Bunculuka FKK kamp na Krku
Pozdravljeni!
Smo mlada družina z eno leto starim otrokom. Letos bi odšli kampirat v FKK kamp Bunculuka na Krku. Je kdo že bil v tem kampu? Kako je s senco za šotore, gnečo na plaži, toplo vodo pri tuših, restavracijo, … skratka na splošno s ponudbo in kakovostjo. Že vnaprej se vsem najlepše zahvaljujem za odgovore.
Če se že odločate za fkk kamp na Krku, naj vam predlagam fkk kamp čisto blizu mesta Krk – Politin. Je zelo miren kamp, sence je vsekakor dovolj, voda v tuših (razen na plaži) je topla, plaža je betonska, delno tudi kamnita. Gneča na plaži… no ja, odvisno kdaj – v čisti sezoni se pa še kljub vsemu najde kak miren košček tudi na plaži. Restavracija je nekoč bila, mislim pa, da so jo lani spet na novo odprli. Pri recepciji je manjša trgovinica, ki pa je dovolj za vsakodnevne porabe. Kamp je zelo miren, ima tudi neke gugalnice in igrala za otroke… Če bi rada vedela več, javi. za sam kamp Bunculuka pa so mi starši, ki so šli tja na ogled, (kolikor se spomnim) rekli, da je precej “neprijazen” v smislu, da je na hribu in je veliko bolj “turističen” (hrupen).
Najlepša hvala za nasvet, ampak te moram razočarat, da imava z možem, ko sva bila še sama, s kampom Politin zelo slabo, grenko, skratka nepozabno izkušnjo. Takrat sva prisegla, da na Krk ne pojdeva več, pa čeprav sva bila takrat prvič. No, pa sva si po nekaj letih premislila, pa sva želela obiskati Bunculuko. Ja meni tudi deluje po slikcah na internetu bolj “nagužvan” kamp in glasen. Bom še malo počakala, da vidim, kaj bo še kdo povedal o Bunculuki. Pa-pa
Hvala, mi je že vse jasno. Sm si prebrala vaše pogovore na linku, ki si ga napisal. Mislim, da nas Krk letos in še vsaj nekaj let ne bo več videl. Itak že nekaj let hodimo na Hvar v FKK kamp Nudist, kjer je dobesedno raj na zemlji. Edina slabost je ta, da je do tja ful daleč, pa zelo rado piha. Ampak ostalo je pa nama pisano na kožo – majhen, miren kamp, mini restavracija na prostem za posladkat z ražnjiči, odojkom ipd.,… zelo prijazni gostitelji, nobene gneče na plaži (je pa bolj neprimerna za majhne otroke), vedno topla voda, blizu so naselja z “nočnim življenjem” in še kaj. Po moje jih bomo očitno letos spet obiskali.
Se mi zdi, da bolj greš proti jugu, manj je FKK kampov. Istra je kar posejana z njimi, pol pa vedno manj. In tut na Hvaru je ta edini daleč naokoli. Je pa vreden poti do tja, čeprav maš za sabo 12 ur potovanja (če štejem še trajekt zraven), pa pol ful crknjen in neprespan postavljaš en ogromen šotor, letos bova pa še ta malega okoli lovila za popestritev. HA HA HA
Očitno še niste srečali t.i. gestapovca (nemc, ima veliko luknjo v spodnjem delu hrbta), ki baje hodi dol že celo življenje in matretira vse živo oz. ubogi tisti, na katerega se spravi. No, mislim da tri leta nazaj se je spravu na naju z Robijem in po petih dneh sva spakirala in nadaljevala dopust na Hvaru.
Pr nama mu je šla na živce najina psička Brina (majhna mešanka), pri drugih pa se je pritoževal npr. zaradi nočnega butanja čolnov v valove, zaradi nesposobnega direktorja tega kampa, ki je kasneje dal odpoved zaradi njega, zaradi glasnih otrok pri eni družini in še in še.
Pa da ne bo pomote. Nisva tiste vrste lastnikov psov, ki mislijo, da so edini daleč naokoli s svojim kosmatincem in potem si lahko dovolijo vse – od spuščenih psov, kopanja na plaži, kakcev pred prikolico ipd. Bila sva čisto neopazen mlad par s cuckom in mu pač očitno nisva bila všeč. Po moje naju je dobil na piko, ko smo se enkrat odpravili peš ob obali proti mestu in smo šli očitno mimo njegove prikolice. Brina je bila privezana, samo očitno smo prečkali njegov teritorij. Ker takrat je nekaj mahal oz. žugal za nama, pa še nisva niti slutila, s kom imava opravka, pa se nisva zmenila zanj. Je pa itak žlabudral v nemščini, ki pa jo dokaj slabo razumem.
