Če imate še vedno težave z virusi…
“Novi” test antivirusnih programov – zakaj, kako, katerega izbrati.
Tukaj lahko vidite zakaj vas velikokrat vaš zvesti Norton ali tako reklamirana Panda lahko prevarata, in na koncu imate še vedno probleme z virusi….
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com
(!)
Sporočilo ni mišljeno, da se nanj odgovarja, še sploh pa ne prepira kot je v navadi tukaj gor.
Poglejte si link in ostale podstrani pa srečno v bodoče. 😉
No ja, čeprav ni mšljeno da se na to sporočilo odgovarja, bi vseeno nekaj dodal tule.
Zaradi tega, ker so razni ocenjevalci softwara, podkupljive žvali, dogajalo se je že, da so najbolj ugledne revije določenemu produktu potalale visoko oceno samo za to, ker jim je v đep padlo nekaj 1.000.000$, so taki testi vprašljivi.
Samo tolko za ogled , tule je stvar precej drugačna, tule pa je Panda celo na prvem mestu.
Komu torej zaupat???
Se strinjam s hmmm, kupil sem dvd rekorder. Model je bil ‘kao rekorder leta’, a je v prvem tednu odpovedal poslušnost. Internetne ocene pa, kot vemo, vse prenesejo, podobno kot pravimo za papir.
Rešitev je torej le uporaba več orodij, ter en ‘kao dober’ antivirusni program ter nekaj anti spy progijev. Da Hijacka sploh ne omenjam 🙂
Zakaj pa v v vseh teh ocenah ni nikjer omenjen Anti Vir?
Jaz uporabljam PC-Cillin Internet Security 2005 in je res zakon. Ima vse, kar imajo veliki 🙂
Key Features:
Comprehensive Virus Security
Enhanced Spyware Detection and Removal
Anti-Phishing –New!
Home Network Control –New!
Wi-Fi Intrusion Detection –New!
Improved Spam Filtering
Personal Firewall…
Res pa je, da če hočeš uporabljati recimo Mulo, moraš malo Firewall ugasnit, da ti dela 100%. Drugače pa ni problema.
Lp, Max
No ja, pa bom še jaz odgovoril…
Vem in strinjam se s predhodnimi, ki ste omenili možnost podkupovanja različnih firm in razlike med ostalimi lestvicami. Sem tudi že prej pregledal nekaj ostalih in se res razlikujejo. AV-ja tudi ni gor. Ne vem… čudno, ni kaj, res pa je, da so na tej listi sami veliki (komercialni).
Za to lestvico sem zvedel na mnogih forumih; med njimi tudi na experts-exchange kjer so res taki mojstri sveta, da samo glava peče. Zato sem v večini tudi njim verjel na besedo, da mora biti ta test točen. Kar sploh še vedno ni nujno…
BitDefenderja sem pa začel uporabljati vzporedno z NOD32, s to razliko, da sem opazil, da NOD32 zelo hitro omaga; in pride hujši virus kot je Trojan.Downloader, pa ga že sesuje in potem samo še nonstop opozarja, da je potrebno neki fajl zbrisati, storiti pa tega ne zna.
BitDefender in cel ta njihov sistem mi je pa všeč nekako kot pri Kasperskyju; so zelo dosledni, ažurni, ponujajo tudi svoja zastonj in zelo učinkovita orodja (virus removal tools) in se začuda sploh toliko ne reklamirajo kot kakšna Panda ali pa Norton.
Skratka, uporabljam ga že kakšnega pol leta (in več) in sem zadovoljen.
Res je včasih nekoliko požrešen s spominom (še vedno ne tako kot Norton), ampak se splača, saj dela hitro in učinkovito.
Skoraj neverjetno se pa sliši, ampak še vedno je neverjetno učinkovit za odstranjevanje virusov v varnem Command Prompt načinu, dobri stari F-Prot za okolje DOS. Je zastonj in dnevne definicije virusov v obliki treh fajlov *.DEF se dobijo na njihovi spletni strani, tudi zastonj.
Forum je zaprt za komentiranje.