Calibre – pohvalno
Evo, tokrat bom samo hvalila 🙂
Potem ko je prevajanje tujega programja v slovenščino zelo dobro štartalo, zadnje čase opažam, da jih je vse manj zares poslovenjenih. Ko sem včeraj zamenjala OS in si naložila novo različico Calibre, sem bila prijetno presenečena. Resda ne da bi kdo kaj vprašal, je namreč v komp padla slovenska različica. Povrhu niti ni “jaz Tarzan, ti Jane”, skratka, človeku ne gredo lasje pokonci kot pri izdelkih, kjer je Google Translate več kot očiten. Vsekakor dovolj dobro, da ti ne pade na pamet, da bi preklopil nazaj na angleščino..
Nasploh velja avtorja – zasluži si omembo – Kovida Goyala iz Indije pohvaliti. Posodobitev je skorajda preveč, saj se ponujajo tako rekoč vsakič, ko odpreš Calibre. In če si gre človek ogledat, kaj je novega, so to vsakokrat prave spremembe, resnične izboljšave, ne samo kozmetika in stvari, ki vse skupaj poslabšajo, kar se tako pogosto dogaja z novimi različicami čisto dobrih programov. In vsakič je odpravljenih tudi kar nekaj bugov. Povrhu je program brezplačen oziroma temelji na prostovoljnih prispevkih.
Vsekakor je moja zbirka e-knjig po zaslugi Calibre prav mična, urejena in nasploh taka, kot se šika. Pa uporabljam mogoče 1/10.000 funkcij.