Buranja
Mi pa takole (en velik lonec, tako, da jo lahko imaš za 2 dni)):
Na olju prepražiš dve majhni ali eno veliko čebul, dodaš na drobno narezano meso (kocke), mi najrajši uporabimo govedino ali piščančja prasa ali puranje meso – po želji kar vam paše. Ko meso in čebulo malo prepražiš dodaš stročji fižol in zaliješ z vodo toliko da je fižol prekrit.
Nato dodaš na kolobarje narezan korenček (mi ga damo kar veliko), na drobno narezano papriko (lahko rumeno in rdečo – cca 2 papriki) in 2-3 stroka česna (iztisnjenega ali na drobno narezanega), in seveda lovorjev list, na drobno seseklan peteršilj in žlico vegete (če jo uporabljate, če ne pa kakšno argo kocko ali sol). Ko dodaš vse sestavine, pustiš nekaj časa vreti, toliko da je vse mehko.
10 minut pred koncem dodaš mleto sladko papriko (v prahu) in žlico paradižnikove mezge. Verjetno pa je vso zadevo potrebno tudi malo zgostiti, mi naredimo navadno “podmeto” – malo moke pomešaš z vodo in vliješ v buranjo, če pa nimaš rada takšega načina zgostitve pa uporabi svoj način.
Ta recept je že večkrat preizkušen in pri nas jo vsi naravnost obožujemo, upam, da boš poskusila tudi ti!
Zraven super paše pire krompir!
LP in dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.