Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice burja na poti iz Dalmacije

burja na poti iz Dalmacije

Z družino sem na dopustu v j Dalmaciji. Jutri nameravam z otroki v hr Gardaland pri Zadru in se po zaprtju, po 23. uri odpraviti domov. Mož je oredčasno odšel zaradi službe. Zdaj pa berem, da se pričakujejo neurja v noči iz nedelje na pon na Jadranu. Kaj to pomeni? Je bolje, da ne gremo v zabaviščni park, ampak naravnost domov? Po burji ne nameravam voziti in se ji nameravam 100% izogniti. Hvala

Vsekakor ti zdajle ne bo znal nihče povedat, kakšno neurje bo in še manj svetovat, kaj stori. Če te je že vnaprej strah, pejte direkt domov ali pa poišči kakšno prenočišče v bližini zabaviščnega parka.

Saj bom jutri zjutraj pogledala napoved, ampak bi vseeno rada približno vedela, da z otroki načrtujemo dan. Ne mislim pa tvegati niti za 1%!

Sam ne bi tvegal, saj po tej dolgotrajni in hudi vročini pričakujemo hude nevihte.
Spremljaj vremensko napoved!

https://narod.hr/hrvatska/nakon-ekstremnih-vrucina-dolazi-drasticna-promjena-vremena-hrvatsku-ce-pogoditi-grmljavinsko-nevrijeme

2 možnosti imaš: greš pred ali po nevihtah. utrujena, ponoči, ne. v nedeljo bodo verjetno strašne gužve na cesti. v ponedeljek bo mirno in sončno. ne vem pa, koliko časa bo trajala in kako se bo razvila burja v ned zvečer. če je skupaj z dežjem, ni močna. če je pa močna, prežene dež. nevihte se razvijejo zaradi hudih vročin. nevihte znajo biti nevarnejše od burje.
jaz osebno bi šla v pon. dopoldne, zate pa ne vem.

Bi te razumel, če bi bila na jadrnici… tako imam pa občutek da zganjaš paniko brezveze. Kaj te v avtu sploh moti nevihta? Upočasniš za tistih 20 min… pa je.

Torej – nevihte so vedno lokalne in se jih ne da točno napovedati več kot pol ure do uro vnaprej. Najbolje si jo napoveš sama, tako da gledaš v nebo – v smeri zahod, severo-zahod.

Burja… bo pihnila okrog 22h do 23h v ned zvečer – a predvsem Karlobag in Senj. Ti greš pa verjetno po avtocesti?
Če ja – avtocesta je za hribi in edini izpostavljeni konci so pri vzponu na rob Velebita. Tam nekaj počasneje, pa bo.

Sicer pa spremljaj tole:
http://prognoza.hr/karte.php?id=dada&param=zd&it=45

tu imaš natančno napoved vetra – na vsake 3 ure za tri dni vnaprej.

Če misliš zab.park v Novigradu, je trenutno zaprt zaradi okvare….

Ni me strah celinskega neurja. Hude burje pa se blazno bojim.

ni napovedana huda burja, samo zmerna (vir: arso), ob dalmatinski obali pa niti to ne

Hvala za linke. Sploh glede vetra. Ob 21ih in kasneje oranžno na nekatetih delih avtoceste. Kaj to pomeni? Ko je na AC omejitev 40/h, tudi 60/h je hudo. Teha ne nameravam poskusiti. V otroštvu je naßa družina doživela prometno zaradi hude burje. Prevrnilo nam je avto in me je tega huje kot groza!

Nič hudega ne bo, ampak očitno imaš ti v glavi probleme, ki niso zanemarljivi. Če nisi sposobna voziti v razmerah, ki niso zate idealne, pač glej, da boš na cesti takrat, ko boš zmožna pripeljati otroke iz točke A do točke B.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close