Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika časovna stiska

časovna stiska

Drage kuharice in kuharji!

Nov družinski ritem smo pričeli 1. septembra. Konec počitnic, zdaj pa šola in vrtec. Pri uvajanju v vrtec naš mali protestira na “tihi način”. Nič ne joka, samo NIČ NE JE. Tak , da ko ga poberem ob enih ali dveh iz vrtca je sestradan volk. Juho mu pogrejem tik tak. Me pa zanima, ali smem že zjutraj nalupit krompir, ga pustit narezanega v vodi, da nato le pristavim, pa je še pire krompir hitro na mizi. Še to, malček je star leto in pol.

Jaz sem ga tako včasih že pripravljala prej… vse skupaj sem dala še v hladilnik, potem pa vodo zamenjala in na štedilnik.
Naj se malček kmalu privadi vrtca, mamici pa čimmanj skrbi.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Lahko!
Pred časom, ko sem imela še manj časa kuhati, sem ga včasih celo zvečer olupila, dala v mrzlo vodo in v hladilnik za prihodnji dan.

Krompirjevo polivko za solato naredim vedno za dva dni. Krompir zmečkam, dodam vodo, kis in sol, ohlajeno pokrijem in shranim v hladilniku.
Solato operem, otrebim, kolikor toliko osušim, denem v skledo, pokrijem z folijo in tudi lepo v hladilik. Vse lepo sveže počaka.

metka

To sem že večkrat prebrala:
Ne pusti olupljen krompir v vodi!
Goveja juha in krompirjeva solata sta najhitreje pokvarljivi

Tudi pri nas smo, odkar pomnim, krompir nalupili prej (če ni bilo časa, ne), tudi prejšnji večer. Samo mora biti res v vodi, ker drugače tako ali tako počrni in že na pogled ni dober.

Razumem te, da je dete lačno, če ne je (mama, kot mama, jasno!), a bi ti mogoče predlagala, da mu daš namesto kosila malico. Vem, da tako mali otroček rabi pravo kosilo samo, če bo videl, da doma vedno dobi kosilo, potem se zna zgoditi, da bo v vrtcu bojkotiral še naprej. In boš to lahko skoz delala .. to pa ni namen vrtca, ne? ČEprav vem, da večina otrok je tudi s starši doma, a pri tebi gre za drugo stvar.

Morda boš to naredial samo enkrat, pa bo otroček poštekal, da to pa ni fino!:))))

Pa srečno!

<http://kate.moj-album.com/>

Enostavno, tako bojkotira vrtec. To je njegov tihi upor. Drugače pa je krasno dete. Vkolikor pridem v vrtec med popoldansko malico, tisti trenutek, ko me zagleda, zbaše po tri grisine v usta, medtem ko se jih do takrat niti ne dotakne. Pa drugače sploh ni picajzlast otrok, jaz pa še manj.
Ne vem, verjetno mu bom v ponedeljek sestrico iz ta velike skupine poslala v kontrolo.
Drugače pa, od “ta hitre hrane” mu za prilogo pripravim tudi kus kus.
Hitro in enostavno. No, bo že.

Za hitro kosilo so idealne testenine – hitro so skuhane, lahko jih zabeliš samo z maslom in potreseš s parmezanom – pa je. Še boljša pa je kaka omakca s paradižnikom, tuno, smetano in šunko,….

Za na brzino je odlična polenta ali gres. Krompir tudi pri nas včasih nalupimo zjutraj, vendar obvezno pokrito z vodo, ker počrni zunaj.

Lp, Ela S

Jaz sem pa rada naredila ze zjutraj skutino maso za zlicnike ali cmokce, da se je do uporabe lepo prepojilo. Pustila v hladilniku.
Deklica jih je imela rada sladkane ali pa tudi dodane v zelenjavno minestrico, ki sem jo naredila ze zvecer ( v njej ni bilo krompirja).

Skuta, jajcek, zdrob…beljakovinsko nadomesti meso.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close