Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice če bi imeli 1 teden brez otrok, kam bi potovali?

če bi imeli 1 teden brez otrok, kam bi potovali?

Nekam kjer bi bilo jasno in temno nebo, polno zvezd.

šla v Opatijo in tja do Moščeničke drage, bi se sprehajala ob morju, po neskončno lepi poti in se spominjala brezskrbnih, lepih dni z možem. Vmes bi se ustavila v točno poznani in preizkušeni ribji restavraciji…
Sem skromna a ne, samo to je moja največja želja!

Ja si želim ja na Sicilijo, Portugalsko, Istambul…samo ne za 1 teden in prvotno mi zgoraj omenjena destinacija pomeni največ.

V avto z dragim in izlet v nezneno. Odvisno od letnega časa pač. Sedaj bi sigurno spakirala smuči, poleti pa kopalke. Ostalo po občutku in trenutnem navdihu. Mogoče bi prilša do Portugalske, mogoče bi se zataknila že v Piranu…

V Etiopijo, Papua nova Gvineja, Kenija, Tajska, …. mah miljon možnosti

Nikamor

Na križarjenje do Karibov, v Tanzanijo, Aljaska, malo daljši vikend v New Yorku, Kenija, Tajska je tudi super … pa še pa še….

Potem pa boš morala pohiteti, jih erozija uničuje. Napovedjujejo, da jih v 10 letih ne bo več.

jaz tudi pol časa. Pol časa pa ne bi delala popolnoma nič; bi šla v kakšen hotel, kjer bi večino časa preživela v postelji (sama) in uživala kje na kakšni terasici (od moje sobe).

Potem pa boš morala pohiteti, jih erozija uničuje. Napovedjujejo, da jih v 10 letih ne bo več.[/quote]

Kje si pa to neumnost slišala? Ene pa res verjamete vsemu, kar slišite, ali pa ssi zapomnite popolnoma narobe. Na Maldivih izginja KOralni greben, da bi pa kar celo otočje izginilo pa lahko zarste le na zelniku ene nerazgledane opravljive forumovke. Sic!

moskva

Been there, done that. *** Bilo je super…

Zavlekla bi se nekam v tople kraje – s kupom knjig zame… da bi lahko vsaj 1x po dolgem času uživala na plaži, brez tekanja za otroci in brez preživljanja v vodi toliko ur na dan, kot je včasih (če še, ne vem) Michael Phelps porabil na dan za trening, 😉

Barcelona in tam okoli.

Škoda je le ta, da je teden dni veliko premalo za Japonsko.

no ja, tukaj moraš spraševati pazljivo, ker te lahko tradcionalni Slovenci zelo hitro obtožijo, kako zanemarjaš svoje otroke, ker jih ne jemlješ povsod in ob vsakem trenutku, ko imaš možnost s seboj, v bustvu pa temu botruje njihova zavist….Pa šalo na stran….Za dobro nadaljevanje zakonske zveze med zakoncema so potrebni tudi taki trenutki, tudi zato , ker potrebuješ tudi malo sprostitve v dvoje…

Midva z možem ponavadi take res redke počitnice izkoristiva za kakšen podaljšan vikend v kakšni izmed evropskih prestolnic, kjer smo skupaj z otroci npr. tudi že bili, imava že točno izbrane hotele in lokacije, ki so nama pisani na najino potovalno dušo, privoščiva si še obisk kašnega spa-tretmaja, ker ga drugače zaradi otrok ni možno (so še premladi in ponavadi tudi v tujini po hotelih ni dovoljen vstop otrokom v spa-je in savne tudi zato, da imajo obiskovalci mir pred njimi 😉

Vsaj 2x letno pa greva tudi preko luže v ZDA v lastni režiji z najetim avtomobilom, združiva delno izlet s kakšnim poslovnim sestankom, opraviva tudi izjemno ugodne nakupe bralne literature, oblačil in obutve po ameriških outlet centrih za celo družino. 1x letno gremo tudi z otroci na dopust, kjer obiščemo Disney resorte ( so aktualni že kar nekaj let ;), in seveda določene zanimivosti v posameznih državah ( npr. vesoljski center NASA, veliko muzejev in zgodovinskih zanimivosti – s tem si otroci tudi širijo obzorje znanja v živo in ne samo iz prebrane literature)

V prihodnosti je v planu tudi križarjenje za kak teden po Skandinaviji…..Ko bo poleti pri nas neznosno vroče 😉

Trenutno sva na vikend oddihu v Benetkah, kamor vedno rada “pobegneva” za napolnjenje najinih baterij….Naslednjij teden pa bova 2 dneva pred šolo spet preživela skupaj z otroci . pa bomo vsi spočiti, polni energije in zadovoljni, ker se nam bo(je) toliko dogajalo….

Na kakšne dolge destinacije, kjer vama bo samo potovanje vzelo 2-3 dni, se vama za en teden verjetno res ne splača. Fajn se sliši Maroko, New York… Vse je seveda odvisno, česa si želita – potovanja ali zgolj počitka? Bo pa verjetno dobro kjerkoli že bosta, samo da bosta skupaj in si privoščila čas samo zase. Uživajta!

imam 38 let, kmalu jih bom imela 39, nimam otrok in sem čedalje bolj srečna, da se nisem pustila nikomur oploditi…

naslednji mesec tako brez obveznosti potujem na tajsko, za en mesec… dovolj stresa imam že na delovnem mestu in v vsakdanjih opravkih, ne vem, kako eni zmorete še otroke zraven. v mojih očeh ste heroji. za kaj konkretno pa se žrtvujete, veste pa samo vi. vsak ima svoj razlog. tako kot ga imam jaz.

ne predstavljam si, da bi me karkoli motilo na poti do zastavljenega cilja. če je to egoizem, potem sem egoistka. iz leta vleto večja – hočem svoj red in svoj mir, stvari morajo biti po moje (s tem ni nihče drug na izgubi), potujem kadarkoli in kamorkoli si želim.

vsem skupaj pa še veliko prijetnih potovanj, v družbi partnerja, otrok ali solo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close