čas teče…
Hojla!
Že nekaj časa sem nekoliko zmedena. Pred nekaj meseci sem diplomirala, in ker ne dobim službe, sem si začela postavljati vprašanja. Kako naprej, kdaj bom sploh dobila zaposlitev, če jo sploh kdaj bom, čez leto, dve, tri, sploh kdaj? Ker čas neizbežno beži, sem začela razmišljati tudi o otroku. Samo kako naj si ga privoščim, če sem brezposelna, zasluži samo fant? Zdi se mi vse skup kot ena nočna mora.
Če zanosim, mi pripada kakšna denarna pomoč? Res je hudo!
Hvala za odg.!
Pravijo, da se vedno vse uredi, le pozitivno moraš gledati na stvari. Kolikor jaz gledam različne znance, so se vsi nekako znašli, tudi samo z eno plačo in okroglim trebuščkom. Seveda morajo včasih pomagati tudi starši. Kaj pa vem. Koliko pa zasluži fant? Imata dovolj za cel mesece in tudi kaj prišparata ali ravno zvozita? Kje stanujeta? Si se prijavila na censtru za zaposlovanje in zaprosila za podporo?
Kakorkoli, upam, da bo vse v redu. Saj se da tudi skromno zelo lepo živeti.
Držim pesti,
Aja
Te čisto razumem, upam vsaj da vama ni potrebno plačevati najemnine za stanovanje. Je res težko s službami. V našem podjetju smo zdajle iskali trgovko, pa ti povem da smo postavili kriterije kot bi izbirali generalnega. Polovica prijavljenih ljudi je bilo univerzitetno izobraženih. Res ne vem kam smo prišli, upam samo da ne bo še huje, no pa saj skoraj ne more biti. Takole Molly, v primeru da zanosiš ti pripada socialna podpora, za sedmo stopnjo okoli 100.000 sit mesečno. Ampak, jaz mislim da je za to še čas, veliko raje te bodo vzeli kjerkoli sedaj, kot pa ko boš imela otroka, ker računajo tudi na to da boš zaradi njega kar naprej na bolniški, tega pa si podjetja v današnjem času ne morejo privoščiti … človeka, ki je ali pa ga ni….
Z otrokom počakaj dokler ne dobiš redne zaposlitve. Pa veliko, veliko sreče ti želim!
Pozdravček, Sanja
Na zalost gledajo delodajalci danes vse zelo kratkorocno. Vsi ti otroci, zaradi katerih zaposlene vcasih s tezkim srcem grejo na bolnisko, so bodoci potrosniki in davkoplacevalci. Delodajalcem je pa dandanes vse v breme. Ze tako nas je malo, potem pa se taki pritiski z vseh strani. Zelo dobro razumem tvojo dilemo. Je pa res tudi to, da ce bos ze dobila sluzbo, bos najbrz spet nekaj let pocakala da bo ziher in sele potem zanosila. Nocem te strasit ampak poznam primere, pri katerih pa potem ni slo. Vem, da ti nisem prevec pomagala, sem pa v podobni dilemi kar se tice drugega otroka. Leta pa tecejo zelo hitro.
Kaj misli o tej zadevi tvoj dragi?
Forum je zaprt za komentiranje.