CE BI SE RADE POSLADKALE ALI…
POSLADKALE VASE PREDRAGE MOZICKE OZ. KOGAR KOLI;
naj kot prvo povem da ze kar nekaj casa spremljam tale forum, no pa sem se vseeno danes odlocila da pa le nekaj napisem oz. predlagam…..ZA SLADKOSNEDNEZE…..
posiljam vam en cist enostaven receptek za JEZKE OZ. RUMOVE KROGLJICE…..
POTREBUJEMO:
1/2 KG ALBERT PISKOTOV
2 LONCKA SLADKORJA
1 LONCEK KAKAVA
1 MARGARINO (250g)
MALO RUMA ZA AROMO (2 ŠTAMPERLA)
MALO SADNEGA SIRUPA (1 dc)
KOKOS MOKO
VZAMEMO ENO SREDNJE VELIKO PLASTICNO POSODO KAMOR BOMO DALI TO REC:)
PISKOTE ZMELJEMO (npr. z masinico za orehe), DODAMO SLADKOR, KAKAV,MARGARINO (najbolje da jo stopimo npr. v mikrovalovki) ,RUM IN SANDNI SIRUP. VSE TO Z ROKAMI ZMESAMO TAKO DA SE FINO PISKOTI NAPOJIJO, IN POTEM Z ROKAMI OBLIKUJEMO MANJSE KROGLJICE KI JIH NATO POVALJAMO SE V KOKOSOVO MOKO. KO JE VSE SKUPAJ NAREJENO DAMO ZA KAKSNO URO V HLADILNIK DA SE MALO STRDI IN POTEM……DOBER TEK!!!!!
UPAM DA VAM USPE, SAJ NI TEZKO VENDAR JE MALO PACANJA Z ROKAMI…..SAJ TO JE PA TUDI KERKRAT FAJN:)))
CE BO KATERA POSKUSALA NAJ POVE KAKO SE JI DOPADE….
LP
NATASA
P.S. MIDVA SE ZE SLADKAVA…….
Če bi res že dalj časa spremljala forum, bi videla, da nisi odkrila “tople vode” 🙂 ta recept je eden prvih ki se ga lotijo kuharji in kuharice. Tudi na tem forumu je bilo pred nedavnim in že mnogokrat prej, veliko govora o tem receptu: rumove kroglice, peciva brez pečenja itd. itn.
Kljub vsemu pa ti čestitam za voljo do priprave hrane in ti želim, da bi še dolgo imela ob sebi osebo s katero si boš delila sladkosti:)
Srečno.
Tasy, vseeno hvala . Vsak recept je dobrodošel. “Tople vode” pa kolikor vem še itak nobena na tem forumu ni odkrila, saj vse recepte, ki jih posredujemo nekje dobimo. Včasih se res podvajajo, ampak večino nas to sploh ne moti.
O-O, če boš vsako napotila na iskalnik, potem bo ta forum izgubil svoj namen in ga sploh ne rabimo. Itak je postalo že nekam monotono, nič več ni zaslediti kakšnih izmenjav receptov, nasvetov, besed…. .
Lep pozdrav
Nataša, mene pa zanima, kakšen sladkorni sirup daš v maso? Saj verjetn oneumno sprašjem, ampak res si ne predstavljam kaj bi to bilo.
Sama sem imela malo drugačen recept (pa še tega sem založila).
Sicer se pa strinjam z Aleno – receptov ni nikoli preveč, še dobro da sploh kdo hoče in ima voljo kaj objaviti in napisati.
ja hvala…sem si vceraj prisegla da ne pokukam tle gor vec ampak…. hvala tebi za besede….
nekaj casa ze spremljam ta forum ne pa ravno vsake stvari….hotela sem samo predlagati nekaj kar bi lahko naredile samo ena ideja za ta dan….tko sem mislila….saj ne bom vec …bom samo se obcasno kaj prebrala da si ne bodo eni las pulili……
z dobro voljo in idejo sem hotela mogoce se kateri vzbuditi tek za sladkobo iin podala najlazjo in super dobro stvar….vsaj meni…
nic lep pozdrav…
no sem ravno tuki….. ja sadni sok kater koli, npr. jagoda, malina, pomaranca…. ni pomembno saj sirup ne igra glavne vloge….. ce tega ne bodo jedli otroci lahko das tudi vec ruma npr. 3 stamperle, pa zato manj sirupa….po okusu seveda …ko ene 2 krat naredis potem ze tudi kerkrat sam po obcutku dodas kar ti bolj ustreza……
upam da sem ti pomagala…..
sem bla fullll zalostna vceri…ampak vidim da ni pri vsakem kaksen ze povedan recept trn u prst….
Ja no kar počasi 😉
Jaz še vedno ne vem, kakšen sirup daš v tele kroglice! Pa bom kmalu morda rabila nekaj podobnega za eno praznovanje in z veseljem bi probala tudi tvoj recept!
