Če bi si vaš otrok v odrasli dobi spremenil ime, kako bi ga klicali?
Kaj za vraga pomeni prehodnica v tem kontekstu?
prehódnica -e ž (ọ̑) star. dovolilnica za prehod meje: ni mogel čez mejo, ker ni imel prehodnice / napisati prehodnico
♦ geom. ploskev, vrinjena med dve ločeni ploskvi tako, da tvori neprekinjen in neoviran prehod z ene ploskve na drugo; grad. del cestišča, železniške proge, ki omogoča boljši prehod krožnega loka v ravni del cestišča, železniške proge; žel. naprava, ki pri vlaku omogoča prehod iz enega vagona v drugega
Število zadetkov: 1
Najina otroka imata neke vrste “partizansko ime” odkar sta bila v trebuhu in tudi midva imava neke nadimke spominjajoče na “mama in tata”, kot se pokličemo tako vemo na koga to nazivanje leti. Meni je pravzaprav čudno, ko me mož pokliče po imenu. Pa niso to nadimki ala ljubica, mišek, srči…Če bi si otroci v odrasli dobi spremenili ime, si mislim, da mi ne bi bilo lahko pri srcu, ampak bi se prilagodila vseeno. Nikoli se nisem posmehovala imenom, nikoli ne vem kako se bo moj otrok odločal in mi, dokler gre za pošteno ravnanje, ne predstavlja nek stres. Zame bosta vedno partizančka v trebuhu, osebi, ki sem ju negovala neglede na spol, barvo oči, podobnost komurkoli v familiji … dvomim, da bi se sramovala tega, bi to najbrž prebavila in upoštevala. Tako mislim, ne morem pa vedet.
Dejansko vprašanje, 08.11.2021 ob 19:08
Kaj za vraga pomeni prehodnica v tem kontekstu?
prehódnica -e ž (ọ̑) star. dovolilnica za prehod meje: ni mogel čez mejo, ker ni imel prehodnice / napisati prehodnico
♦ geom. ploskev, vrinjena med dve ločeni ploskvi tako, da tvori neprekinjen in neoviran prehod z ene ploskve na drugo; grad. del cestišča, železniške proge, ki omogoča boljši prehod krožnega loka v ravni del cestišča, železniške proge; žel. naprava, ki pri vlaku omogoča prehod iz enega vagona v drugega
Število zadetkov: 1
za #dejansko vprašanje”
Treba najprej prav prebrat in šele nato pametovat.
Forum je zaprt za komentiranje.