Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Če bi bili turisti v SLO, kaj bi si najraje ogledali?

Če bi bili turisti v SLO, kaj bi si najraje ogledali?

No ja, tam imaš kaj videt, v našem glavnem mestu pa žal nič :(.
Je pa narava čudovita v Sloveniji.

Je ključna. Za Slovenijo, po posameznih krajih. Mislim, da bi se lahko nabralo ogromno znamenitosti vrednih ogleda. Prednost vsega pa je, da so znamenitosti, zaradi majhnosti države, zelo blizu in to lahko marsikaterega turista še dodatno očara, poleg geografske raznolikosti države. Izkoristimo prednosti, ki jih imamo pred ostalimi državami!

[/quote]

Sem bila v soboto v Ljubljani,in se nikakor ne mroem strinjati,da ni bilo kaj videti,nasprotno,dogajanje na polno,turistov polno. Res redkokje vidiš toliko vsega dogajanja.

[/quote]

Sem bila v soboto v Ljubljani,in se nikakor ne mroem strinjati,da ni bilo kaj videti,nasprotno,dogajanje na polno,turistov polno. Res redkokje vidiš toliko vsega dogajanja.
[/quote]

A turiste imaš za videt? Kaj drugega pa ne?

https://www.tripadvisor.com/Attractions-g274862-Activities-Slovenia.html

[/quote]

[/quote]

Turisti imajo kaj za videti,tudi jaz,ki nisem turist,sem v soboto uživala v Ljubljani,pa ne 1.
Kaj ti ni jasno?!

[/quote]

Turisti imajo kaj za videti,tudi jaz,ki nisem turist,sem v soboto uživala v Ljubljani,pa ne 1.
Kaj ti ni jasno?!
[/quote]

Ni mi jasno kaj imaš za videt v LJ :).

nekatere vrhove:
-Blečji vrh
-Črni vrh
-Drečji vrh
-Kresinji vrh
-Ljubljanski vrh
-Mali vrh
-Trdinov vrh
-Slančji vrh
-Sveti vrh
-Veliki vrh
-Žirovski vrh

http://www.minube.de/sehenswuerdigkeiten/slowenien

Kaj ti ni jasno?!
[/quote]

Ni mi jasno kaj imaš za videt v LJ :).
[/quote]

Jaz se imam tam fajn,zdaj če se imaš pa ti,to pa najbolj sama veš.

Stari del Ljubljane z grajskim gricem je cudovit. Blejsko jezero, Krvavec, postojnska jama, Stanjel do Pirana. Zacinjeno s kulinariko. Top!

Zaenkrat sta jezeri dve (2). Krnsko in Dupeljsko,treteje se pa poleti posuši.

nimam pojma zakaj nekateri tako šimfate Lj. Jaz sem rojena ljubljančanka, celo mladost pohajkovala po stari lj, kasneje se preselila na kmete, periferijo in zdaj grem parkrat letno v lj kot turist 🙂
čudovita je, veliko lepša kot včasih. Barve, lokalčki, mostovi, grad, srednjeveške ulice … njena majhnost je en velik plus za vsakega ki pride, si peš v enem dnevu lahko pogleda večino mesta, zvečer se pa dogaja itak.

sem bila že marsikje po svetu in brez težav lahko ljubljano uvrstim med lepša mesta. Sicer si pa mal na tubi poglejte, kako tujci ljubljano dobesedno obožujejo, pa slovenijo seveda tudi.
https://www.youtube.com/results?search_query=ljubljana+vlog

sicer je nam, ki velik potujemo, kristalno jasno, da je slovenija med najlepšimi državami, ponuja ogromno, žal pa turizem pri nas še zelo šepa … mogoče je pa ravno to ok, je vse bolj spontano in manj vsiljivo.

Bloško jezero, križna jama, Črno jezero …. lepo, lepo …

Se strinjam, da je Slovenija čudovita. Ampak ne strinjam se pa, da je LJ lepa. Daleč od tega. Ampak kot domačinki pa je seveda logično, da ti je všeč. Tudi meni je moj rojstni kraj čudovit.

Se strinjam, da je Slovenija čudovita. Ampak ne strinjam se pa, da je LJ lepa. Daleč od tega. Ampak kot domačinki pa je seveda logično, da ti je všeč. Tudi meni je moj rojstni kraj čudovit.
[/quote]
pa me res zanima, kaj je razlog, da ljubljana ni lepa?

Mene bolj zanima, zakaj to, da nekomu ni lepa očitno pomeni, da nikomur ne sme bit lepa :p

[/quote]
[/quote]

Hrup, trušč, onesnažen zrak, pogosto megla, poleti peklensko vroče, beton, beton okrog in okrog.
Ampak kot sem že rekla, mi je razumljivo, da vam je domačinom to všeč.
Tudi meni je moj domači kraj izredno lep.

