C-vitamin
:))))
BCAA :))
Ti pa si taprav,
Prehrana katera vsebuje beljakovinske vire živalskega izvora vsebuje običajno dovoljšnje količine BCAA za povprečnega človekaBCAA pomagajo ohranjevati mišično tkivo in se uporabljajo pri fizičnem stresu in intenzivni vadbi.
Atleti, ki izvajajo intenzivne treninge, morajo prehrani dodati leucin, valin in isoleucin BCAA, da preprečijo izgubo mišične mase in omogočijo mišično rast.
Zato če hodiš na fitness, jih boš moral kupiti!!
Če te zanima kaj od športne prehrane mi piši na email!!!
Lp
Oprosti ker tako na slepo streljam (brez da bi pregledal omenjeno knjigo), ampak v vecini knjig in raznih prirocnikov so priporocene dnevne kolicine (RDA) mnogo premajhne kot bi bilo optimalno. Povsod se uporablja ameriski RDA, kolicine v njem pa obicajno pomenijo koliko dolocene snovi potrebujemo, da ne zbolimo zaradi pomanjkanja. Optimalne kolicine so vecje. Ce pa se malo bolj resno (nikakor ne govorim o tekmovalne sportu) ukvarjamo s kaksnim sportom, je RDA ze cisto napacen (premajhen – lahko se pojavijo simptomi pomanjkanja dolocenih vitaminov in mineralov). Sam uzivam precej visje kolicine. Paziti je treba le pri tistih mineralih in vitaminih ki so lahko toksicni (seveda tudi pri ostalih ni treba mocno pretiravati, saj ni nobene potrebe).
To samo tako omenjam.. ce bo koga zanimalo… sele sedaj ko sem napisal sem ugotovil da pravzaprav nima veze s temo… samo mi je skoda zbrisat..sorry :))
Lep pozdrav! 🙂
Vem, da je v večini knjig te sorte govora o RDA – vendar ta knjiga ne spada v to skupino. V njej je objavljenih veliko študij in raziskav, kjer so posamezne bolezni (tudi psihične) zdravili z vitamini (si lahko predstavljaš, da z veliko večjim odmerkom kot je RDA) in dosegli neverjetne rezultate. C vitaminu je namenjenih precej strani. V enem poglavju piše, da pomaga ohranjati rjavo maščevje in je zato v veliko pomoč pri hujšanju (dnevni odmerek 3g).
Zavedam se pomembnosti vitaminov v dnevni prehrani in vseh koristi, ki jih prinašajo. Edina stvar, ki me jezi, je ta, da se v prosti prodaji (v Sloveniji, seveda) ne da več dobiti tablet (ali česa drugega) s ta pravimi količinami vitaminov.
Forum je zaprt za komentiranje.