Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Če DVD enota ne dela, ali bi pomagal Service Pack 2?

Če DVD enota ne dela, ali bi pomagal Service Pack 2?

Samo vprašanje, ker imam DVD enoto v prenosniku, ki pa ne dela?

Ali moram naložit Service Pack 2 ali pa je kaj drugega?

lp
J.

Ne… Kaj pa ne dela?

Lp, Max

Verjetno nimaš ustreznega predvajalnika za dvd zapise?
SP2 s tem nima nobene zveze.

Kje dobim predvajalnik za DVD zapise?

lp
j.

Poleg prenosnika je tudi program za predvajanje dvd zapisov.
Malce je potrebno pobrskati med cd-ji, ki so poleg prenosnika..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Meni zažene Windows Media Player, vendar javi napako pri branju DVD (ime prepozna). Med troubleshooti je napisano, da nova verzija MP verjetno ne bo rešila problema.

Na strani od Microsofta glede nedelovanja DVD pa piše: Če je v računalniku nameščenih več dekoderjev za DVD-je (imenovanih tudi dekoderji MPEG-2), boste morda imeli težave pri predvajanju DVD-jev. Težavo lahko odpravite tako, da dekoder, ki ga ne uporabljate, odstranite s funkcijo za dodajanje in odstranjevanje programov na nadzorni plošči.

Kje naj jih odstranim in kako se imenujejo????

lp
J.

odstranila sem že vse dekoderje MPEG-4 in celo BSPlayer z vsemi kodeki.

Še vedno ne dela!!!!!

Kaj bi pomagalo?

lp
j.

Probaj si inštalirati CyberLink PowerDVD:

Lp, Max

Sem poskusila z VLC Media in sedaj dela, vendar pri filmil slika nekako preskakuje oz. ni čista.

Ali bo ta drugi program kaj boljši?

Katera bi bila dobra zunanja TV kartica, ki jo priključiš na lap top in gledaš sliko na TV? ALi je potem slika na obeh? Kakšna bo slika na TV? Slabša kot na računalniku? ALi ni potem ceneje kupit DVD-Divx player?

lp
J.

MAx,

ali ne deliš naokoli nasvetov z virusi?

Meni je javil, da je ta programček okužen!!!!!!!!!!

lp
j.

To je originalni link od CyberLink-a. Če pa imajo oni okužene datoteke, pa nisem jst kriv 🙂 Drugače pa dvomim, da bi bil to virus. Kateri AV pa uporabljaš oziroma kateri program ti je javil da je to virus (kateri virus)?

Načeloma naj bi bila že malo boljša zunanja tv kartica dovolj dobra (cca 15.000 – 20.000… SIT). Če hočeš imeti pa kaj PRO, potem bo pa kar dražje. Ne bi rekel da je DVD-DivX player cenejši, če primerjamo kaj vse lahko delaš s TV kartico na računalniku…

Lp, Max

Symantic Client Firewall je našel in izoliral virus. Še preje me je opozoril, da prihaja program od neznanega ponudnika.

Sem raje dela gor VLC media, samo filmi so res slabši kot na DVD playerju, ali je to odvisno od frekvence računalnika ali procesorja?

lp

j.

Če imaš težave s predvajanjem dvd filmov, lahko problem rešiš s primernim predvajalnikom. Lahko je to Cyberlink, WinDVD ali kakšen drug DVD player. Na netu lahko dobiš le trial verzije teh predvajalnikov ali pa kakšen slabši freeware player.
Lite verzije predvajalnikov so priložene tudi skoraj k vsaki DVD enoti, zato si tak cd lahko izposodiš od koga, ki ima DVD enoto.
Ne omenjaš, kako zmogljiv prenosnik uporabljaš. Načeloma playerji WinDVD bolje delajo na počasnejših mlinčkih. Tudi Cyberlinkov player ni slab in ima spet nekoliko drugačne opcije, ki pa jih povprečen uporabnik niti ne potrebuje. Pa še eno pravilo velja tule: novejša kot je verzija DVD playerja bolj zmogljiv računalnik zahteva. No, saj to velja skoraj za vse programe. Niti Acrobat Reader 7 ne deluje več na win98 ipd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close