Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ‘čakanje’ na letališču

‘čakanje’ na letališču

Živjo!
Gledala sem lete iz Munchna do Pariza in naprej v Ameriko na odlopu. Cena je dokaj primerna, problem je pa v tem, da imam v Parizu le 45 minut do nasljednjega leta. Iz Nemčije letim z Delto, naprej pa ni napisano… in sedaj ne vem, a je možno, da je let naprej iz istega terminala (glede na družbo bi bilo verjetno možno, saj kolikor vem, ima ista družba en terminal). Če je namreč naslednji let iz čisto drugega terminala, mi bo letalo ful težko ujet (odvisno je seveda od gužve in podvizanja folka…). Enkrat sem namreč imela podobno (1 ura vmes) in sem za las ujela. A ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Hvala, LP
anka

Pozanimaj se, da ne gre celo za dve letališči: v Parizu sta glavni Charles de Gaulle in Orly.

Živjo!
Veliko potujem zato se mi je zgodilo že vse mogoče. Če je premalo časa za zamenjavo aviona ti ponavadi karte sploh ne prodajo. V slabi uri se izide, ne pa vedno. Skoraj nikoli pa se to ne izide s prtljago saj jo ne morejo tako hitro pretovoriti. Samo enkrat sem doživela, da so mojo prtljago označili in jo tako naložili zadnjo na avion, da so jo lahko takoj prepeljali na novega. Drugace pa je to LOTERIJA in zbor živcev.
lp
Nahaha

Se strinjam, jest se tega tut ne bi šel. Že tko bi ti zelo težko ratal, če ima prvi avion pa vsaj minutko zamude pa sploh ne

Letališče je seveda isto…to je prvo, kar človek pogleda. Fora je ubistvu v tem, da se, takoj ko prideš z letala čekiraš (še na istem terminalu), zato da oni vejo, da si tu in, da ti prebekslajo prtljago na avion. Mi tega takrat nismo vedli, nismo se čekirali (ker so nam seveda vsii rekli, da se nam ni treba) in ko smo prišli do borderinga, je bilo še 20 min do leta…pa so potem vse organiziral, tako da smo imeli prtljago in vse…samo so se res potrudil in priznam, da smo imeli srečo! Let je drugače res ugoden, zato me zelo zanima, kako daleč sta terminala narezen (če sta sploh različna). Šla sem tudi na spletno stran od CDG, pa nisem nsšla nobenega meila ali telefona, da bi to lahko povprašala… a mogoče kdo ve, kje bi lahko dobila informacije o letih (iz katerega terminala leti) ne da bi prej kupla karto? …na odklopu so mi rekli, da ne vedo nič več kot jaz.

Poskusi na

Tole se je našlo:

The three terminals are connected by free shuttle buses and handle over 200,000 passengers daily. Terminal 1 handles international flights, excluding Air France, Terminal 2 Air France and other airlines flying to European destinations and Terminal T9 handles charter flights exclusively. Terminal 2 currently has five separate halls

Med terminali vozijo busi – trajanje vožnje lahko tudi več kot 20min (odvisno od števila potnikov).
Ni šans, da s prtljago ujameš naslednji avion. Mislim, da je celo en minimalni čas, ki ga avio kompanije (ali celo letališče) zahtevajo med leti.
Vem, da je v Bangkoku minimalni čas za mednarodne lete uro in pol.

Sploh pa – SLO (kakorkoli že)-MUC-PAR-USA (kamorkoli že): dvomim, da je kaj ceneje kot LJU-USA.
Z AirFrance ali pa StarAliance je minimalno doplačilo, če letiš iz LJU v Pariz ali FRA/MUC in naprej v USA

Lahko se tudi zgodi, da letalo ne more takoj pristati ali da čaka na pisti zaradi gneče ipd. zadev. Minute pa so v takem primeru zelo dragocene. Toliko le v razmislek.

O minimalnem času pravijo, da je 45 min, zato mi ti leti tudi ‘skačejo’ ven. Fora je v tem, da jst ne vem, na keteremu terminalu pristanem in iz katerega terminala letim. Ker gre letalo iz Pariza proti Ameriki in je prva let. družba (tako piše) Delta, predvidem da tudi naprej leti Delta….to pa pomeni, da gre letalo iz istega terminala kot prileti (sklepam glede na opis terminalov na spletni strani letališča)…ali pač ne? Ko smo imeli nazadnje uro časa na istem letališču (Pariz), smo avion ujeli, čeprav je bil naš terminal zadnja postaja busa….je pa tukaj seveda vprašanje minu. Na prtljago mi ne bi bilo treba mislit, ker so karte v paketu, torej ti jo sami avtomatsko pošljejo na drug avion.
Jst ne bi letela iz Slo, ampak iz Munchna…cene letov so žal zelo različne…sem pa dobila ravno podatek, da je letalo Lj.-Frankfurt cca. 36.000, pa vse tja do 60.000SIT. To se mi pa ne zdi tako malo.
Še enkrat hvala vsem!
Lp, anka

45minut je malo…

Naceloma bos letalo ujela (dostikrat se zgodi, da te letalo caka, oz. da te cakajo ze na izhodu, ter potem na hitro prepeljejo do pravega letala). Tvoja pritljaga pa bo prisla dan ali vec za tabo…

Jest imam zelo slabe izkusnje z Air France in pritljago. Dvakrat so mi jo izgubili (iz Egipta in v Egipt), obakrat je bilo med letoma cirka 1h 15m…. In nobeno letalo ni imelo zamude…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close