Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija CD problemi z fotkami itd.

CD problemi z fotkami itd.

Definicija problema:

Na CD sem želel spraviti tri filmčke in nekaj fotografij.
Imam Nero Exspres. Sledil sem navodilom in zapekel zadevo.

Situacija je naslednja:

Na CD-ju so se mi naredile datoteke:

CDI
EXT
MPGEAV
SEGMENZ
VCD

V datoteki MPGEAV sem našel filmčke, pod imeni:
AVSEQ1
AVSEQ2
AVSEQ3
In jih lahko normalno odprem z predvajalniki.

Fotke so v datoteki SEGMENT:

Imena imajo ITEM001, ITEM002, itd.

Ne morem jih odpreti.

Napiše mi:

Odpreti poskušate datotekovrste »Datoteka.DAT« (.DAT). Te datoteke uporabljajo operacijski sistemi in različni programi. Če jih boste urejali ali spreminjali, lahko poškodujete sistem . Če še vedno želite odpreti datoteko, kliknite »Za odpiranje uporabi«, sicer kliknite »Prekliči«.

????????????????????????????????

Grem za odpiranje uporabi … možnost z seznama:
Windows Exploder ne zagrabi, Irfan prav tako zarije, če grem pa na iternet, pa pritavam do CORELA, ki ga moram kupiti!!!!

Vprašanja:
1. Kako odpreti slikice oz. kaj sem naredil narobe.
2. Kako ustvariti seznam…ko odpreš CD … da imaš kazalo in ne neke datoteke…
3. Kako poimenovati datoteke oziroma slikice, ki so imela imena pred zapekanjem in ne da imaš nekakšne AVSEQ01 ali ITEM001 itd.

LP KVIK1 in hvala za odgovore!

Najbrž si pomotoma izbral VCD format zapisa na CD, kar je narobe. Izberi prvo ponujeno možnost – podatkovni cd, potem boš lahko pregledoval tako filmčke kot fotke. VCD je posebna oblika video zapisa, ki je dokaj redko uporablja.
Torej, kadar želiš na cd arhivirati posamezne datoteke (dokumente, filme, fotke, MP3…) vedno izberi podatkovni cd. V poštev pride lahko le še audio cd, a le tedaj, ko želiš iz MP3 izdelati audio cd. Ostale opcije, ki so na voljo v Nerotu, se redkeje uporabljajo.

Res je!
Hvala Tajfun – nikol pozabu :-)!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close