Sem prepričana da ti O-O ni hotela vzeti volje za objavo tukaj gori (včasih napišemo kakšno stvari, ki izpade čisto drugače kot je bilo mišljeno, sem prepričana). Če bomo kar vsi po vrsti nehali pisati (pa čeprav se podvajamo, pa čeprav včasih sprašujemo neumnosti) potem lahko zapremo “štacuno”.
Pravilno si mislila da je treba idejo za tisti dan deliti z drugimi, gotovo bo še komu prišlo prav, saj se vedno ne spomnimo kaj vse se da narediti iz preprostih stvari. Meni so takšni opomniki čisto všeč. Dobrodošla!
Hej tasy in sonce rumeno!
Sonce,mislim da je mišljeno kot sirup -sok za mešanje,me bo tasy popravila,če je mislila katrega drugega.
Tasy,hvala za recept…kdaj pa kdaj tudi jaz naredim te kroglice,a zmeraj tako “od oka”,no zdaj imam vsaj malo bolj točne sestavine.
Včasih,ko mi od kakšnega oblikovanja torte ostane biskvit,pa naredim ježke iz biskvita namesto iz piškotnih drobtin. Nazadnje,ko sem jih delala- praznovanje sinovega 8.rojstnega dneva,so bili poleg torte glavni hit…še dobro,da sem imela za vsakega. Bodice pa sem naredila kar s smetano.
Lep sončen pozdravček,pa držite pesti danes zvečer,ko bom delala torto-Barbie princesko za našo princesko,ki praznuje jutri svoj peti rojstni dan.
Ja moji otroci so iz leta v leto bolj zahtevni kar se oblike tort tiče… Hali
Draga Natasa!
kar lepo počasi… saj ni tako hudo – bistvo je pac da so tukaj gor “malo bolj zahtevne kuharice”, ampak osvezitev je tudi bolj pomembna… Tudi sama mnogokrat pozabim na dobre stare preverjene recepte…
te rumove kroglice so bile tudi ene od mojih prvih preizkusenih receptov, danes pa lahko recem, da spadam kar med pogumne – kuharskih knjig vecino vec ne uporablajm in si recepte za peciva zmisljujem kar sproti – kar dovolim si malo drznosti…
Drugace pa sklepam, da ti je vsec kokos – poskusi se recept za RAFAELLO KROGLICE!!! potem pa se to malo podelaj z domisljijo in naredi rafaello torto…
srecno in lepo pridno novim kuharskim dogodivscinam naproti…
p.s.
kljub neuspelemu startu – le pridno javljaj svoje nove podvige!!!
pozdravcek,
Nika
Tasy…. očitno si si zapomnila samo tisto kar si hotela…. če bi prebrala vseh tistih par vrstic, ki so bile napisane, bi videla, da ti nisem želela nič hudega, ti pa koj užaljena. No kakor hočeš. Ne moreš vendar za vsako stvar pričakovati gromozanski aplavz. Ti morda ni prišlo na misel, da bi lahko morda bila užaljena tudi kakšna izkušena kuharica, ki jo učiš “A in B”. Tule smo zbrani z različnih vetrov, z različnimi izkušnjami in vsekakor so dobrodošle izkušnje, mnenja, ideje, vendar ravno zaradi ponavljanja enih in istih stvari forum postaja PRENASIČEN in PREMALO PREGLEDEN.
Zelo smiselno bi bilo, če bi se vsi udeleženci tega foruma navadili pisati recepte v bazo – tam je zelo lepo pregledno (le bistveno premalo to upoštevamo) forum pa je pravzaprav namenjen komentiranju in splošni “debati” o kuharskih in podobnih temah.
Alena: iskalnik je pripomoček za hiter dostop do mnogih že napisanih idej… pogosto lahko prej najdeš z iskalnikom – kot če čakaš in čakaš na odgovore, seveda se je treba malce potruditi – “zakaj bi se jaz, če se lahko nekdo drug namesto mene” – pa mislim, da ni prav tako.
No ja kakorkoli… vsem, ki vas take stvari spravljajo z tira, želim ravno in gladko pot v življenju, čerpav se je treba zavedati, da se svet vedno ne vrti po naših željah …žal…..
Tasy, hej!
Upam, da bos prebrala se tole:)
Iz tvojega posta veje razigrano razpolozenje vcerajsnjega dne, ko si se z nekom sladkala s kroglicami. In to razpolozenje si zelela v tem mrzlem dnevu deliti se z nami. Prav je tako.
Tudi sama sem vcerajsnji “vrazje mrzli dan” zellela izkoristiti v domaci topli kuhinji. Spekla sem mufin zemljice in nekdo je bil presrecen. Zato tudi jaz.
Se vedno mislim, da je ta forum malce tudi druzenje, ne samo recepti.
Vem, da bi bilo koristno pisati recepte v bazo, toda ko sem jaz zacela baze se ni bilo in …pac sem se na to obliko navadila.
Kaj je tvoj post zbudil v meni?
Spomin na svojo ucilnico, na prve crve, s katerimi sem gnetla, oblikovala te kroglice ob raznih svecanih in veselih dogodkih. Potem so jih ponudili starsem, ki niso verjeli, da so to ustvarili sami.
