Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija CANON A520 – nujno!

CANON A520 – nujno!

Hello!
Na spletni strani enaa sem zasledila akcijo za digitalni fotoaparat canon A520 za 79.000,00 SIT. V ceni je zajet fotoaparat, dodatna spominska kartica, torbica, polnilec ter 4 baterije. Mislim, da je akcija kar ok, me pa zanima, če imate kaj izkušenj s tem fotoaparatom – kako se obnese, je za nas “amaterje” dovolj dober,…?

Vsem hvala za pomoč in lep dan

jst mam z canoni SLABE izkusnje,,, moj je se v garanciji pa ga imam ze 5 na servisu,,, tako ga ima tudi moj fant, in 3 moje prijateljice,,,, imamo pa A75, A80, A95. nej povem da so vsi se v garanciji. Od enga kolega k ga ima pa mu dela kr ene crte na slikah,,,, pa ima original canon kartico! Na servisu so pa itak tolk NEPRIJAZNI da bi jih clovk kr …… mislijo da so edini pa najboljsi,,,,

vso sreco

imam A70 (A520 je naslednik A85, A85 pa je nadgradnja A70-več točk ipd.) že cca 2 leti, posnel sem več kot 3000 slik in nekaj 10 filmov. Edino kar me moti je, da ima omejitev pri snemanju filmov v resoluciji 640×480 točk – dolžina filma je lahko le do 30 sekund. Slike so odlične, če upoštevam, da gre za “trotl” aparat. Cena takrat je bila 105 prešernov skupaj z 256M kartico. A520 je manjši, potrebuje le 2 bateriji, mislim, da je dober nakup.
Poznam še vsaj 3 uporabnike podobnih aparatov (A70, A75, A80) in jih vsi uporabljajo veliko in brez kakršnihkoli težav.

še to – za vsakodnevno rabo in izdelavo fotografij do velikosti 13×18 cm je 3M točk povsem dovolj, tako da pride v poštev tudi precej cenejši a510

tudi mi imamo canona PS A60 že kar enkaj časa in dela odlične fotografije. sicer ima le 2.0 mio točk, a s primerno uporabo različnih programov (glede na čas, svetlobo…) popolnoma zadostujejo.

če boš zdaj kupovala, boš sigurno vzela kak miljonček točk več, tako da bodo slike še boljše.

veselo fotografiranje!

A 510 je po mojem dober nakup, A 520 ima samo 0,8 Mp več in je zato dražji za okrog 18 000 in ker je velikost senzorja ista, je kvaliteta slik v nekaterih primerih celo slabša, poglej test in komentar. Za nekaj prešernov več bi kupil SONY DSC W5 ki je naslednik DSC W1, ima večji senzor in zato boljše slike. To je samo moj predlog, bodo še drugi povedali svoje mnenje. Hiteti pa ni treba, te zadeve se samo cenijo.

New Report

Close