Najdi forum

Čeprav sem že nekje nižje načel ta problem…nisem pri rešitvi nič bližje problema(al pa!Da zabrišem vse skupaj v smeti!!!)
CD plošča,na kateri sem imel zame neprecenljivo število JPEG fotk dobesedno sesuva sistem!Ko stvar vložim v CD-RW začne lučka na enoti divje utripati..in zgodi se nič ne!Razen to, da kišta skoraj zmrzne…oz.se obupno podaljša čas odzivanja pri določenih programih(npr.: Task manager se odpre šele po kakih 5 minutah,itd.).Ko hočem s pritiskom na gumb CD vzeti iz enote…enostavno ne uboga!Prav tako ne uboga ukaza CTRL-ALT-DELETE, tako da ostane sam resetiranje kište.
Včeraj sem namestil program za popravilo okvarjenih CD-jev BadCopyPro in po 5-ih(!!!!) urah pregledovanja sektorjev na CD-ju, mi javi, da ni našel nobene datoteke!!!Je pa jasno,da so bile gor,saj sem lahko iz CD od začetka lahko normalno bral in gledal fotke.CD ni fizično poškodovan.
Kaj mi res ostane sam še za freesby?

Bojim se da…. eee, uh. Namreč če nekaj neprecenljivega – sicer čisto človeško ampak rahlo lahkomiselno pa tudi – hraniš na enem bogem CD ploščku, ki ga najbrž veliko uporabljaš, mečeš po policah, zaganjaš in puščaš na mizi…., potem se je pač potrebno sprijazniti z izgubo.
Ni pa rečeno.
Poskusiš lahko še kaj.
Namreč tole blokiranje sistema se dogaja ravno zato, ker se tako obupno trudi rešiti podatke s tvojega CDja, pa mu ne uspe. Najbrž imaš W98, ki je bil po tem še posebej znan. Pa tudi drugi, da ne bo replik.
Najprej CD dobro umij in obriši z mehko krpo. Nikakor ne z brisačo. Alkohol načeloma ne priporočajo, bo pa najbrž kakšno čistilo za steklo OK.
Žal nosijo umazanija in razni prstni odtisi manjši del krivde.
Sedaj pa lepo telefon v roke in poskusi od prijatelja do prijatelja, če je za kakšno pivo in – eh, a bi poskusil še en CD pogledat? Obljubi lepo slike Vročih šŠvedinj, to vedno pali. Zelo vrjetno je, da se bo kakšen CD – ROM usmilil tvoje nesrečne duše.
Sedajle doma pa lahko poskusiš le še tole:
Zaženi računaanik z zagonsko disketo win98 in izberi zagon s podporo za CDROM pogone.
Pozor: možno je, da bo tvojpogon dobil drugo črko kot v Windows.
Poskusi sedaj: (Recimo, da je C tvoj disk, D pa CD-ROM)
Najprej se spravi na C (Če si kje višje ukazuj “cd ..” )
Vpiši:
D:
DIR

Se tvoje jpg datoteke pokažejo?
Če se, se vrni na C in vpiši:
md slike
cd slike
copy D:/*.*

(mimogrede: če so slike na Dju v kakšni mapi moraš vpisati celo pot)

Pa srečno Slovenija!

Hvala!Prijazno od tebe, da si se posvetil problemu.
Sam se bojim, da je stvar le izgubljena.Poskusil bom na drugih CD-ROM-ih še stvar pogledat….sam se mi zdi, da je bitka žal izgubljena.

Še ena stvar me zanima: Fotke so bile na CD zapečene z drugim pekačem(Phillips) in v OS WIN 98. Zdaj pa uporabljam XP Pro in Samsung CD enoto.
Program za peko pa je bil prej in zdaj Easy CD Creator.Igra to kako vlogo?
Sploh, ker imam kar nekaj CD-jev(ki pa nimajo kake posebne vrednosti zame), ki delajo podoben cirkus…
Hvala za trud!!

S katerim programom in pekačem so bili snemani – nima veze !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close