[/quote]

Hrup, trušč, onesnažen zrak, pogosto megla, poleti peklensko vroče, beton, beton okrog in okrog.
[/quote]

to kar pišeš ni odgovor na moje vprašanje 🙂
recimo danes v lj sigurno ni megle, onesnažen zrak je pa pozimi v naši vasi precej bolj pogost pojav kot v lj.

ampak ok, sem misla da bom dobila konkretnen odgovor, zakaj ljubljana ni lepa … vizuelno seveda.
lahko pa kdo drug pove, ker glede na to, da res velik ljudi v tej temi piše, da LJ ni lepa, bi mi morda celo kdo znal resnično odgovorit zakaj ni.

[/quote]

recimo danes v lj sigurno ni megle, onesnažen zrak je pa pozimi v naši vasi precej bolj pogost pojav kot v lj.

ampak ok, sem misla da bom dobila konkretnen odgovor, zakaj ljubljana ni lepa … vizuelno seveda.
lahko pa kdo drug pove, ker glede na to, da res velik ljudi v tej temi piše, da LJ ni lepa, bi mi morda celo kdo znal resnično odgovorit zakaj ni.
[/quote]

Povsem konkretno sem ti napisala odgovore zakaj mi ni lepa.
Sem tudi napisala, da je pogosto megla, nisem pa napisala, da je danes. Sem pa napisala, da je danes vroče kot v peklu.
Vizuelno mi ni lepa: ker je en sam beton, asfalt, grde stavbe, zabetonirana Ljubljanica, kup grdih trgovin.
Pa dosti lopovov, kraj, ni varno se ponoči okrog sprehajat. Kolesa kradejo kot srake.

No, zdaj pa pretiravaš. Celo življenje že hodim naokoli tudi ponoči, pa se mi ni še nikoli nič zgodilo.

Par dni nazaj sem prišla z dopusta in sem ponoči prispela v LJ in čakala prevoz za naprej.
V dobre pol ure čakanja so me nadlegovali trije tipi. Bilo je pa na AP in na ŽP. Dva na AP, tretji na ŽP.

[/quote]

Sem tudi napisala, da je pogosto megla, nisem pa napisala, da je danes. Sem pa napisala, da je danes vroče kot v peklu.
Vizuelno mi ni lepa: ker je en sam beton, asfalt, grde stavbe, zabetonirana Ljubljanica, kup grdih trgovin.
Pa dosti lopovov, kraj, ni varno se ponoči okrog sprehajat. Kolesa kradejo kot srake.
[/quote]

sem bila pripravljena prebrat konstruktivno kritiko lj, ampak to kar pa ti pišeš je pa res mal za lase privlečeno, da ne rečem kaj drugega 🙂

[/quote]

sem bila pripravljena prebrat konstruktivno kritiko lj, ampak to kar pa ti pišeš je pa res mal za lase privlečeno, da ne rečem kaj drugega 🙂
[/quote]

Zdaj te pa ne razumem. Povsem konkretno sem napisala kaj mi je v LJ grdo pa si zdaj užaljena.
Če si postavila vprašanje, si dobila odgovor, zdaj pa ob konkretnih odgovorih nisi zadovljna.
Ne vem kaj bi še rada?
Te pa seveda razumem, da bi rada, da tvoje rojstno mesto vsi hvalimo in občudujemo. Ampak pač ne gre tako. Tebi je lepo, meni pa niti malo. Verjamem pa, da moje mesto tebi ne bi bilo všeč. Ampak zakaj bi potem bila užaljena? Pač imaš svoj okus tako kot ga imam jaz.

[/quote]

Zdaj te pa ne razumem. Povsem konkretno sem napisala kaj mi je v LJ grdo pa si zdaj užaljena.
Če si postavila vprašanje, si dobila odgovor, zdaj pa ob konkretnih odgovorih nisi zadovljna.
Ne vem kaj bi še rada?
Te pa seveda razumem, da bi rada, da tvoje rojstno mesto vsi hvalimo in občudujemo. Ampak pač ne gre tako. Tebi je lepo, meni pa niti malo. Verjamem pa, da moje mesto tebi ne bi bilo všeč. Ampak zakaj bi potem bila užaljena? Pač imaš svoj okus tako kot ga imam jaz.
[/quote]

nikakor nisem užaljena, zakaj le?
meni je pač jasno, da megla in vročina v mestu, al pa par tečnih decov ni znak lepote ali grdote mesta.

privlačnost in lepoto mesta definira vse kaj drugega …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close