Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice če grem na HR, a rabim dokaze ko se vračam ali že ko vstopam na HR

če grem na HR, a rabim dokaze ko se vračam ali že ko vstopam na HR

Če grem na morje na HR v apartma. Kaj moram dokazilo, kam grem, pokazati že ob vstopu na HR ali le ko se vračam v SLO? V apartmajih mi nikoli do sedaj niso nikjer dali računa, drugo je hotel, kjer dobiš vse sprintano. Kakšne dokaze naj imam za apartma?

Če ti DO SEDAJ niso v apartmajih ničesar dali (npr. dokazila oz. računa), ti ga bodo pa OD SEDAJ morali, ker ta račun/potrdilo/plačilo turistične takse rabiš predložiti na meji kot dokaz!

Sicer pojdi v tak apartma, kjer ti bodi to dali. Tudi mi smo trenutno v apartmaju na Hrvaškem in bomo dobili račun.

Imel vse tja in nazaj ampak jih ni znimalo.

Nazaj grede rabis dokazilo. Ce si blond in nimas cudnega priimka te itak spustijo .

Zato imajo pa Hrvati briljantno sezono. 🙂 Ker so prvič vsi turisti prijavljeni.

Torej moram za nazaj izrecno iskati. Kaj pa do tja, je v redu odrezek položnice – rezervacija? Verjetno mail lastnika ni zadosti za apartma?

pomoje nič

Za tja pokažeš na hrvaški strani tisto potrdilo s spletne strani https://entercroatia.mup.hr/, za nazaj pa na slovenski strani račun za apartma/hotel/kamp. Koliko obmejni policist dejansko tisto bere, ne vem … verjetno ne prav natančno. In seveda je možno tudi, da te noben ne vpraša za nič, ampak kolikor sem gledala avte pred nami, so vsi poleg potnih listov dali tudi papirje.

In ves DDV plačan ;-). Bojše od vsake dacarske kontrole.

apartma plačaš, ko dobiš račun
simpl ko pasulj

Za dol rabiš visit Croatia, za nazaj pa potrdilo, da si bil na Hrvaškem – račun ali plačilo turistične takse ali…

Mi je pa sodelavka rekla, da zna bit problem prit do zdravnika ali zobarja v roku 14 dni od povratka. Kdo kaj ve o tem?

Hčerka ima pregled na pediatrični kliniki tri dni po vrnitvi z dopusta na Hrvaškem. Sem preverila, pa so mi rekli, da če Hrvaška ne bo ta čas na rdečem seznamu, ne bo težav in da naj kar pridemo.

Kaj pa tranzit ali izlet – npr. z motorjem, na izlet po Hrvaški. Kako tretirajo to?

Mene zanima, če grem v dnevni šoping – v Ikeo Zagreb? Ok, če kupiš, morda zadostuje račun. Kaj če slučajno nič ne kupim?

Potem pa za vsak primer kupi vsaj švedske mesne kroglice v Ikeini restavraciji

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close