Najdi forum

CAMERA

Imam camero (canon), snemam na kasete in se mi jih je že kar nekaj nabralo. Sedaj razmišljam, da bi to dala na CD. O prenosu na računalnik in nato na CD nimam pojma.Ali mi lahko kdo pomaga. Zanima me kakšen je postopek in kaj potrebujem.
Hvala za pomoč!

če imaš na kameri digitalni izhod(DV), potem ni problema. Poveži kabel iz kamere na comp(USB), namontiraj na comp program pinacle studio in potem presnemi na DVD. Če imaš starejšo- analogno kamer, pa mislim da obstaja program ki pretvarja analogni signal v digitalnega(analogni signal se namreč ne da spravit na DVD). Problem je še v tem da rabiš še adapter kaseto in videorekorder, ki ga povežeš s compom.

Rada bi se navezala na to temo. Tudi sama imam veliko kaset Hi8, ki so bile posnete z analogno kamero. Rada bi vse to presenela na DVD (ker je trenutno najbolj aktualen medij). Problem je tudi to, da da mi je začela kamera nagajati pri predvajanju. Posnetka tudi na TV več ne morem spraviti. Ker mislim, da se mi kamere ne splača popraviti samo zato, da bi spravila posnetke na kakšne kasete ali pa na računalnik, me zanima, ali mi lahko kdo kaj svetuje, kako naj se lotim reševanja tega problema.

Če sem prav razumela, se da dobiti nek adapter kaseto, ki bi lahko imela vlogo kamere? Sem prav razumela?

Še nekaj me zanima. Če bi dala te kasete nekomu, da mi jih presname na DVD, ali je možno naknadno urejati te posnetke? Mislim tukaj na montažo teh posnetkov, ki so že na DVD-ju?

Kolikor je meni znano obstaja adapter samo za VHS-C kasetke, za Hi8 pa ne. Najboljša rešitev zate bo verjetno ta, da daš kasete nekomu presneti. Tole prebrskaj: http://www.najdi.si/search.jsp?q=presnemavanje+hi8+dvd&hpage=web

Če ti bodo presneli na DVD, bo to pač navaden DVD zapis, ki ga je mogoče z ustreznim programom (DVD ripper) presneti na računalnik, potem pa posnetke po želji urejaš. Mogoče pa se lahko dogovoriš s tistim, ki ti bo presnemaval, da ti posname v mpeg formatu, pa lahko tak file brez težav preneseš na računalnik. Ponudnikov presnemavanja je kar precej, pa jim razloži svoje želje in ti bo verjetno kdo znal pomagati.

New Report

Close