Najdi forum

C3

Odločam se za nakup novega (ne po letniku) avtomobila in me zelo mika C3. Ali ima kdo z njim kakšne izkušnje? Baje ima bencinc kar veliko porabo, zato bi najraje imela disla. Kako se z njim vozi pozimi? Sem namreč doma na hribu in je pozimi kar kriza če ni avto res dober za v sneg. Kakršen koli nasvet mi bo prav preišel!

Sestra ima C3 1.4 s klimo. poraba pod 7.5 l skoraj ni mogoča, se pa da brez pretiravanj priti tudi do 10l. Kvaliteta plastike na nizkem nivoju, in je kar stalna stranka serviserjev. Hvala bogu ima garancijo. O duzlih pa žal ne vem kaj preveč.

Lp

Sama sem imela C2 1,4VTR. Katstrofa od avta. Vizuelno zelo lep, žal je to premalo. Ima enak motor kot C3. Poraba, je bila na avtocesti od 13 do 15 litrov. Pa še, da je dosegel hitrost je rabil zelo dolgo. Niso zastonj skoz v akciji. Pleh je pa tudi slab. Razmislite, da vam ne bo žal. Sem ga po hitrem postopku prodala, ker se veliko vozim. Iz Maribora s polnim tankom na Gorenjsko, nazaj pa s praznim.Zelo se strinjam z že napisanim.

Sama imam c-3 dizla, prevoženih ogromno kilometrov, poraba res mala (4.5-5 l poprečje), zelo udoben. Plastika(zunanja) res slaba kvaliteta, znajo se pokvarit kakšna stikala, celo male zadeve v motorju(tesnila), katerih deli niso dragi, dela pa ogromno. Da ne govorim o premnogih pregorelih žarnicah in tudi o kakšnem stikalu. No, morda za mojo kilometrino avto super, pa vendar večina kvarov je bila takoj po preteku garancije.(morda kdo naredi te kilometre po šele 3-4 letih).
Za zimske razmere je avto kar vredu, vsaj po asfaltnih klancih je šlo dobro. Če je seveda pršič, drugače pa avto zelo nizek, prenizek za samo malce slabši makadam.(plastika poči le če malo ob zmrznjen led dotakneš 🙂
Je pa tako, moj je bil med pvimi c-3, morda so sedaj določene zadeve popravili…
Odtehta pa rez nizka poraba in udobnost.

Imam C3 1.6 16V eno leto. Vse deluje brez problemov, poraba je 7,2 lit. ne glede ali podatke gledam na potovalnem rač. ali računam glede na tankanje. To kar ste pisali v prejšnjih postih pa velja vsaj pri meni za Renault, zato sem pa zamenjal firmo. Posebej velja pohvala sistemu ABS, ki v snegu deluje boljše kot kateri drugi. Preizkušeno z letnimi gumami.

To je bilo verjetno poleti, ko si si zaradi žeje privoščila malo nafte???

Za ejgo!
Najbolje, da enostavno poskusite z nakupom.Saj so ta vozila v stalni akciji in boste ugotovili, da vas res nič ne zapelje kot Citroen. Potem boste pa lahko uživali v udobju, varčnosti, pospeških.
Je pa ena dobra lastnost, da se ceste lepo drži.
Poskusite ne bo vam žal, pa še na Petrolu in servisu vas bodo imeli radi!

nikjer nisem trdil, da je avto dober nakup (kot tudi ne obratno)…je pa vsekakor grdo natolcevanjo o porabi 15 litrov na 100 km in to na avtocesti…

Verjetno ste v službi pri konkurenci ter vas plačujejo za take stvari…vseeno vam predlagam, da si pogledate malo zakonodajo, saj je tako početje kaznivo, če vas ujamejo.

Ni bilo napisano na 100 km. Tudi sam semm imel ta avto, pa je pri hitrosti 150 km/h porabil realnih 13 litrov.Tako, da napisano žal drži. Grdo natolceavanje je zame imelo žal grenak priokus po nezadovoljstvu.
Mene je ta avto zelo onesrečil!

