bi hotel biti 10 dni v kosu, pa ti v celem letu tega ne bi omogočili. Načeloma jim lahko tudi cel dopust pustiš, ni problema….

Kadrovica, 09.08.2025 ob 13:43

od kdaj je obvezno, 09.08.2025 ob 12:17

Jaz nikoli ne vzamem 10 dni v kosu. Ne razumem kje je problem. Imaš pravico do 10 dni v kosu, ne obveznost, kolikor jaz pač razumem. Še nikoli mi ni nihče rekel da moram vzeti 10 dni v kosu. Pa delam v večjem podjetju kjer so kar zoprni glede pravil.

Ne pravica, tvoja dolžnost je, da dva tedna koristiš skupaj!

V avtoričinem primeru pa smo pustili tako, kot je bilo, pri nas takrat 8 dni dopusta, naprej bolniška.

Delovna inšpekcija ni komentirala, da je kaj narobe, ker je bilo iz evidenc razvidno, da napovedano je bilo dvotedensko koriščenje.

Ni dolžnost, pravica delavca je. In dolžnost delodajalca, da pravico delavcu omogoči. Ne more pa ga v koriščenje te pravice prisiliti (no, razen s kolektivnim dopustom, ki ga morajo vsi koristiti, to gre).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close