Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem čakanje na novi avto

čakanje na novi avto

pozdravljeni,

moj problem je sledeč: pred dobrim mesecem sem naročila novi avto. rekli so mi da bo do konca meseca junija. na predračunu so mi pa navedli datum 10. julij. Sedanji avto sem prodala preprodajalcu rabljenih vozil in se tudi z njim zmenila da dobi avto ko bom jaz imela novega. preprodajalec sedaj nestrpno čaka na avto da ga lahko proda naprej, jaz pa seveda na novega. nekje sem zasledila da lahko zahtevam obresti oz. povračilo, ali pa nadomestni avto. Ali je to res? pravijo sicer da bom imela novi avto v roku enega tedna. ampak jim nekak ne verjamem.. če se da izboriti še kakšen popust ali karkoli ker zamujajo potem bi to seveda izkoristila. pa naj poudarim da ne gre za nek avto posebne izvedbe, ampak za čisto običajen avto.

hvala za odgovore

na novi avto se danes čaka tudi do pol leta, za kakšno izmišljevanje glede opreme pa še več. Tudi zamude so čisto nekaj običajnega.
Glede popustov zaradi zamude verjetno ne boš imela uspeha tako, da najbolje, da se takoj zmeniš za nadomestni avto.

Jaz sem za svojega plačal 100% avans in nanj čakal 4 leta. Ampak se je splačalo.

Zakon o varstvu potrošnika pravi takole:
http://www.uvp.gov.si/si/zakonodaja/neuradna_preciscena_besedila/zvpot/

3. Predplačilo

41. člen

(1) Če podjetje molče ali izrecno pogojuje nakup blaga ali opravljanje storitev z delnim ali celotnim predplačilom in dobavi blago ali opravi storitev po prejemu predplačila, je dolžno potrošniku ob dobavi blaga ali izvedbi storitve obračunati in plačati obresti po obrestni meri, po kakršni se obrestujejo hranilne vloge, vezane nad tri mesece.

(2) Določba prejšnjega odstavka se ne uporablja, če je predplačilo plačano v roku manj kot 3 delovne dni pred dnem, ko se opravi dobava ali začne z opravljanjem storitev.

(3) Določbe tega zakona, ki se nanašajo na predplačilo, se ne uporabljajo v primeru, ko podjetje pogojuje nakup blaga ali opravljanje storitve z izročitvijo are.

New Report

Close