CD-ROM problem
Lep pozdrav!
Imam problem s CD-ROMom. Namreč, noče mi zaznati cd-ja. Ko dam notri cd (katerikoli) mi napiše “Please insert disk into drive E: “. Enota mi še dela, saj sem jo uporabljala na prejšnjem računalniku, in tudi kolega je lahko normalno inštaliral windovse, zdaj pa kar ne dela.
Ima mogoče kdo kakšno rešitev za tale problemček?
Hvala!
– lahko je zapacan. Obstajajo čistilni CDji, priporočam pa ti, da si ga najprejnekje sposodiš, da vidiš, če je kaj haska.
– naprednejši bi ga v ta namen zdrli in očistili lečo, vendar NE za alkoholom!!
– še naprednejši pa bišli štelat fokus laserskega žarka, tudi to se da ampak…
Tole me malce moti: če prav zastopim ti napiše ” Please insert disk into drive E: ” ko vstaviš CD? nareč načeloma bi ti moralo to izpisati šele ko bi kliknila na “E”.
Pa še to: koliko trdih diskov imaš (ali particij na enem)? Če sta dve, potem sta verjetno C in D, če pa je samo ena bi moral biti CD rom D in ne E.
zanimivo je tudi, da so se Windows (iz DOSa!) dali namestiti. Preglej torej, kako ti je Windows zaznal CD ROM.
Imam 2 particiji enega diska (C in F), tisto mi napiše šele ko kliknem na “E”. Ko cd vstavim se ne zgodi nič, tudi nič se ne sliši, da bi se cd zaganjal.
CD-ROM je pod E enoto, imam še pekača, ki pa je na D in še floopy na A.
Čudi me to,ker mi je kolega rekel, da je pri njemu cd-rom delal normalno, ko je nalagal windowse. Tudi windowsi enoto zaznajo in napiše da dela normalno.
Je možno kaj spremeniti oz. popraviti na Device managerju?
če pa je vse normalno, potem pa je res kaj narobe z “ostrino” laserja. Lahko je zapacana leča ali premaknjen žarek, čudno je edinole to, da se je to zgodilo tako naenkrat.
Kaj pa z orginalnimi CDji – ne pečenimi doma, je isto? Namreč če CD ne trza spljoh (ne gori lučka), je res nekaj narobe s samo enoto in ne z namestitvijo.
Pod lečo je – eee, kako bi rekel, da se mi ne bodo režali, potenciometer? gre za majhen okrogel kovinski gumbek z zarezo v sredini. Z mini izvijačem se da priti blizu če je sneto ohišje. Pa ga vrtiš in sprobavaš, ja, dobro je če je vključen, saj gumbek obračaš po milimetrskih korakih in ga sproti preizkušaš. Pazi, če boš imel priklopljenega razdrtega ga postavi na kak mehek neprevoden materjal da ne bo kurcšlusa. Uspeh je cc 50 %, Pa saj včasih nimaš česa zgubiti. Pa sporoči če ti bo kaj ratalo, ker že vidim, da se mi nekateri tule smejijo.
Forum je zaprt za komentiranje.