Najdi forum

CCleaner ??

ker mi računalnik FF odpira počasi itd… sem namestila program CCleaner. Ko zaženem analizo mi po končani analizi izpiše:
-začasne internetne datoteke
ff-spletni predpomnilnik
programi Google Earth
Sistem – dnevniške datoteke Windows
-programi Nero Burnini
– Večpredstavnost – Windows Media Player
programi Adobe….itd

Če zaženem čistilec, ali to pomeni, da mi izbriše z računalnika vse zgoraj navedene programe?
Jih moram potem ponovno inštalirati (namreč jih uporabljam dnevno)?

Hvala za pojasnitv mojih dvomov – zaenkrat ne upam brisati.

Ccleaner ti ne bo naredil nobene škode – mirno brišeš.

Hvala, bom brisala in potem videla.

CCleaner briše tiste datoteke, ki jih je tvoj brskalnik snel z neta med tvojim brskanjem po spletu. Ko si zaključila z brskanjem, so te datoteke ostale na tvojem računalniku, ki pa ne služijo dejansko ničemur več.

Zadnji rekord, ko sem čistil računalnik pri čiščenju datotek s Čistilcem je bil malo čez 4 GB. Hja, se kar nabere.

Priporočam, da ga kar redno uporabljaš, če veliko surfaš.

Ivan, hvala za nasvet. Ga bom upoštevala.

Čiščenje sem opravila: brisalo mi je 980 mb, skoraj 1G. Vendar kljub temu mi še vedno spletno stran odpira počasi, čeprav ima 10 Mbit prenosa (TV in internet). Sprašujem se če mogoče procesor na računalniku vpliva na to (dela počasi ali je preslab). Ko zaženem ff potrebuje vsaj 30 s, da mi prikaže osnovno stran. Ja internet veliko uporabljam, predvsem pri svojem delu (brez prenosov filma, glasbe, brez igric…), tako, da sem že malo razočarana.

a ni isto če uporabiš “brisanje zgodovine brskanja”? ali pa “čiščenje diska” – clean disk?

Verjetno se ti je med surfanjem in drugimi opravili na spletu nabralo že toliko nesnage, da to vse bolj upočasnjuje delovanje računalnika. Namesto lisice sprobaj še Chrome, ki je trenutno najhitrejši brskalnik. Za dodatno čiščenje lahko uporabiš tudi brezplačni Advanced system Care.

Res pa je, da je občasno pač treba vzeti nekaj uric in vse namestiti na novo. Tisti, ki znajo narediti image zagonske particije, imajo to urejeno že v nekaj minutah – a takih je žal bolj malo med uporabniki računalnikov. Sam že vrsto let uporabljam v ta namen Acronis True Image.

poskusi zagnati AV program in poglej, če bo kaj najdel, naredi še defragmentacijo, rezultat se mora poznat.

Ne, ni isto, še zdaleč ne, običajno zgodovina še najmajn obremenjuje PC. CCleaner najde stvari
o katerih se nam še sanja ne.

Hvala vsem za odgovore.

Martin – svetovano mi je znano (defragmentiranje), kar naredim večkrat. AV imam Microsoft Esentiel…in računalnik redno pregledujem.

Gargi -ja vem, da formatiranje diska je najboljša rešitev, vendar imam na njem programe, katerih licenca me ob izgubi stane 1200 evrov (zato se branim formatiranja). Enkrat so mi ga že skenslali, in sem imela dva dni dela, da sem jo lahko usposobila, kako pa nimam pojma. Verjetno bolj na srečo mi jo je uspelo povrniti. So pa to prevajalski programi, ki jih potrebujem pri svojem delu, da ne bo kakšne pomote. Igrice, filmi, glasba me ne zanimajo oz. samo v 5%-ih glasba. Za filme je TV z več kot 150 programi več kot dovolj. Bom poskusila še z svetovanim dodatnim programom.

Gargi – prosim povej mi če razmišljam v redu! preden namestim Advanced system care moram odstraniti AV program (microsoft Essentiel Security) ali ni nujno?

a si s ccleanerjem pregledala tudi registre

S Cleanerjem sem pregledala vse kar mi je ponudil – na levi je kljukica. Tisto je pregledal. Dodatnih kljukic nisem potrjevala. Bi bilo potrebno?
registri so občutljivi (kar vem) in po njih šaram samo po točnih navodilih, sicer raje vidim, da to naredi strokovnjak. računalnik je bil pred dvema mesecema na servisu – čiščenje virusov, razpraševanje….

Hvala za odgovore..

Poglej, če ti je ccleaner najdel 980 MB nepotrebnih datotek potem imaš tudi v registrih ogromno
nesnage, ki jo mora pc pregledati preden zažene kakšno aplikacijo, če se kaj zaplete si naredi prej obnovitveno točko, sicer pa, ccleaner ima pod “orodja” možnost obnoviti pc v prejšnje stanje,
ne vem, kaj bi lahko šlo narobe. Ne rabiš pa nobenih navodil, klikneš “register” “poišči težave” in “odpravi težave”, dodatni kljukic ni treba vstavljat, za te kljukice moraš vedet kaj delaš.
Jaz ccleaner koristim najmajn 5 let brez kakšnih težav.

