Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika burger iz konjskega mesa

burger iz konjskega mesa

Danes grem na tržnico po sveže mleto konjsko meso, ki pa ga še nisem pripravljala. Katere začimbe naj uporabim, kaj si prileže kot priloga?

Hvala vsem in lep sončen dan, Neja

Jaz dostikrat uporabljam mleto konjsko meso inm je še boljše (meni se zdi bolj poln okus) kot navadno (goveje+svinsjko). Uporabljam enake začimbe, kot pri navadnem mletem mesu. Paše malo bazilike in timijana, drugače pa sama uporabljam provansalske začimbe, ki sem jih kupila, vendar zelo malo. Če je meso sveže in dobro, ne rabiš ne vem koliko začimb. Malo popopraj in posoli in bo zelo dober. Če boš uporabljala za polpete dodaš malo čebule, jace in namočen kruh(v mleku), malo peteršilja. Za mesno lasagno, prepražiš meso na čebuli, dodaš sol in poepr, 1 korenček (zribaš) in malo zelene (zribaš), ko je meso mehko, dodaš paradižnik in na visokem ognju kuhaš da izvre voda iz paradajza. In to je to. LP

Hej,kot je opisala Silvia:zelo dobro in zdravo. Lp Babi

Že kuham. Meso je res čisto sveže, pa še mož pride kar prej iz službe, ker se tako veseli polpetkov. Tudi ponedeljki so včasih čisto v redu.

Pozdravček in hvala obema, Neja :-))

P.S.: Tisto za lazanjo si bom pa tudi zapisala, konjsko meso je res zelo okusno.

H Y NAJA 1
POBRSKAJ 2-3 TEDNE NAZAJ , TAM SEM POSLAL RECEPT – ZA POLPETE .
L . P . OGI

Bom preverila. Zadnjič sem jih naredila klasično in so bili imenitni, me pa zanima tvoja varianta. Hvala

lp, Neja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close