CD-R in DVDR
Poizkusi z NERO. Delaj z Nero Express! Ko se ti odpre, v vrhnjem delu poglej če imaš izbrano pravo DVD enoto (če imaš samo eno in nimaš inštaliranega kakega programa, ki ustvari navidezen DVD, potem je že samodejno izbran). Ne vem katero verzijo Nerota uporabljaš, ker pri različnih verzijah različno izbiraš medij na katerega zapisuješ. V starejši (mislim, da v verziji 6) imaš gumb “CD/DVD” v 7-ici pa izbereš “ustvari podatkovni DVD”.
Lahko je kriv tudi slab medij (DVD), vendar po tvojem opisu težav, malce dvomim. Razložila si, da sploh ne moreš začeti zapisovati, medtem ko slab medij ponavadi odkriješ šele pri preverjanju zapisa!
Če težav še ne moreš odpraviti, mi napiši e-mail, pa bova poizkusila težavo rešiti še kako drugače!
LP
Dare
Ne me ravno vlečt za besedo, ampak eni “DVD/CD-RW combo ” so pač znali brati dvd-je in brati in zapisovati cd-je. Zapisovati dvd-je pa ne.
Kot sem zapisal v predzadnjem zapisu in kot trdi “En pameten, da se kar kadi” imaš lahko enoto, ki podpira branje in zapisovanje na CD/CD-RW, DVD-je pa lahko samo čitaš.
Kako preveriš?
Ker imaš Nerota: Start -> Nero -> Nero Tools -> InfoTools
Zaženi torej InfoTools in tam lahko pogledaš, če tvoja enota podpira zapis na DVD.
LP
Dare
iaia;
predvidevam, da imaš doma že pripravljene prazne DVD-je, ki jih je škoda zavreči.
Rešitev: stopi v najbližjo trgovino z računalniško opremo in kupi DVD pekač, saj je cena le-teh že pod 20€!
Priklop pa lahko opraviš tudi sama. Enostavno odpreš PC (snameš obe stranici) iz stare “combo” enote odstraniš dva kabla (manjši je “power” širši pa povezava z matično ploščo) izvlečeš stari pekač – nato namestiš novega, sedaj pa kabla na enak način priklopiš v novi DVD pekač.
Pomembno!!!!!!!
Vso to menjavo opraviš, ko je PC izklopljen iz elektrike (potegni vtičnico iz štroma).
LP
Dare
Forum je zaprt za komentiranje.