Burma
Pozdrav vsem skupaj!
Trenutno se odpravljam v Burmo. Letalsko karto imam do Tajske, od tam pa nameravam naprej v Burmo. Na tajskem konzulatu v Ljubljani so mi rekli, da potrebujem vizum za dvakratni vstop (prvič, ko priletim na Tajsko in drugič, ko se z Burme spet vračam na Tajsko)??!
Zanima me, če se tega res ne da urediti v Burmi
Hvala!
Lp
Pozdravljena!
Res potrebuješ 2 vizi, ker 2x vstopaš v državo
MIslim, da boš imela več problemov iskanja vize po Yangoonu, kot da vize urediš v Ljubljani.
Mislim pa, da se da na samem letališču v Bangoku urediti vizo za Tajsko, če v državi ne boš zadrževala več kot 10 dni. Glede te informacije se še pozanimaj.
Uživaj v Burmi saj je resnično zelo lepa.
Lp Miša
Jaz sem si šla ravno danes urejat tajsko vizo na konzulat v Ljubljani in vprašala sem, kako je z dvakratnim vstopom. Pojasnili so mi, da VSAK vstop stane 7500 sit. Če boš torej vizo za tajsko urejal v lj, se lahko že tu odločiš za vizo za dvakratni vstop (in pač plačaš 15 jurjev oziroma dvakratno ceno vize).
Druga varianta pa je, da vizo za drugi vstop kupiš na meji oz. na letališču, ko se boš iz Burme vračal v BKK – vendar lahko to storiš le v primeru, da je iz tvoje vozovnice razvidno, da na Tajskem po ponovnem prihodu ne boš ostal več kot štirinajst dni.
Informacije so sveže le nekaj ur, tako da zagotovo držijo – ne vem pa, koliko stane viza, če si jo boš ob drugem vstopu urejal v BKK.
Srečno!
Mjanmarsko vizo dobis ze za 950 Batov, ce si jo das delati prek ene od agencij v BKK in nanjo cakas 3 delovne dni.Ce hoces hitreje do nje, se da dobiti ze po enem dnevu in seveda temu primerno placas vec (okoli 1400 batov) Tajsko vizo si lahko das delati tudi v Yangonu. Mi smo nanjo cakali 3 dni in zanjo placali 20 USD, ker smo vzeli tranzitno, ki velja en mesec. Le ce bos ostala vec ko en mesec na Tajskem, zaprosis za turisticno, ki je stala 25 USD. Ker sem pred kratkim vstopila v Mae Sai iz Burme in se nameravam vrniti kmalu domov, sem si v tem primeru dala delati vizo na meji. Cena – 1000 Batov. Cakanje skoraj pol ure. Niti me ni nihce vprasal za letalsko karto. Vendar pa so pri nekaterih potnikih hoteli videti, da imajo zraven 10000 Batov gotovine, kar je okoli 50 jurjev. Mene na sreco niso vprasali.
Moja izkusnja z Burmo pa je naslednja. Letel sem z Ljubljane preko Frankfurta in Kualalumpurja v Yangoon, tako da tajske vize nisem rabil. Je pa res da je tajska viza pri nas zelo draga, tiste kure na tajskem predstavnistvu pa tudi nobenih informacij ne vedo o Tajski; mene je konkretno zanimalo kateri mejni prehodi po kopnem med Tajsko in Burmo so odprti; res STALA; na MZZ pa tako ali tako nic ne vejo; mislim da je to ministrstvo, ki je samo sebi namen; nobenih konkretnih informacij ne zves tam;
ko sem bil v Laosu sem za vsak slucaj vzel tajsko vizo v LJ; pa me je ob vstopu iz Laosa na Tajsko uradnik vprasal, katerega kretena imamo za ministra;
toliko Slovencev kot jih hodi na Tajsko, pa se zmeraj viza za nas : SRAMOTA.
No vseeno lepo se mej v Myanmaru, ce pa rabis se kake informacije kar povprasi ali pa si preberi majsko stevilko Svet in ljudje;
Oskar
Včeraj prišel iz Myanmara:
– na tajski meji (Laos-Tajska) so me hoteli poslati v Vientiane po vizo – po dobri uri prepričevanja in telefonarjenja so končno “našli” Slovenijo -> dobil turistično vizo za 15 dni za 1000 THB
– v Chiang Maiju dobil myanmarsko vizo (single entry, 4 tedne veljavnosti) v dveh delovnih dneh (potni list oddal v nedeljo popoldan, vizo dobil v sredo dopoldan) za 1800 THB (če imaš več časa za čakanje, je viza pač cenejša)
– če si na BKK letališču samo v tranzitu ne potrebuješ vize (pa še letališki taksi 500 THB se izogneš)
– BKK letališče – posebno okence za “visa on arrival” – velja 15 dni
če me niso nalagali, potem “neeksoti” plačujejo po 300 THB za vizo — Slovenija je v skupini z Rusijo in Savdsko Arabijo – HALOOOOOOOO!!!!!
– najcenejši polet BKK-RGN-BKK je z http://www.bangkokair.com/
karte si urediš preko interneta, poleti so vsak dan, vendar računaj na zamude, ker je v tem letnem času BKK letališče zjutraj zavito v meglo
Forum je zaprt za komentiranje.