In prejsnji teden je mala Kaja ( sosedina vnukinja), ki obiskuje prvi razdred, prinesla v licni kosarici te slastne kroglice. Eni so bili kokosovi, drugi lesnikovi…
Povedala je, da je ze v soli uciteljici rekla, da je ena kosarica tudi zame, uciteljico, ki ji je po otrokih veckrat dolgcas.
Lep pozdrav in oglasi se…ali z receptom ali z vprasanjem Babi z obale
ja sj vem…..sm se enkrat prebrala vse skupaj, pa…sj ni tako hudo, samo js sm si prevec k srcku gnala- hotela sem samo eno idejco….
ja pa se kot nosecka…se hitrej uzaljena…….bolj obcutljiva…..
se se oglasim- prisezem cene drugace da mal poklepetamo…..
sicer pa sploh nemorem vrjet da sedaj ko sem noseca da bi jedla samo sladko!!!!!!!!!!
ah, bo ze….. lp vsem
aja o-o je ze dobr, vrjetn tud nis mislils tok hudo kt sm js sprejela…..to zato k sem prvic pisala potem pa ..bum kuj edn po teb…
MA NI PANIKE POZABMO PA SE NAPREJ SE LEPO SLADKAJTE S CEMER KOLI ZE….
Lep mrzel pozdravček!
Evo poročam,da je Barbie princeska uspela,no slike bodo jutri,ko danes z digitalcem vse poslikam.
Reakcija naše slavljenke (povedano s čisto razneženim glasom):” O mami,je ne bomo nič pojedli,ker je tako lepa!”
Imela sem še malega pomočnika,2 letnega sina,ki je cel čas ponavljal:
“Tojta,tojta…mami smetano šprici…” To pomeni,da on odpre usta,jaz mu pa moram malo smetane brizgnit v usta. Da ne govorim o tem,kako poliže posodo…z veliko natančnostjo in potrpljenjem pomaže vse,skoraj ni potrebno pomivat… 🙂
En krasen dan vsem,Hali
Babi,hvala za lepe želje v Tinkarinem imenu.
Danes zjutraj se je že navsezgodaj zbudila,seveda je bila danes obvezna “kikelca” in škornji in špangice v laseh. Ko je pa takoooo dolgo čakala na svoj rojstni dan (v roku 2 mesecev vsi v naši družini praznujemo,ona je pa tazadnja).
Sončen pozdravček,Hali
hvala::)))
samo kje bi pa lahko dobila kaksne jedilnike za dojeco mamico????baje da nesmes jesti ne to ne ono…se dobro da rodim konec junija tako da bo dovolj sadja in zelenjavce::)))
ve tukaj bolj vse veste???? ja sedaj v nosecnosti me napadajo grozni sladki napadi, pa se jim ne odpovem vedno::::))))
prej nikoli nisem bila tako sladkosnda sedaj pa…uf, da je kar groza…
Pri jedilnikih za doječo mamico je tako (iz lastnih izkušenj):
1. otrok se sploh ni hotel dojiti in sem si mleko črpala, potem je imela 2 meseca obupne kolike in je pretulila dneve in noči, da se nam je vsem mešalo. Sama sem posledično, da otroka ne bi napenjalo pristala samo an kompotu in rižu. Pa so krči bili še vedno prisotni…
Pri 2. otroku pa, ki se je hotel konstantno dojiti sem pa jedla dobesedno vse in dete ni imelo nobenih krčev. Pa sem vsak dan spila pomarančni sok (ki baje povzroča hude krče pri dojenčkih), pa nismo imeli nobenih problemov.
V bistvu ni odvisno toliko od tebe, kaj poješ, ampka predvsem od otrokovega prebavnega sistema.
Jej vse kar je zdravo in naravno – predvsem brez konzervansov in ne nasedaj babjim čenčam, kot so:
1. LAŽ: Če boš spila ogormno mleka, boš imela še več mleka. Enako velja za pivo in ostalo tekočino. Pij toliko kolikor ponavadi, oz. je priporočeno; 2 l na dan tekočine.
2. LAŽ: Tvoje mleko se lahko sesiri, če boš jedla kaj kislega.
3. RESNICA: Feferoni in ostael pekoče zadeve se okusijo na mleku, prav tako sladke stvari.
toliko zaenkrat, če te še kaj zanima – vpršaj…
lp
Nika
Hoj!
Imam podobne izkušnje kot Nika.,s to razliko,da kaj so kolike in krči pri mojih treh otrocih, ne vem. Jedla sem vse,od sarme (to bi jedla vsak dan),solate,sadje.Samo enkrat je mogoče imel malo težav starejši sin,ko sem jedla senf.
Tudi v porodnišnici nismo dobile nobene “posebne” prehrane. Spomnim pa se,da mi je zelo pasala juha-kakršnakoli,kompoti,ker so vsi trije rojeni v zimskem času,sem pojedla tudi ogromno pese kot solate. Ja in ogromno pila,čaj,vodo…
Hali
Forum je zaprt za komentiranje.