Najdi forum

carpaccio

Lepo prosim če mi lahko kdo napiše recept kako se pripravi goveji carpaccio.Sem ga že jedla v gostilni, samo ne vem katere začimbe se dodajo in koliko časa mora biti meso v marinadi.
Hvala za trud in lep pozdrav

Recept za popečen goveji carpaccio s skorjico ( Jamie)

Dober carpaccio moramo narediti iz najboljše možne govedine-pljučne
pečenke.
za 6 oseb: 1 zvrhana žlica stolčenih koriandrovih semen
1 pest naselkjanega svežega rožmarina
sol in sveže mlet črn poper
majhen ščepec posušenega origana
1 – 1,5 kg govejega fileja (plučne)

Goveji file povaljamo v začimbah in ga temeljito potlačimo po temu miksu, tako da se vse lepo prilepi na meso in na deski nič ne ostane. Zdaj pa pljučno kakih 5 minut rjavo popekamo v zelo vroči rebrasti ponvi za grilanje ali pa kar na žaru, da dobimo rahlo krhko skorjico po vseh straneh. Pustimo jo, da 5 minut počiva, zatem pa jo karseda na tanko narežemo. Rezine položimo na velik servisni krožnik.
Zraven lahko ponudiš hren v kisli smetani, rukolo, krešo…… po tvojem izboru.

Dodatek po izkusnji.Preden rezes na tanke rezine,ga popolnoma ohladi.
Bo slo lazje,ker se sokovi umirijo. Po petih minutah ,se mi zdi premalo. Vsaj taksne so moje izkusnje. Lp Babi

Kaj pa ta varianta, da ga zamrzneš, pol pa narežeš na tanke rezine in potem v marinado ( iz česa že?).A kdo pozna ta recept?
Hvala za trud že vnaprej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close