Če bi izbiral med CANON in NIKON
Kaj bi izbral, govorim o DSLR aparatih.
Recimo NIKON D ali Canon EOS
?
Predlogi?
Primož
Primož bi rad naredu vojno med rumenimi in rdečimi 🙂
To je delikatno vprašanje sploh za nekatere posameznike….
Lahko pa vseeno povem kaj mislim jst.
Sam sem največ fotkal z Canon in Nikon. Obe znamki sta pri nas v samem vrhu.
Vedno sem bil na strani Canon-a, vemdar mi pa v zadnjem letu veliko bolj diši Nikon.
Če bi zbiral danes bi vsekakor izbral Nikon.
Že samo držanje in materiali body-a so mi bolj všeč….(ni pa to vse 🙂
lp
Jaz več kot desetletje fotografiramz s Canon-om, zadnja štiri leta z dSLR EOS modeli. Trenutno si lastim 40D.
Pri Canonu je meni osebno všeč, da so zanj dobavljive vse mogoče “prčkarije”. Raznorazne leče, filtri, sprožilci, ohišja…
Poleg tega pa za EOS dSLR modele obstaja ogromno objektivov ranozraznih cenovnih kakor tudi kakovostnih razredov.
Pri Canonu mi je všeč ta nabor dodatkov, saj rad eksperimentiram in vsake toliko časa dokupim kakšno novo stvar.
Ni mi pa všeč Canonova slaba kompatibilnost z mnogimi znamkami objektivov, bliskavic, sprožilcev itd.
Nikon ima to boljše poštimano.
In Nikon za moje pojme zajema lepše barve ter za manj denarja ponudi več.
Poleg tega je Canon precej zaspal in ni v tehnološkem napredku ustvaril (izumil) nič novega.
Ampak to kar imam, mi je trenutno več kot dovolj.
hehehe, kot je že Jure omenil, je to zelo delikatno vprašanje, ki lahko povzroči hude prepire hehehe
Če gledaš aparate v istem cenovnem razredu, sta obe firmi zelo dobri. Vsak ima svoje pluse in svoje minuse. Meni na primer je bil plus pri Nikonu, da je bil body večji on canonovega, mojemu kolegu pa je bil ravno velik body minus pri nikonu in se je odločil za canona. Meni je lažje naredit fotko pri daljših časih s težjim in večjim aparatom (tako kot je lažje streljat s puško kot s pištolo) in mi tudi ni problem vlačit zraven težak in velik nahrbtnik s foto kramo.
Je pa tako, da bodo eni že apriori skritizirali eno od teh dveh firm, ko pa vprašaš zakaj, ti pa ne znajo nič konkretnega povedat, le nekaj bluzijo (pa še po možnosti jim je edini digitalc pri hiši tisti na gsm-ju). Takih pač ne jemat resno…. Najbolje si je vzet čas in oba sprobat, da vidiš kateri ti lepše “sede” v roko.
To so bučke…..ISO je večna tema za vse, ki gledajo razne teste in fotke na netu….in ne vidijo …poznajo ostalih zadev 🙂
Ko boš 1x držal oba digitalca v rokah v istih pogojih nardil fotke….jih dal na rač ali v tisk…… lahko govoriš kdo je bolši 🙂
Sploh pa ne moreš skakat po “razredih” od amaterskih pa do profi aparatov….
si mogoče že fotkal z Nikon D3 na 2500iso?
lp
jaka….. ja začelo se je 🙂
lp ,jure
Vsak dan dobim goro slik od vseh mogocih digitalcev. Pri nikonu stalno problem s sumom. Poglej si slike po kanalih pa ti bo hitro vse jasno.
Ok na racunalniku marsikaj popravimo pa se na tisku se ne vidi tako kot na ekranu.
To ni nobeno navijanje za canon ampak moje osebno mnenje na osnovi izkusenj. AMpak nikomur ni potrebno verjeti. Naj si clovek sposodi fotkic naredi primerjavo pa naj se odloci.