Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Če bi bil Dončić črn

Če bi bil Dončić črn

Odpiram čisto hipotetično temo in sprašujem, koliko mislite, da bi Dallas plačal za Dončića, če bi bil temne polti, se pravi črnec.

Po vsem tem napihovanju na OI imam občutek, kot da se grejo v Dallasu oz. ligi NBA eno veliko white supremacy oz. white supremacism. Videli smo na OI da ni tako dober, kot se govori, da ne zadane, ko ga pokrivajo črni igralci.

Smo pa hkrati slišali in videli, da noben igralec ne sme nič reči čez Dončića, zlasti če igra v NBA; ker je kura ki nosi lastnikom zlata jajca, tako zelo ga promovirajo in porivajo naprej. Ne trdim, da je to tako, ampak zdi se mi, kot da je to tako – ne morem se znebit tega občutka

Dončić je ob pravem času na pravem mestu, kar mu garantira, da bo postal multimilionar v naslednjih letih.

ne bi velik zaslužil. Tam je večja konkurenca in veliko boljših. Po moje je tržno zanimiv samo zato , ker je bel.

Za razliko od nogometa ima NBA salary cap in natačno določena pravila za delež plače iz TV pravic, za plače novincev, za podaljašanje pogodb. Luka Dončić je kot prvi dobil ob prvem podaljšanju pogodbe Super Max znesek, ker je osvojil naslov ROTY, bil dvakrat all-star in izbran v peterko sezone.

Pet igralcev v NBA ima pogodbe v vrednosti nad 200 mio.

Nocem ispast hejter… Res.

Samo tist tatu na roki pogledas i use ti je jasno. A mislite da v nba ni masonerije in satanizma? Pajade…

Seveda bi pasal 200 al kolk miljonckov… Ampak to prav dobesedno prodas duso hudicu. Dobesedno. Pa zdej nedolgo nazaj je mela britney spears pizdarijo… Ne sme met otroka ne sme to, ne sme tisto…

Zajeban je ceu ta šov/biz… Prav ovnajo te… Spomnim se ko je michael jackson isto mel pizdarije… On je hotel samo 10 nastopov oni so hoteli 50… Kako je rekel za tega glavnega iz sonyja… Tomy motola..  Da je hudič…

Al pa kanye… Kakor je zacel govort takoj kao “nor”… Mediji ga po usima..  Pizdarije…

Isto katy perry..  Kako je rekla… I tryied “gospel” al kako kao neka zvrst glasbe..  ? it didnt work out so i sold my soul to the devil.

Lepo se slisi 200 milj… Ja.

Pise jeftino je to za sta ste se prodali…

Prevec je tega… Ni to kar tako.

Jst bi se prav usedel z enim takim..  Pa se malo pogovoril… Nic tako..  Lepo… Me prav zanima kaj/kako… Nekaj se mi itak sanja… Vec ovc povedes za sabo v propast boljse je… Boljsi “motilc” in “odvračalec” si boljse je…

Tako ko pogledas. Res je prav pred nosom. Ne zavedamo se moci…

Odgovor na objavo uporabnika
ajde dalumaka, 12.08.2021 ob 17:56

Odpiram čisto hipotetično temo in sprašujem, koliko mislite, da bi Dallas plačal za Dončića, če bi bil temne polti, se pravi črnec.

Po vsem tem napihovanju na OI imam občutek, kot da se grejo v Dallasu oz. ligi NBA eno veliko white supremacy oz. white supremacism. Videli smo na OI da ni tako dober, kot se govori, da ne zadane, ko ga pokrivajo črni igralci.

Smo pa hkrati slišali in videli, da noben igralec ne sme nič reči čez Dončića, zlasti če igra v NBA; ker je kura ki nosi lastnikom zlata jajca, tako zelo ga promovirajo in porivajo naprej. Ne trdim, da je to tako, ampak zdi se mi, kot da je to tako – ne morem se znebit tega občutka

Dončić je ob pravem času na pravem mestu, kar mu garantira, da bo postal multimilionar v naslednjih letih.

Ma ne – Cuban ima svojo igračko, ki je na vrhuncu svoje kariere in moči- ravno zmodelirana in sprogramirana –  tega se zaveda.

V ozadju pa še sponzorski denar potem. Že grbljenje proizvajalcev športnih copatov, kdo ga bo “obul”. Michael Jordan sindrom.

