Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Carina po 1. juliju – ste zaznali kakšne posebnosti?

Carina po 1. juliju – ste zaznali kakšne posebnosti?

Ok, vemo, da s 1. julijem veljajo nova pravila za nakupe izven EU in se bo carinilo vse, zanima pa me, če že imate kaj konkretnih izkušenj.

Kako obravnavajo v tme primeru blago, ki je bilo kupljeno pred 1. julijem in je predmet carinskih postopkov po 1. juliju?

Ima kdo težave s posredovanjem dokumentacije prek portala? Slišal sem,da je portal v razsulu, da jim nič ne deluje.

In da je pošta zabasana s pošiljkami.

Koliko časa po novem traja, da opravijo carinski postopek?

Meni so nazadnje to delali več kot 10 dni in sem bil zgrožen.

Odgovor na objavo uporabnika
šoping šoping, 07.07.2021 ob 11:12

Ok, vemo, da s 1. julijem veljajo nova pravila za nakupe izven EU in se bo carinilo vse, zanima pa me, če že imate kaj konkretnih izkušenj.

Kako obravnavajo v tme primeru blago, ki je bilo kupljeno pred 1. julijem in je predmet carinskih postopkov po 1. juliju?

Ima kdo težave s posredovanjem dokumentacije prek portala? Slišal sem,da je portal v razsulu, da jim nič ne deluje.

In da je pošta zabasana s pošiljkami.

Koliko časa po novem traja, da opravijo carinski postopek?

Meni so nazadnje to delali več kot 10 dni in sem bil zgrožen.

Da si bilo zgroženo? To pa je katastrofa, svet se bo sesul.

bilo si zgroženo, 07.07.2021 ob 11:20

Da si bilo zgroženo? To pa je katastrofa, svet se bo sesul.

Ne jebi.

Ravno danes sem oddala tisti obrazec za carino, je slo brez problemov. Ne vem pa, koliko casa bo trajalo, da postopek izpeljejo. Je bilo pa blago kupljeno pred 1. 7. pa vseeno ocarinjeno.

Jaz imam vso legitimno pravico biti ZGROŽEN, če nekaj, kar nujno rabim, pride iz Velike Britanije v Slovenijo v 2 dneh, potem tam na carini visi 1 teden preden pošljejo obvestilo o carinskem postopku, da opravijo carinski postopek pa rabijo še 10 dni  od dneva, ko sem jim posredoval dokumentacijo.

Ja,  FAKING ZGROŽEN SEM!

Ker so vedeli kdaj bo 1. julij in kaj to pomeni.

Da jim aplikacija ne dela je pa sploh čudovito.

Pa bodi zgrožen, kaj naj zdaj skačemo do stropa ker si ti zgrožen?  Bo minilo.

šoping šoping, 07.07.2021 ob 11:49

Jaz imam vso legitimno pravico biti ZGROŽEN, če nekaj, kar nujno rabim, pride iz Velike Britanije v Slovenijo v 2 dneh, potem tam na carini visi 1 teden preden pošljejo obvestilo o carinskem postopku, da opravijo carinski postopek pa rabijo še 10 dni  od dneva, ko sem jim posredoval dokumentacijo.

Ja,  FAKING ZGROŽEN SEM!

Ker so vedeli kdaj bo 1. julij in kaj to pomeni.

Da jim aplikacija ne dela je pa sploh čudovito.

Ti kar bodi zgroženo, čez čas se boš navadilo in nehalo mulat in noret. Nek red bo treba nazaj vzpostavit pri razbrzdani zblazneli sprevrženi polnoriti golazni. Naenkrat ne gre, postopoma se pa vidijo premiki, bremzanje ničvredne drhali z ukrepi, te carine in davki za vso robo so tudi korak v pravo smer.

Ničvredna golazen, globalizacija je mrtva, seveda ne more bit vse čez noč, ko ste toliko uničenja naredili, bo pa postopoma.

bilo si zgroženo, 07.07.2021 ob 12:09

Ti kar bodi zgroženo, čez čas se boš navadilo in nehalo mulat in noret. Nek red bo treba nazaj vzpostavit pri razbrzdani zblazneli sprevrženi polnoriti golazni. Naenkrat ne gre, postopoma se pa vidijo premiki, bremzanje ničvredne drhali z ukrepi, te carine in davki za vso robo so tudi korak v pravo smer.

Ničvredna golazen, globalizacija je mrtva, seveda ne more bit vse čez noč, ko ste toliko uničenja naredili, bo pa postopoma.

Viharni gobec, zakaj si se nehalo prijavljat pod svojim vzdevkom? Če misliš, da si na tak način anonimno, se motiš, ti krettenski prifuknjeni psihični bolnik.

A bejž no, 07.07.2021 ob 12:41

Viharni gobec, zakaj si se nehalo prijavljat pod svojim vzdevkom? Če misliš, da si na tak način anonimno, se motiš, ti krettenski prifuknjeni psihični bolnik.

Zakaj pa ti ne pišeš prijavljen?

Si multinično zgroženo????

Zgroženi ali ne, sistem avtomatičnega vnašanja podatkov za carinjenje, jim ne deluje najbolje.

Tipično slovenska DIGITALIZACIJA. Pa obvestila tud pošiljajo sprintana s qr kodo, čeprav so prej že dve leti obveščali prek smsov.

Očitno je spet en pokasiral  velike pare, da je nadgradil  nek sistem, ki zdaj ne bo deloval še pol leta tako kot je treba in bo še dodatno služil na njem.

vmes bomo pa pošiljali digitalne kuverte prek digitalne pošte s digitalnimi poštarji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close