Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija CD – 800 MB – zakaj…?

CD – 800 MB – zakaj…?

Nabavila sem CD-je, ki naj bi bili “veliki” 800 MB.

Windowsi “preberejo”, da je na CD-ju samo 702 MB prostora.

Se komu sanja, zakaj je temu tako in kaj lahko naredim, da bo šlo na CD za 750 MB podatkov?

Hvala!

Lp,
🙂

Mogoče ti tole pomaga:

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Ne boš mogla veliko narediti. Verjetno imaš star pekač, ki ne podpira 800 MB CD-jev. Jaz namreč imam na starejši mašini tudi enega takega in tudi po uspešni nadgraditvi firmware-a je isto.

Sporoči znamko in tip snemalca, mogoče lahko izbrskam kaj več podatkov o dotičnemu modelu in razrešitvi problema z njim.

LP, oFca

Če imaš vsaj 2 leti star pekač in za peko Nerota, potem se boš poigrala z nastavitvami v programu. O tem je bilo tu že pisano, uporabi iskalnik.

Pekač ne bi smel biti problem (vsaj po mojem mnenju). OK, mogoče pri ta starejšem računalniku, ampak mi dela isto pri obeh.

Ta “novi” je Asus 2400N, pekač pa: Toshiba DVD-ROM SD-R2312;
pekač na starem računalniku pa je HL-DT-STCD-RW GCE 8520B.

Upam, da ga nisem kaj mimo pihnila in sem prav napisala.

Najbolj zanimiva zadeva pri vsem tem pa je, da je stari računalnik par mesecev nazaj čisto normalno “bral” oz. ugotovil, da je na CD-ju 800 MB prostora.
Domnevam, da je potem kaj narobe pri nastavitvah, ampak, KAJ?
Ali pa je narobe nekaj čisto desetega, pa sem zdaj izpadla “blond” oz. tipična ženska, ki nima pojma o računalnikih?

:-))

Pečeš v Nerotu?
Potem sledi:

1. Odpri Nero v polni obliki (ne Express ampak, da boš mela orodno vrstico na vrhu)

2. Izberi “File” -> “Preferences…” – odpre se ti eno majhno okno,

3. Si na jezičku “General” in, če pogledaš nekoliko nižje piše en obrobljen okvir “Status bar”, noter pa “Yellow marker” in “Red Marker”.
“Yellow marker” nastavi “min” na 80
“Red marker” nastavi “min” na 90

4. V istem oknu izberi jeziček “Expert Features” in obkljukaj drugo stikalce
“Enable overburn Disc-at-once burning (read the notes below)”
In tam piše: “Maximum CD length:” pa imaš tri okenčka..

5. V prvi okenček vtipkaj 92 ostala dva pa pusti naj bo v obeh vrednost 0

6. Na dnu tega celotnega majhnega okna klikni gumb “Apply” in nato “OK”

Kaj si s tem naredila?

Spremenila si detekcijsko skalo, da si pokaže koliko MB/minut podatkov/glasbe si “pripravila” za svojo kompilacijo.

V drugem delu pa si spremenila, da bo Nero tik pred samo peko CD-ja preveril koliko podatkov lahko nanj zapeče in, če ti bo prepoznal 800 MB CD v pogonu, ga bo tudi nasnel, ker bo opazil, da ima dovoljeno nanj zapeči 92 minut podatkov. Sicer je 800 MB CD 90-minuten ampak 92 minut je ravno prav v primeru overburna.

Poskusi in poročaj 😉

oFca

Bom poskusila in poročala.
Hvala!

Lp,
:-))

“Ali pa je narobe nekaj čisto desetega, pa sem zdaj izpadla “blond” oz. tipična ženska, ki nima pojma o računalnikih?”

Na tem forumu včasih straši mouse, ki JE ženska in ve več kot marsikateri fant (vključno z mano) – razen ko ji nad glavo visijo izpiti, takrat včasih kaj mimo pihne 🙂

[Govoril sem. Hau.]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close