Najdi forum

CARPACCIO

V teh vrocih dneh bi full jedla carpaccio – ni vazno ali goveji ali ribji (lososov), pa ga ne znam narediti. Mi lahko svetujete kak dober recept?
Hvala!

Na tanko narežeš surovo meso, ribo (prej lahko daš v zmrzovalni, da se lepše reže), rezino daš na rukolo in malo začiniš.

Če se ne motim, je potrebno meso, ki ga tanko narežeš tudi potolči i. s. tako, da nanj položiš strech folijo, potem pa potolčeš po njej. Folija je namenjena temu, da se meso pri tolčenju ne razcefra.

Lp!

Jaz narežem govedino (še precej zmrznjeno) na “pršut” tanke rezine, naložim na pladenj in začinim z olivnim oljem, solim, popram, potresem s parmezanom in dam na vrh svežo nasekljano baziliko.
Uf, so me že lušti zagrabili!
Klara

Zanimiv recept!
Kateri kos govedine pa?

V receptu piše file, jaz pa mesarju zatežim, da mora biti mehko, nemastno in mlado govedo.

Sem ze z eno nogo v mesnici.
Hvala za recept!

tole je za mene (poudarjam za mene) navadna svinjarija…..sploh pa v poletnih dneh pri tej vročini-surovo govedino je milo rečeno jesti nevarno…..govedina vsebuje skoraj vedno salmonele, ki se uničujo samo z vročino-kuhanjem oz. pečenjem…..vi ste lastniki svojega telesa, pa premislite…….lahko pa brez večje nevarnosti jesti carpaccio iz dimljenega mesa, katerega koli…..premislite in pamet v glavo….

Tudi meni se zdi bolj tako tako, ceprav sem ocitno kulinaricno zelo nerazgledana, ker prvic slisim za – kako ze? – carpaccio. Toda, tatarski biftek se tudi je surov in dimljeno meso je prav tako surovo, what’s a difference?

Joze, ni se treba razburjat!
Jaz verjamem, da nase meso ni tako okuzeno in nevarno. Jasno pa dopuscam tvoje mnenje, ki ga bom sprejela kot opozorilo.

Gre za okus, ki je resnicno bozanski. Sploh se ne cuti, da je meso surovo. Konec koncev, pa jedo Japonci tudi surove ribe in so po raziskavah med najbolj zdravimi na svetu.
Ce bos imela priloznost zaiti v gostilno Pri Kovacu (Tomacevo, Ljubljana), ti svetujem, da ga probas, ker je tam najboljsi.
Oglasi se mi in povej svoje obcutke!

ni ravno carpaccio (ali pa tudi)

na krožnik naložiš sveže oprano rukolo, dodaš par kapljic olivnega olja in čez to položiš par tankih rezin pršuta in na koncu še nariban parmezan…

….mmmmmmmmmmmmm

Jože,
res je za poletne mesece tole malce “surovo”:
Da pa ne bos prikrajšan za dober carpaccio, si naredi bučkinega.
Na rukulo na tanko nareži bučje( podolgem), jih malce posoli in začini z olivnim oljem in parmezanom.
Garantirano dobro!

lp
Suzana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close