carpaccio
Recept za popečen goveji carpaccio s skorjico ( Jamie)
Dober carpaccio moramo narediti iz najboljše možne govedine-pljučne
pečenke.
za 6 oseb: 1 zvrhana žlica stolčenih koriandrovih semen
1 pest naselkjanega svežega rožmarina
sol in sveže mlet črn poper
majhen ščepec posušenega origana
1 – 1,5 kg govejega fileja (plučne)
Goveji file povaljamo v začimbah in ga temeljito potlačimo po temu miksu, tako da se vse lepo prilepi na meso in na deski nič ne ostane. Zdaj pa pljučno kakih 5 minut rjavo popekamo v zelo vroči rebrasti ponvi za grilanje ali pa kar na žaru, da dobimo rahlo krhko skorjico po vseh straneh. Pustimo jo, da 5 minut počiva, zatem pa jo karseda na tanko narežemo. Rezine položimo na velik servisni krožnik.
Zraven lahko ponudiš hren v kisli smetani, rukolo, krešo…… po tvojem izboru.
Forum je zaprt za komentiranje.