Pol pa se mi zdi, da je bla naslednja stvar – itak mu ni nič ušlo, kaj se je kje dogajalo, ker je non stop patruliral po kampu na svojem kolesu gor in dol – njegovo nepoznavanje, kako lulajo psi in kako psičke. Namreč, Brino sva striktno vodila na sprehod ven iz kampa in ne po kampu. Tam, izven ograjenega dela kampa sva jo spustila in Robi ji je metal žogco, da se je malo zlaufala. Vračali smo se vedno mimo takrat še zapuščene restavracije (morda sedaj že obratuje). Takrat tam ni bilo ničesar, razen za restavracijo neki kesoni za smeti. Daleč naokoli ni bilo ne prikolic, ne šotorov (bila sva pa konec junija – začetek sezone). No, in Brina se je polulala na travi ob tistih kesonih pri restavraciji. Seveda, psičke počepnejo in ne dvignejo noge. Stari kripl pa je očitno mislu, da je kakala, ker je videl samo njeno pozo – ja, ja, tudi takrat je bil v tistem trenutku tam. In že je oddrvel na recepcijo in pol je nemudoma prihrumel z motorjem nek redar k nama pred šotor in naju opozoril. Midva sva ga pa samo buljila, kaj govori. Ko pa je švabonar odšel in ni več opazoval, kako redar “posreduje” pr nama, nama je pa ta isti redar povedal za vse te težave s tem hropcem, kako ga vse moti, da vse nadzoruje, komandira, da se tega zavedajo, da se nama opravičujejo in bla, bla, bla.
Z Robijem sva stvar prespala in se na petkovo jutro pol odličila, da je dopust predragocen, da nama bo skozi en tak kreten dihal za ovratnik. in še ob odhodu, ko je vidu, da pakirava, je kar hodu tam mimo in neki lajal v naju. Tik pred odhodom je Robi šel še na WC, jst sem ga pa čakala zunaj, seveda spet z Brino (na povodcu!). Pa je pršu spet mim gestapovc. Men so se kar kolena začela trest, kr sm vedla, da ne bo dal miru. In Je res kar nekaj krilil in razlagal, Robija sem komi zadržala, da ga ni na g…. Čist mu je “živce vn potegnu”. HE HE In še ko sva se šla odjavt na recepcijo, je kreten kr zraven šol in skozi nekaj govoru – jasno je bilo, da se pritožuje nad nama. On je govoru receptorju, receptorka, ki je stala zraven, pa je zavijala z očmi, gledala naju, se nama opravičevala za nastale incidente in nama razlagala, da je švabonar problem že vsa leta.
Ja keš jim pa le prnese, ne? Zato ga pa ne odpikajo. Ne zavedajo pa se, kolk gostov pa tut izgubijo. No, v glavnem, jst sm jokala ko dež, Robi se je kar tresu od jeze, ampak … konec koncev, sva pa imela pol na Hvaru dopust po dopustu. HE HE Ampak res, Politin me ne vid več, čeprav danes vem, da se ne bi nikoli več jst umaknila pred nekom, ki bi mi težil, ampak bi bilo kvečjemu obratno. Morda se vidimo čez kakšnih 10 let v Politinu, ko bo stari zihr že pod rušo.
Pa tole podoživljanje za nazaj mi je spet prikradlo občutek cmoka v grlu, kot sm ga mela takrat. Ampak, nikoli več! PA PA
No, se opravicujem za vprasanje… Mi je zelo zal, da je dvignilo take slabe obcutke… Kaj naj recem: sto ludi, sto cudi. In je skoda, da sta zaradi enega tumastega nemca, ki misli, da je bog i batina, imela pokvarjen dopust. No, az moram reci, da imamo vsako leto prikolico na pavsalu in na sreco se nismo srecali kaksnega butla, ki bi se nad nas spravljal… Je pa res, da so nekateri Nemci celo poletje na morju in so nekateri res ze pravi “hisni cuvaji”. Samo pri nas se je to vedno izkazalo za dobro, ker so prav ti Nemci pazili na naso prikolico, ko nas ni bilo in zalivali nas mali “vrticek”. So pa v kampu nastali nekaksni okolisi, se pravi, na dolocenem delu najdes pretezno Slovence, na dolocenem delu pavsaliste, dolocene dele pa zasedajo Nemci.
Ampak da bi vedela, da je imel kdrokoli tezave zaradi psa… Ne pomnim, ceprav imajo vsi okoli nas kaksno malo kosmato mrcino. Sta imela pac smolo takrat. Zal. Ker kamp sam po sebi vsako leto na novo urejajo, a kljub vsemu ostaja en majhen miren koticek sredi Krka. Skratka: ce bo slo tako naprej, bomo najbrz se veliko let prekampirali v Politinu.
Lansko leto smo bili prvič v Bunculuki.
Senca obstaja v borovem gozdičku spodaj na levi strani kampa blizu morja nasproti teniških igrišč. Plaža je čudovita – samo prod, je pa glavna plaža, ki je najbližje kar zasedena in hrupna (vsaj v avgustu, ko smo bili mi). Je pa še en kup čudovitih zalivov, samo malo daleč je treba peš (glede na to, da imata majhnega otroka).
Tople vode na plaži ni, je samo hladen tuš. Trgovina, prodajalna kruha in stojnica z sadjem in zelenjavo so kar solidno založeni. Restavracija pa je zelo v redu in ni pretirano draga. Če ne boste šli v špici sezone, je kamp kar primeren za mlado družino.
Smo pa lani 2 x v 16 dneh videli kači, ki sta lezla mimo šotorov na eno privat parecelo, ki se drži kampa. Samo ni panike, če jo pustiš pri miru, ti nič noče in odleze med skale.
Mogoče bomo letos spet šli dol, ker je zelo blizu in nimaš veliko stroškov z prevozom.
Cene pa imajo objavljene na www strani.(išči na http://www.google.com – bunculuka)
Forum je zaprt za komentiranje.