Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija če kličeš v tujino se plača samo do meje

če kličeš v tujino se plača samo do meje

Nekdo me večkrat pokliče iz tujine in pravi, da ima tako narejeno, da on plača celoten pogovor, ni tako, da bi on plačal do meje, jaz pa pogovor v Sloveniji. Vem, da mi je pred leti spraznilo celo predplačniško kartico, ko so me klicali iz Slovenije na Hrvaško.

A se je vmes kaj spremenilo prosim?

mešaš pojme.

1. če si ti v sloveniji in te kličejo od kjer koli na svetu, ne nosiš nobenega stroška, ne plačaš nič, oziroma plačaš samo tiste klice, ki jih sam kličeš

2. če si ti v tujini, in tebe kličejo seveda plačaš klic od slovenije od generalnega vozlišča do tebe – kjerkoli si že

3. če si ti v tujini in ti kličeš, celotni strošek klica nosiš sama

aha, pa še ta varianta je

če si ti v sloveniji in kličeš slovensko številko, ki je v tujini, plačaš le toliko, kolikor bi plačala, če bi bil človek doma. tuje stroške plača tisti, ki si ga klicala. pod pogojem, da je številka slovenska od slovenskega operaterja.

daj takoj šenkaj telefon prvemu ki pride mimo, ker takih bedarij se niti brati ne da, ne pa nanje odgovarjati.

prvo pri sebi definiraj, ali sprejemaš klice v sloveniji ali v tujini in potem sprašuj..

Dobre vile pred leti, ko sem se rodila, še niso v zibko položile vedenja o načinu zaračunavanja telefonskih storitev. Lahko bi nam zaračunavali enotno pogovore v Sloveniji do meje, ostalo pa plača tisti, ki je zunaj ne?

Hvala za odgovor, ki mi je pojasnil način plačevanja mednarodnih klicev.

si pa vseeno čutil neznosno željo po tem, da se oglasiš, komentiraš in žališ.

sprejemam dejstvo, da so predvsem starejšim ljudem zadeve glede telefonije, računalništva in podobnih zadev zelo nejasne…

vsi načini zaračunavanja klicev so pri vsakem operaterju objavljeni najmanj na spletni strani. torej, če znate iti sklenit naročniško razmerje, kupit telefon, pisat sporočila sem, verjetno znate tudi na spletno stran operaterja pogledat.

Vse je objavljeno na spletu. Če pogledaš seznam tem, je sploh katera, kjer si ljudje ne bi mogli sami poiskat informacij? Zato pa imamo MON. Recimo tista tema z Lanterno. Gotovo je že nešteto opisov kampa, oddaljenosti do Poreča, trgovin, a sem z veseljem odgovorila, ker vem kako je pred dopustom, tisoč in ena zadeva za uredit, da si že celi crknjen in se ti ne da uro srfat, da bi se natančno poučil o določeni zadevi.

Poleg tega velikokrat kaj iščem, ravno včeraj sem gledala strani mobilnih operaterjev in nikjer načina obračunavanja klicev ni na vidnem mestu, sicer bi se danes tega spomnila in tja pogledala.

http://www.mobitel.si/ceniki/info/evrotarifa.aspx

30 sekund je trajalo, pa še zato ker je internet počasen
prej kot napisat novo temo in čakat neumne odgovore kot je moj

tale stran ne daje odgovora na to, koliko plačaš, če te nekdo kliče iz tujine…
a veš… ko si že tako ultraprijazen v tej temi…

na strani, ki sem jo navedel, so vsi potrebni podatki. oz. so poveazve na druge podstrani. Seveda je treba imeti tudi kanček funkcionalne pismenosti.
cenik storitev je tudi odvisen od naročniškega paketa, operaterja itd….tam je primer za mobitel.

dejstvo pa je, da na nobenem ceniku ni postavke prejeti klic v domačem omrežju, kar pomeni, da se ne obračunava. Temu se tudi reče funkcionalna pismenost. razumeti prebrano.

zdaj sem pa že mega ultra prijazen:)

ampak to je treba nekomu, ki tega ne ve pač razložit, a ne…

niso vsi tako pametni, kot ti…
ampak lažje je bit nesramen in hudoben in si na tak način dvigovat ego…

zakaj sem nesramen in hudoben?
pa tudi, da sem pameten nisem rekel.

žal živimo v svetu, kjer se vsako neznanje lahko krepko maščuje. tudi s plačilom dragih računov.

torej se je treba celo življenje učiti, brati….

tudi avtor naj drugič napiše v uvodnem sporočilu, da nima pojma o telefoniji in drugih sodobnih rečeh in malce opiše svojo situacijo, da ne izpade tak papak kot eden v drugi temi, ki sprašuje glede prenosa podatkov v tujini z Iphonom…halo….če je mel par sto eur za ta telefon, pa naj se še funkcionalno opismeni prej. ampak ne……samo da smo na videz fensi…

Hej mehanik ,kaj pa ti sploh počenjaš med samimi butlji?Jaz bi si poiskala bolj pameten MON ,ker nas je kar nekaj ki se nismo rodili z mobitelom in računalnikom v rokah,sploh tisti ,ki smo malo starejši.Zato pa tudi sprašujemo tule, ker pridemo hitreje do informacij iz prve roke.

zabavam se. pa tudi jaz se nisem rodil z mobitelom in računalnikom. imam svoj emšo. ampak berem in to ne samo forume, to je za sprostitev.

če se v življenju ravnate po nasvetih, ki jih dobite na forumih, ni čudno, da smo tam kje smo.

na forumih je 90 % izkrivljenih informacij. lahko so v pomoč in osnovo, ne pa za vodilo.

Ja, in če hočeš koga mal usmerit na kakšen link, da sam poskuša kaj najt (ne samo v tejle temi, na splošno tule), se mogoče spotoma še kaj nauči… te pa takoj vsaj nekaj njih ozmerja.

Tud jaz se nisem rodila z mobitelom in računalnikom, moj emšo vsebuje “960”, pa marsikaj znam poiskat na netu. In sem tud že ugotovila, da je v veliko temah kup odgovorov v smislu “se mi zdi”, “po moje”, “baje”, “sem slišal da…”, medtem ko so nekaj klikov stran verodostojne informacije ustreznih inštitucij…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close