Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis CD ali zgoščenka

CD ali zgoščenka

Kaj uporabiti v seminarski nalogi?

Joj, še to me zanima, ali je pravilno:

Gradivo je pripravil v obliki interne skripte.

Pravopis svetuje zgoščenko, nekateri računalničarji pa pravijo, da je ta rešitev neumna, češ da ni na CD-ju nič zgoščenega. Jaz najraje uporabljam CD in to tudi sklanjam, pri lekturah pa popravljam zapise CD-plošča v ploščo, plošček ipd., pač glede na to, kaj paše v besedilo. CD-plošča je neumnost z jezikovnega vidika, saj je plošča že v imenu te kratice.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Še glede skripte. Jaz bi svetovala raje: Gradivo je pripravil kot interno skripto.

Pravopis sicer pozna skripto v samo množinski obliki, vendar je to po mojem mnenju staro pojmovanje skripte, danes pa to ni v uporabi in se tudi ne dojema tako.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Hvala!

Kako pa v seminarski nalogi navajam naslednji zapis (ko znotraj povedi citiram ime standarda kakovosti):

Pri doseganju standarda kakovosti »Naši udeleženci se samoizobražujejo za delo in novosti vključujejo v delovni proces.« je naša trenutno največja težava, da …

New Report

Close