Cappuccino mix in “nutmeg”
Ker se mi precej ne da letati po trgovinah za darili , sem se lotila listanja “gifts from the kitchen” in naletela na recepte za razne mešanice za kavice, kapučine, mokačine, čokolade (torej tople napitke). Meni se zdi krasno darilo (primerno aranžirano v steklenem kozarcu). Posebej mi je padel v oko tale recept:
Kapučino mix
Prah za instant čokolado 250 ml
“coffee whitener” v prahu 125 ml (to sem že videla v naših trgovinah)
instant kava 125 ml
mleko v prahu 125 ml
cimet v prahu 5 ml (1 čž)
“ground nutmeg” – 1 ml (1/4 čž)
Vseh šest sestavin nasuj v plasteh v prozoren kozarec s pokrovom, ki “neprodušno” zapira. Iz mešanice pride 550 ml (2 in 1/4 skodelice).
Navodila za uporabo (za obdarovanca):
Sestavine zmešaj. V “blender” daj 2 čajni žlički mešanice, dodaj 250 ml vrele vode. Miksaj dokler ni penasto (po moje bi šlo tudi s paličnim). Zlij v skodelico in posuj z “nutmeg”.
Verjamem da ta nutmeg ni ravno “žviljenjskega pomena” v celi mešanici, ampak v angleško angleškem slovarju sem našla razlago, da se uporablja za “okus”. Seveda se mi sanja ne kaj bi to sploh bilo (očitno nek orešček – zmlet). Ga je mogoče katera že videla pri nas??
Teh mešanic je še nakaj, če koga zanima bom prevedla. Skupaj s kakšno lepo skodelico bi bile krasno darilo. Aja, se opravičujem za bolj slab prevod – je šlo direktno iz knjige “necenzurirano” ;-)). Joj, ko bi videle slike – da bi človek kar srknil iz njih ;-)).
Lepo nedeljo želim.
Hej!
Brez skrbi lahko muskatni orescek uporabite. V mesanici mletih zacimb za
decemberske praznike je tudi nutmeg. Da prijeten okus, se zlasti v kombinaciji s cimetom in tudi k ingverju ga dodam. Anglezi ga pri sladicah pogosto uporabljajo. Njihovi kolacki prijetno pikajo. Zelo pasejo h kuhanemu vinu.
Ne pa pretiravat, da ne prevlada njegov okus.
Lep dezeven pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.