Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Časovna omejitev dela na računalniku

Časovna omejitev dela na računalniku

Ker naš najstnik mnoooogooo preveč časa preživi pred računalnikom in mnoooogoooo premalo pri šolskih zadevah, beri učenju in pisanju nalog, sprašujem vas, dragi računalniški strokovnjaki. Ali se da omejiti dostop do računalnika časovno. Recimo, da mu dovolim, da je eno uro in pol na dan na računalniku, recimo od 19.00 do 20.30 ure. In če se to da, prosim za navodila.

Lep pozdrav!

Da:
1.) Stopiš k njemu (sinu)
2.) Mu ugasneš računalnik.
3.) Mu ne dovoliš da gre nazaj, dokler ne izpolni določenih obveznosti.

Če te goljufa in prižge računalnik ko ne bi smel (se da prekontrolirati kasneje) torej če se ti zlaže – mu popolnoma onemogočiš dostop do PC – bodisi z blokado v BIOSU (žal pa ta blokada nima urnika), bodisi čisto fizično.

Za drugačen pristo pa napiši, kateri OS uporabljaš (WIN XP, W)8, Linux…)

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

@wega: Linuxa pomoje nima 🙂

Ko je meni htel foter zaradi slabih ocen preprecit dostop do racunalnika, je uporabil najprej password v BIOSu. Se isti dan sem za BIOS pogruntal priblizno 20 gesel, ki so te lepo flegma spustili dalje. Ko sem mu pokazal, je videl, da je bil njegov nacin zavarovanja racunalnika pred 12 let starim frocom rahlo butast in naslednjic je ze probal z nekim takrat se novim programčom, ki ti zagnjavi za geslo, se predno prav prides v Windowse. Heh!
Po pol ure tuhtanja mi je uspelo program skinit, pogledat v register za geslo in ob novem zagonu, odstranit program. Naslednji dan je foter je samo gledal..

Nazadnje, ko pa se je to zgodilo pa mi je odnesel tipkovnico. Takrat sem bil porazen. Smrk.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close