C3
Odločam se za nakup novega (ne po letniku) avtomobila in me zelo mika C3. Ali ima kdo z njim kakšne izkušnje? Baje ima bencinc kar veliko porabo, zato bi najraje imela disla. Kako se z njim vozi pozimi? Sem namreč doma na hribu in je pozimi kar kriza če ni avto res dober za v sneg. Kakršen koli nasvet mi bo prav preišel!
Sama sem imela C2 1,4VTR. Katstrofa od avta. Vizuelno zelo lep, žal je to premalo. Ima enak motor kot C3. Poraba, je bila na avtocesti od 13 do 15 litrov. Pa še, da je dosegel hitrost je rabil zelo dolgo. Niso zastonj skoz v akciji. Pleh je pa tudi slab. Razmislite, da vam ne bo žal. Sem ga po hitrem postopku prodala, ker se veliko vozim. Iz Maribora s polnim tankom na Gorenjsko, nazaj pa s praznim.Zelo se strinjam z že napisanim.
Sama imam c-3 dizla, prevoženih ogromno kilometrov, poraba res mala (4.5-5 l poprečje), zelo udoben. Plastika(zunanja) res slaba kvaliteta, znajo se pokvarit kakšna stikala, celo male zadeve v motorju(tesnila), katerih deli niso dragi, dela pa ogromno. Da ne govorim o premnogih pregorelih žarnicah in tudi o kakšnem stikalu. No, morda za mojo kilometrino avto super, pa vendar večina kvarov je bila takoj po preteku garancije.(morda kdo naredi te kilometre po šele 3-4 letih).
Za zimske razmere je avto kar vredu, vsaj po asfaltnih klancih je šlo dobro. Če je seveda pršič, drugače pa avto zelo nizek, prenizek za samo malce slabši makadam.(plastika poči le če malo ob zmrznjen led dotakneš 🙂
Je pa tako, moj je bil med pvimi c-3, morda so sedaj določene zadeve popravili…
Odtehta pa rez nizka poraba in udobnost.
Imam C3 1.6 16V eno leto. Vse deluje brez problemov, poraba je 7,2 lit. ne glede ali podatke gledam na potovalnem rač. ali računam glede na tankanje. To kar ste pisali v prejšnjih postih pa velja vsaj pri meni za Renault, zato sem pa zamenjal firmo. Posebej velja pohvala sistemu ABS, ki v snegu deluje boljše kot kateri drugi. Preizkušeno z letnimi gumami.
Za ejgo!
Najbolje, da enostavno poskusite z nakupom.Saj so ta vozila v stalni akciji in boste ugotovili, da vas res nič ne zapelje kot Citroen. Potem boste pa lahko uživali v udobju, varčnosti, pospeških.
Je pa ena dobra lastnost, da se ceste lepo drži.
Poskusite ne bo vam žal, pa še na Petrolu in servisu vas bodo imeli radi!
nikjer nisem trdil, da je avto dober nakup (kot tudi ne obratno)…je pa vsekakor grdo natolcevanjo o porabi 15 litrov na 100 km in to na avtocesti…
Verjetno ste v službi pri konkurenci ter vas plačujejo za take stvari…vseeno vam predlagam, da si pogledate malo zakonodajo, saj je tako početje kaznivo, če vas ujamejo.
Tale debata postaja vroča.
Iwona, predlagam, da še malo poiščete po drugih forumih,v iskalniku odtipkajte Citroen ali c3, npr.
http://www.avtomobilizem.com/…..http://www.avtomobilizem.com/forum/
Kot boste videli, ima precej ljudi težave s Citroeni, pa še večje s servisi, ki znajo biti pri reševanju reklamacij zelo muhasti.
Čeprav, ima pa sodelavka 1,5 leta točno takega dizla, vsak dan naredi 50 km, pa za zdaj ni nobenih večjih težav.
Glede zime pa: z zimskimi gumami in verigami povprečen voznik pri običajni vožnji s podobnih avtomobilih ne bo občutil kakšnih posebnih razlik. Če pa je to pomememben kriterij, potem to najbrž ni ravno idealen avto