Martin, hvala za trud.

Zagnala sem Ccleaner kot si svetoval. Me je vprašal za varnostno kopijo in sem ga naredila v eno mapo.

v nadaljevanju mi je vrglo ven “Datoteka C:\WINDOWS\system32\DIMM.DLL je sklicevana kot deljen DLL in ne obstaja. Ti pogosto ostanejo po odstranitvi programske opreme.

Rešitev: Izbrišite registrsko vrednost.” Daje mi možnost : Razreši težavo, Razreši vse težave.
na levi strani pa imam številko 2/427. Zanima me samo če lahko izberem opcijo Razreši vse težave? Mislim, da lahko, vendar nebi rada kaj pokvarila.

Hvala za potrpljenje z menoj!

lahko, tako, kot si mislila, ali pa odstrani kljukico spredaj, če si v dvomih, me pa zanima, koliko vnosov ti je najdel, a je to 427.

Martin žal je to to. Kar veliko in se potem niti ne čudim zakaj dela ubogi revež tako počasi. Če pritisnem Razreši težavo, potem jih mi ponuja ena-po ena. bom kar vse brisala v paketu, ponovni zagon, defrag, pregled z antivirusom, ponovni zagon in bom videla kaj bo. Sledila bo pa še zamenjava vseh gesel na računalniku.

Bo tako v redu?

Tako, tako, briši v paketu, ne vem zakaj menjava gesel – zoprno delo.
Preden zaženeš ff zaženi upravitelja opravil in potem ff in opazuj “učinkovitost delovanja” ter “procesi”tu lahko vidiš kaj zaseda procesor. Si pa vstrajna, se vidi, da si rojena iz morske pene.

Še nekaj sem se spomnil potegni si dol http://download.cnet.com/Trend-Micro-HijackThis/3000-8022_4-10227353.html preberi navodila in si oglej filmček instaliraš, zaženeš in logfile
skopiraš sem http://www.hijackthis.de/ klikneš analyze in, če imaš kaj rdečih križcev klikneš
na programu “fix”. Program je zanesljiv

Martin12 – mnogo hvala ti.

Vztrajnost, ja to je ena od mojih čednosti. A veš ribe so lahko rojene samo v morski peni 🙂

Danes imam izpit, pa bom potem kasno popoldne se poigrala še z svetovanimi programčki. Ma da mi dela kot urica.:)

Po končanem delu lahko vse te programe odstranim ( nastavitve/nadzorna plošča/dodaj-odstrani) ali pustim na računalniku?

Hvala še enkrat.

To kar pusti, saj ne zaseda veliko prostora, vsak pc naj bi imel to nameščeno in obdobno pregledano, če ne bo bolje, zamenjaj brskalnik, drugače pa žal, format.

Martin12 -hvala, hvala.

sedaj sem prenesla na računalnik zgoraj svetovani program, inštalirala in zagnala. Izpisal mi je seznam ne vem česa (podobno kot v filmu). Ko kliknem na posamezen zapis in na gumb za informacije v zvezi s tem, pa mi izpiše sledeče (navajam en primer) IE Toolbars are part of BHO’s (Browser Helper Objets) like the Google thatare helpful, but can also be annoying and maliaous by tracking your behoviour and displaying popup ads.

(Action taken: Registervolue is deleted)

Tu se pa mi ustavi, ker žal ne znam toliko angleško. To lahko potrdim z OK ali pa okenček zaprem.

Kaj naprej.

Saj vem, da sem tečna itd, a … moja vztrajnost.
Ja dela hitreje, a še nekaj ga zavira.

Zgleda, da se nisva razumela, pa tudi filma si nisi ogledala. To je veliko za pisat, sedaj v tej vročini.
Bom bol skop.
Zaženi program klikni do a system scan———- da ti eno dodatno okence (logfile of trend micro)
to okence kopiraj in ga daj na analizo (link), ko dobiš analizo vrnjeno poglej, če so kakšni rdeči križci
namesto zelenih kljukic, za križec si zapomni številko ali črko (v priponki krogeci) in pojdi sedaj
na program hijackthis, poišči oznako, daj kljukico in spodaj klik “fix checked”seveda, če imaš križcev več pač več kljukic namalaš in samo 1x klik fix. Logfile takoj zbriši, ko kopiraš, da ti ne bo v napoto. Razne orodne vrstice so pa katastrofa za pc. Na analizi ti ni treba odpirati informacij
samo zapomni si oznako, je pa to zopet poseg v registre, torej, previdno, samo kar je označeno
na analizi z rdečim križcem, prog. je pa zanesljiv.

Zagon ff za 30 sekund ni nič posebnega. Pač potrebuje nekaj časa za zagon in za preverjanje posodobitev programa in njegovih dodatkov. Osebno me nič ne moti, če se program ali pa igrica zaganja kar nekaj časa, ko pa ga uporabljaš, le ta dela hitro. Isto velja tudi za windowse oz. zagon računalnika.

Spletno stran ti odpira počasi. Vse spletne strani ali samo eno določeno?

Mozila 7.0 se odpre v 3 sekundah. Nima se kaj odpirat 30 sek… !??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close