Jaz bi pa rekel samo to, da kupite Hondo. Ne pa, da se potem jočete.Malo sledim in o citroenih ni kaj pametnega napisanega. Na Disele se ne spoznam. Pri Hondi ni kritik. Slaba reklama zato ne rabiš bit plačan, ker dobeer glas seže v deseto vas slab pa še dalje.

Nisem v službi v nobeni konkurenčni firmi. Ne delam v tem poslu. Imam pa parvico napisat svojo izkušnjo.Vsi pa imamo svobodno pravico do izbire.Glde cestnih predpisov pa koliko vem je dovoljeno na vem cesti 130. Govorim o avtocesti in vsi še radi dodamo malo gasa. Mar, ne!

Oh oprostite potem, saj se mi je zdelo da je poraba 15 litrov na 1000 kilometrov !!! To je pa kar ugodno, kajne?

Zanimivo, pa prav anja! je prodala novo Hondo po pol leta, ali nekaj takega.

A ti si pa pri Hondi v službi?

Svojo izkušnjo že, laži pa niso ravno na mestu…

Ja, tako je razmišljal tudi Romun oni dan, mar ne?

Je prodala Hondo in kupila drugo. Če bi pa bila z Citroenom zadovoljna bi ga imela. Pa lep pozdrav! Na Hondi v službi , ste pa že malo preveč osebni. Potem bi imela avto za reklamo.

To nisem napisal vam ampak uporabniku Honda! – ali pa je to eno in ista oseba ter se tukaj malce sprenevedate…reklama pa taka…

Kupila?

Dovolj, napisano in kopirano nima več repa in glave. Bojim se, da ste v konkurenčni službi v in ne Anja.
Lep dan!

Imam občutek, da ste pri Hondi v službi ali se motim?
Imam tudi občuitek da ste vi in Anja ena in ista oseba ali se motim ?

Sam sem bolj težko pri katerikoli drugi firmi, saj nisem ničesar reklamiral da je dobro ali slabo, mar ne?

Tale debata postaja vroča.

Iwona, predlagam, da še malo poiščete po drugih forumih,v iskalniku odtipkajte Citroen ali c3, npr.
http://www.avtomobilizem.com/…..http://www.avtomobilizem.com/forum/

Kot boste videli, ima precej ljudi težave s Citroeni, pa še večje s servisi, ki znajo biti pri reševanju reklamacij zelo muhasti.

Čeprav, ima pa sodelavka 1,5 leta točno takega dizla, vsak dan naredi 50 km, pa za zdaj ni nobenih večjih težav.
Glede zime pa: z zimskimi gumami in verigami povprečen voznik pri običajni vožnji s podobnih avtomobilih ne bo občutil kakšnih posebnih razlik. Če pa je to pomememben kriterij, potem to najbrž ni ravno idealen avto

Imam 2,5 leta starega C3 in sicer 1.6 HDI 16V, Dizla. Sem ogromno na cesti, prevoženih 90.000 km, zaekrat brez večjih problemov, edino žarnice se rade kvarijo, ostalo vse OK, brez pripomb.Poraba je cca 5 l/100km, veliko sem na avtocesti, tako da se mi to zdi ok.
lp, MAJa

Moja kolegica je tudi letos prodala C3-ja-pa ne zato ker bi bilo z njim kaj narobe, pač rabi večji avto.

Kolikor vem, je bila z njim zadovokljna, v teh 2-eh letih se ne spomnim da bi omenila, da se je kaj pokvarilo. Drugače pa je notranjost res malo preveč plastična, za moje pojme.

Ejga! Tudi jaz imam C3, pa mi ni všeč, ker je zelo lačen- je bencinar in porabi približno 9l na 100 km- ko pa sva ga z možem kupovala so rekli, da približno porabi med 5-imi in 6-imi litri.

Ejga! Tudi jaz imam C3, pa mi ni všeč, ker je zelo lačen- je bencinar in porabi približno 9l na 100 km- ko pa sva ga z možem kupovala so rekli, da približno porabi med 5-imi in 6-imi litri.

New Report

Close