Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija canon A60,A70,A75

canon A60,A70,A75

Kupujem digitalni fotoaparat in upam, da mi boste vi znali pomagati še z nekaterimi stvarmi, ki me zanimajo, preden se dokončno odločim. In sicer imam 2 vprašanji:
Ali je razlika med canonom A60 in A70 res samo v pikslih in ima A70 tudi vse ostale funkcije, ki naj bi jih A60 imel dosti?
in še
Katerega se bolj splača kupiti canon A70 ali A75?
Pri tem pa naj še povem, da mi je pomembno, da ima aparat dosti funkcij (v tem primeru je za vzor A60) in čim boljša slika.

haj!75 imav sigurno več funkcij kot 70.Odvisno kakšne slike boš razvijal.Jaz osebno imam A80 super zadevica in slikice so tudi zelo ok.Če te še kaj zanima se mi javi na IZUMITELJ@YAHOO.COM

LP

Sem gledala ne tej strani-

-kakšne slike pridejo in se mi zdi, da skoraj ni razlike med A70 in A75 glede kakovosti slik. Ali ima kdo mogoče drugačne iskušnje?

Sicer nisem strokovnjak za fotografijo, ampak imam občutek da je z fotoaparati postalo podobno kot z računalnik. Vsakih nekaj mesecev nov model višja številka v bistvu pa nič revolucionarno novega v kratkem času.

Sam imam Canon A50 (upam da je taka oznaka) in ogromno večino posnetkov sem naredi v avto načinu. Večino dodatnih funkcij, ki jih imajo digitalni fotoaparati istega kakovostnega ranga se da preprosto doseči z uporabo programov za obdelavo slik kot je Photoshop, paint shop pro… in ni nujno potrebno da so vgrajene v fotoaparat.

Je pa to seveda moje mnenje. Odvisno pač od tega kaj človek z aparatom počne.

Sam sem pri nakupu fotoaparata najprej opazil, da moram dokupiti spominsko kartico, saj je priložena običajno neglede na model premajhna.

A80!

http://www.dpreview.com
http://www.steve-digicams.com

Sam sem lastnik Canona A60 in moram reči da sem izredno zadovoljen tako s kvaliteto slik kot za aparatom. Bi pa v tem trenutku kupil Canon A75, ki ima 9 točkovni AIF (A60 samo 5 točkovnega) in 3M pixle… Res je 75 nekaj dražji, vendar ti bo glede na dobo v kateri se nahaja digitalna fotografija, vsaj za nekaj časa povsem ustrezal (primerjava z računalniki)

Bi te pa opozoril pri kupovanju dodatne spominske kartice, da paziš predvsem na hitrost zapisovanja na kartico, ker je to zelo pomembno pri zaporednem slikanju fotografij. Veliko zanimivega o digitalni tehniki lahko izveš tudi na

Lepo popoldne!

Jani

Sem že kupila in sicer Canon A75- in sem zaenkrat zelo zadovoljna:).

LP

New Report

Close