Dončić je v ameriški košarki samo del obvezne (evropske) belske kvote. Na olimpiadi smo videli njegove štoraste sposobnosti. Mediji nam lahko perejo, možgane, kako on raztura na ameriških tekmah, ker jih mi tukaj v glavnem ne vidimo. Sem imela priložnost slučajno videti neko tekmo, kjer je on “briljiral” z Dallasi … V glavnem podobno kot v tekmi proti Avstraliji in Franciji.

Luka bo verjetno novi obraz košarke v ZDA, začel je dobro, letos je na naslovnici igre NBA 2K – ravno on.

V vsakem primeru je nosilec kluba Dallas Mavericks. Ima to srečo, da tekoče govori špansko in je Texas in južni del ZDA poln Mehičanov.

S sponzorstvom bo zaslužil več kot s plačo kluba. Pri čemer bo klub – Mark Cuban – zaslužil 4-5x toliko kot plača Dončića. Če Dončić postane MVP ali osvoji prstan, pa še kak mnogokratnik več.

Sicer pa fant od kar je shodil neprestano igra košarko, od 13. tega leta klubsko in da tako visoko priležeš je poleg neizpodbitnega talenta potrebno veliko treningov.

Sicer pa je bil poln denarja že prej, saj njegova plača v Španiji ni bila majhna.

Plus, tega denarja ne dobi na roko pač pa v petih letih, obdavčenega po pravilih zvezne države, kjer poteka posamezna tekma. Texas ima sicer zelo nizke davke, tako da polovico tekem bo obdavčen minimalno glede na možne obdavčitve v ZDA.

Zdej se tole spet spreminja v “rant”… Unovcil se je…

Kako gre tista na gori…? Pokloni se mi in…. In…. ? Kdo ve?

Desperadodajka, 12.08.2021 ob 19:40

Dončić je v ameriški košarki samo del obvezne (evropske) belske kvote. Na olimpiadi smo videli njegove štoraste sposobnosti. Mediji nam lahko perejo, možgane, kako on raztura na ameriških tekmah, ker jih mi tukaj v glavnem ne vidimo. Sem imela priložnost slučajno videti neko tekmo, kjer je on “briljiral” z Dallasi … V glavnem podobno kot v tekmi proti Avstraliji in Franciji.

Ti kar slučajno iz kavča komentiraj še naprej. Pa blati Dončiča, če ti je to v veselje.

A si ga spremljal, ko je igral v Madridu? JAZ sem ga. A si vstajal sredi noči in ga gledal v nba? KER JAZ SEM. In lahko rečeš kar hočeš ta mali je super talent. Tako širino nad igro kot jo ima on ima malo kdo. Da pa ocenjuješ na podlagi oi njegovo igro je pa butasto. Fant je star 22 let kje si ti bil takrat? Na žalost je bil to prevelik pressure za tako mladega fanta. Če si gledal igro vedno so bili trije na njemu ni se mogel razigrati. Tip je res velik talent in samo čakam na njegov trenutek in med tem uživam v njegovih igrah. Res mu privoščim vse najboljše.

Kaj pa vi, kavčarji, veste o talentih?

Slovencelj ne bi bil ta pravi slovencelj, če ne bi popljuval svojega človeka, športnika, ki ga domala pozna cel svet. Ne, mi moramo iskat napake. In kritizirat. Ker slovenc pač ne zmore drugače…..Svašta!!

Slovenci nimamo v krvi, da bi privoščili uspeh nekoga. Pa naj bo to športnik, gospodarstvenik, kuhar, inovator…itd….

Ne premoremo tega, da bi rekli, bravo, svaka čast! Ne. Iz te slovenske nacionalne foušije ne znamo ven in pika. Najdemo en “minus” in ajde…gremo pribijat na križ. Žalostno.

Desperadodajka, 12.08.2021 ob 20:05

Kaj pa vi, kavčarji, veste o talentih?

Ne vemo dosti. Zato ne pljuvamo!

Ne vem, kakšen uspeh je zgrešit skoraj vsak koš in izgubljat tekme?

In celo življenje ne delaš drugega, kot samo tisti basket natepavaš od jutra do mraka, iz dneva v dan.

Me zanima, kako bi bili prizanesljivi do mizarja, ki bi mu plačali 10 ali 20 000 evrov, potem bi vam pa krivo pohištvo sestavil in se izgovarjal, da ni bil njegov dan, teden, da je bil pod pritiskom, utrujen od vsega, da je imel tremo …

Bem vam… Boli vas jel pokapano il poflekano…

vprašanje je bilo, ali bi bil dončić tolk vreden v NBA kot je sedaj oz. bo, če bi bil črnec. Se pravi, da ne bi bil bele polti ampak temne. Ali bi ga sploh kdo povohal v NBA, kljub njegovi takoimenovani ‘širini’? Jaz te širine na OI nisem videl.

