“buranija”
boranja,jaz jo poznam pod tem imenom.
sestavine:
goveje ali svinjsko meso /po zelji/
cebula,cesen
strocji fizol
svez paradiznik /ali pelati/
timijan
kumina
lovor
petrsilj
sol
poper
cebilo preprazimo z mesom,dodamo nasekljan cesen, pretlacen paradiznik in nekaj casa prazimo- dodamo strocji fizol/zrezan na polovice ali tretjine/- zalijemo z juho ali vodo. na koncu dodamo se zacimbe- in se lahko kozarcek vina. lp petra
Mi rečemo boranja tudi vege varianti :
čebulo popražimo dodamo korenje, stročji fižol, jušno kocko, popramo, majaron, baziliko, origano …..po kratkem tenstanu še dodamo dobro mero rdeče slad. paprike in nekaj svežih paradižnikov nareznaih na drobno ali pločevinko pelatija (odvisno od letnega časa, lahko pa tudi pasiranega)……..to kuhamo, da se zmehča, poskusimo in dosolimo po potrebi. Isto verzijo lahko naredimo tudi z mesom, ki ga dodamo čebuli.
Forum je zaprt za komentiranje.