casio
Prosim za nasvet!
Hčera si je pred letom in pol kupila Casiov digitalni fotoaparat – 4 mio,
Pa me je danes poklicala, da so – brez kakšne mehanske poškodbe, ki bi jo povzročila aparatu – slike meglene in čisto plave – kot da bi imela plavi filter.
Ima kdo kakšne izkušnje s čim podobnim…ali menite, da ga je smiselno dajat popravljat?
Hvala za nasvet!
Alenka
V trgovini, kjer ga je kupila (v Grazu) so ji rekli, da naj ga pusti tam, plača 50 Eurov in ji ga nato v 14 dneh vrnejo popravljenega ali pa ne, če bi bilo popravilo blizu cene novega…50 Eurov pa na vsak način obdržijo za razstavitev fotoaparata.
To se mi zdi malo podobno kupovanju mačka v žaklju. Kje je tam servis ne vemo….ne vemo niti zanj v Sloveniji…na netu sem zasledila da ima za to firmo zastopstvo pri nas “Tobo-s” oz tako nekako in ko gre mož naslednji teden v Lj bo šel do njih.
….Pa hvala za nasvet………
Na žalost je bila to nekoliko dražja žepnina. Kupujte izdelke tistih proizvajalcev, ki imajo na posameznem področju tradicijo, renome, znanje, izkušnje, …
Resen proizvajalec ne bo lepil svojega imena na nekakovostno, ceneno blago, “ker pač nekaj takega vsi prodajajo in se da tu fino zaslužiti”. To je zelo kratkoročno gledanje. Nizko ceno in hkrati dobro kakovost lahko da samo proizvajalec z več desetletnimi izkušnjami na tistem področju. Tak ima dovolj potencialnih kupcev in se mu račun izide.
Pustite ta fotoaparat pri miru in raje kupite ime, ki je v svetu fotografije prisotno in cenjeno že desetletja, pa čeprav bo nekaj deset tisočakov dražje. Predvsem pa si prej podrobno od blizu oglejte fotoaparat, natančno preberite tehnične lastnosti, v trgovini aparat preiskusite (vsak dober trgovec vam bo to omogočil), primerjajte z drugimi, nato pa nekajkrat prespite.
Obilo uspeha!
Se strinjam s kr’enim. Jaz ne bi nikoli kupil znamke, ki pri nas nima servisa (ne glede na to kle ga kupiš). Moram pa priznati da za kavcijo na servis še nisem slišal…
Poleg tega, je pa možno, da je aparat zbolel za “Sony CCD napako”. Sony-jevi CCD senzorji (vgrajeni v veliko aparatov) množično odpovedujejo, ker so keramično podnožje zamenjali s plastičnim. V tem primeru je servis predrag, razen če ti serviser nudi brezplačno zamenjavo. Vsi resni proizvajalci bodo namreč “inkrimirani” senzor zamenjali brezplačno, ne glede na garancijski rok. Morda se splača poizvedeti, kakšno CCD tipali ima fotoaparat vgrajeno.
Sicer pa, saj poznaš pregovor, “nisem tako bogat, da bi kupoval poceni”