Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “buranija”

“buranija”

Recept sem imela, pa sem ga tudi izgubila. Pripravlja kdo jed s stročjim fižolom, ki ji v Srbiji rečejo “buranija” in bi mi zaupal recept?Pru nas ji rečejo tudi “boranja” ali “buranja”. Hvala vnaprej!

boranja,jaz jo poznam pod tem imenom.

sestavine:

goveje ali svinjsko meso /po zelji/
cebula,cesen
strocji fizol
svez paradiznik /ali pelati/
timijan
kumina
lovor
petrsilj
sol
poper

cebilo preprazimo z mesom,dodamo nasekljan cesen, pretlacen paradiznik in nekaj casa prazimo- dodamo strocji fizol/zrezan na polovice ali tretjine/- zalijemo z juho ali vodo. na koncu dodamo se zacimbe- in se lahko kozarcek vina. lp petra

Mi rečemo boranja tudi vege varianti :

čebulo popražimo dodamo korenje, stročji fižol, jušno kocko, popramo, majaron, baziliko, origano …..po kratkem tenstanu še dodamo dobro mero rdeče slad. paprike in nekaj svežih paradižnikov nareznaih na drobno ali pločevinko pelatija (odvisno od letnega časa, lahko pa tudi pasiranega)……..to kuhamo, da se zmehča, poskusimo in dosolimo po potrebi. Isto verzijo lahko naredimo tudi z mesom, ki ga dodamo čebuli.

PO RECEPTU MOJE MAME, KI JE NEKAJ ČASA BILA V SRBIJI, SE BORANJA NAREDI Z MLETIM MESOM IN NA KONCU ZGOSTI Z MALO SMETANE IN KANCEM MOKE. S PIRE KROMPIRJEM JE PRAV BOŽANSKA

JA – ŠE SEM POZABILA NA DROBEN NASVET – STROČJI FIŽOL SE PREREŽE TUDI POČEZ – DA PRIDE OMAKA RES V VSAKO PORO FIŽOLA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close