Objektivno je zelo dober košarkaš, v vrhu NBA (sam sem igral košarko 7 let  od 12. do 19. leta v prvi ligi pod uradno ligo in mi je znana igra).  Poba, beli supremacizem je pa izmišljotina skrajnih levičarjev, kateri sovražijo mlade uspešne bele moške. Mislim, da si ravno zamešal stvar; črnce glorificirajo, ker drugega kot hitro tečit pa obešat na obroč tako ne znajo (poglej FBI crime statistics).

Kako črnce gloroficirajo, če pa košarko v NBA igrajo pretežno črnci (ne spremljam, moram rečt, ker me ne zanima).  Nek talent sigurno mora met, če želi igrat v nba, samo med belimi je bolj malo konkurence, med črnimi pa veliko več. Že s tega vidika tržno ne bi bil zanimiv po moje.

Pomešal si vzrok pa posledico, grem spat mam jutranjo, ayde.

BUDALO

curry je dobil 225 mio za naslednja tri leta

Giannis Antetokounmpo dobil 228 M za 4 leta

doncic ni najbolje plačani NBA igralec, dobil je samo največji znesek za en TIP POGODBE

glede na dolžino pogodbe ga potem marsikdo nese po letnem znesku

Samo če bi bil črn, a bi za ta tip pogodbe dobil enako vsoto denarja?

Da, klub mu je dal tako pogodbo samo da se pokaže. Drugače je čisto nesposoben. Nobenega truda za njegovim uspehom. Samo ker je bel je tam. Prav iz slovenije so ga privleki za kazat se ker tam nimajo veliko belih. Nobene koristi nimajo od njega. Tako kot ne od ostalih ljudi, ki so bolj uspešni kot vi. Vsi z visokimi plačami se samo po riti praskajo in kažejo. Nič od njih. Lenobe žive. Jih podjetja plačujejo samo za videz. Vsi resnično uspešni in zagnani so na minimalcih in na socialni. Večina se nas sploh ne zaveda koliko truda je vloženega v to da komaj oš spacaš, ne znaš niti dobro slovensko govorit, greš delat v proizvodnjo ko ti mami zagrozi da ne smeš cele dneve ležati na njenem kavču, te vržejo ker si preveč sposoben, greš na socialno in sprašuješ mami kdaj bo kosilo. Potem te pa še izzivajo in po tv kažejo “kao uspešne” ljudi. Kakšna klofuta in žalitev za res uspešne!

Največ kritik na Dončičev račun je po tekmi z Avstralijo.

A da bi bil poraz naših vnaprej dogovorjen, pa ni možno? Prej so štiri tekme odigrali ko šus, naspidirani do neba. Pa glih pri zadnji tekmi so bli vsi zmatrani in trojke niso pa niso šle? Saj je bila javna tajna, da si ZDA košarkarski lobi Slo ekipe ni želel videti med favoriti.

Pred nekaj dnevi je en uporabnik tule gor napisal: Seveda, Dončič dobi pogodbo, a le, če Avstralija zmaga.

A se vam danes to zdi čist nemogoče?

je dober ni dober, 13.08.2021 ob 11:19

Največ kritik na Dončičev račun je po tekmi z Avstralijo.

A da bi bil poraz naših vnaprej dogovorjen, pa ni možno? Prej so štiri tekme odigrali ko šus, naspidirani do neba. Pa glih pri zadnji tekmi so bli vsi zmatrani in trojke niso pa niso šle? Saj je bila javna tajna, da si ZDA košarkarski lobi Slo ekipe ni želel videti med favoriti.

Pred nekaj dnevi je en uporabnik tule gor napisal: Seveda, Dončič dobi pogodbo, a le, če Avstralija zmaga.

A se vam danes to zdi čist nemogoče?

Popolnoma mogoče. Že v preteklosti se je dogajalo. Če želiš med tekmovanjem sesut ekipo, takoj pošlji tja managerje s pogodbami. Spomnim se še iz časov Dragana Džajića. Takoj ko je postala YU reprezentanca nevarna, so tja poslali managerje Adiddasa in Pume. Potem je blo pa vsega konec čez noč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close