če bi si danes kupili fotoaparat, katere znamke bi bil
Ce imas doma kaj objektivov potem je izbira zelo lahka. Drugace pa v vecini primerov-poznam tudi nekaj izjem-ljudje obstanejo pri eni firmi. Kaj kupiti? Odvisno od potreb, zelja in denarnice. Hitro se lahko vse povzdigne v precej velike cifre, tako da je dobro vedeti je to le za zabavo ali pa je to orodje za posel.
Prosim za argument! IXUSI so na testih slabše ocenjeni kot mju serija, tako da ne govori nekaj v tri dni. Me prav zanima, kakšen šit imaš ti doma in kakšen zmazek so tvoje fotke. Sicer pa niti ni pomembno, kakšen je fotoaparat, če je fotograf dober. Torej lahko tudi s po tvoje šitom narediš kvalitetne fotografije.
Sam bi se pri dlsr odločal med Canon in Nikon.
Treba je vedet za kaj boš foto uporabljala in kok maš dnarja 🙂
Razne teste velikokrat ni mogoče realno primerjat….najbolje je, da imaš oba digitalca v rokah in jih sam sprobaš. (se strinjam ixus je tudi meni bolš kot mju)
Trenutno so si na digitalci zelo podobni na trgu. Kar nardi Nikon bo naslednji model imel imel pri Canonu enako oz malenkost bolše in obratno…
to so razni bombončki, ki so videt zelo uporabni in zanimivi, nam potrošnikom pa otežijo izbiro 🙂
Če veš kaj hočeš od aparata je odločitev lažja….
lp
Kaj menite o tem fotoaparatu? Ali je za amatersko slikanje? Kako je z baterijo? Je boljše če ima navadne baterije ali lionove?
http://www.nakupovanje.net/olympus-fe-20-digitalni-fotoaparat-srebrn-pr-1183799
Men se tud zdi da je z napredno tehnologijo konec: vsak trotič za 100-150 eur ima že 8-10 mio pix. , stabilizator slike, 30 fps, itd. Se pravi je bistvena oblika, dobra uporabnost menija, hitrost ,navada na določeno firmo, pa mogoče še kaj.
Prosim za argument! IXUSI so na testih slabše ocenjeni kot mju serija, tako da ne govori nekaj v tri dni. Me prav zanima, kakšen šit imaš ti doma in kakšen zmazek so tvoje fotke. Sicer pa niti ni pomembno, kakšen je fotoaparat, če je fotograf dober. Torej lahko tudi s po tvoje šitom narediš kvalitetne fotografije.[/quote]
Pust ti teste…
In ja, marsikatera slika izpade dobro zaradi prstkov na drugi strani objektiva, za razliko od avtomatike, ki marsikdaj zajebe…
Imam pa šit od IXUSA že tretjo generacijo in ne menjam pod razno. Sem rokoval z nikoni, olympusi, sonyji, pa mi ne gre in ne gre. Čudni meniji, počasnost, sama oblika,…
hehehe Jure, sem že enkrat rekel, da ne omenjaj naenkrat Nikona in Canona, ker bo vojna 🙂
Vprašanje je zastavljeno tako, da kar kliče po kreganju. Tudi odgovor nanj je nemogoče dati, saj sama firma ne pomeni nič. Če se vrnem na Canon in Nikon (hehehe danes je v meni malo mazohista), če primerjaš Canona Eos 1000 in Nikona D3, je logično, da je Nikon neprimerno boljši, je pa tudi skoraj 10 krat dražji. In obratno, če primerjaš Nikona D60 in Canona EOS 1Ds Mark III, je Canon neprimerno boljši, Ko pa enkrat primerjaš EOS !Ds Mark III in Nikona D3, pa to pomeni (razen vojne na forumih), da je težko najti zmagovalca. Spomnim se, kako sem pred leti kupoval en kompakt za v žep. Najprej sem določil, do katere cene bom šel, potem sem preletel cene, izbor zožil na štiri modele različnih znamk, si jih sposodil za en vikend in jih doma v miru stestiral. Na koncu sem se pač odločil za tistega, ki mi je najbolj ustrezal, to pomeni, da ga je bilo kljub majhnosti fajn držat v rokah, da je imel akumulatorske baterije tipa AA (ne kakšnih specialnih, ki jih težko dobiš), da so bile spominske kartice ugodne (takrat so bile kartice še svinjsko drage). Ker pa nisi napisala tvojih kriterijev, je pa težko svetovati kaj kupiti….
Pa obilo uspeha pri nabavi.
LP