Bulk mail
Že nekaj let uporabljam “Yahoo pošto” in imena mojega Yahoo Email naslova ne želim spremeniti. Vsaki dan dobivam najmanj 15 pa tudi veliko več reklamih mailov v “Bulk mail”. Te pošte se ne da blokirati, pa tudi funkcije “unsuscribe” ni več, s katero si lahko malo oblažil situacijo, pa tudi ta ni veliko pomagala. Pred kratkim so ravno na Yahooju pri tej “spam” pošti nekaj spreminjali. Prečitala sem si navodila, vendar še vedno nikjer ne najdem, kako se rešiti te nadloge oz. ne najdem navodila kje se lahko znebim rubrike “bulk mail” tako, da tega “bulk maila” sploh ne bi več imela v moji Yahoo pošti . Prijateljici sem pred mesecom dni inštalirala novi Yahoo Email naslov , ki sploh ne vsebuje rubrike “bulk mail” tako, da s to nadležno pošto nima problema. Jaz bi pa rada obdržala stari email naslov, drugače bi si že zdavnaj zaradi tega “bulk maila” inštalirala novi Yahoojev Email naslov.
(Pri Hotmailu se rubriko “junk mail” da blokirati oz. izbrisati)
Ali mogoče kdo pozna odgovor kako rešiti ta problem oz. nadlogo?
Hvala in lep pozdrav:-)
Mapa Bulk Mail se ti kreira prvič, ko yahoojev poštni sistem ugotovi, da je na tvoj naslov prišlo domnevno spam sporočilo.
Mape ni potrebno čekirati, enostavno samo pobrišeš njeno vsebino (tisti Empty v oklepaju za imenom mape), saj je vse kar pride notri sigurno spam.
Seveda pa lako to tudi izklopiš. Greš na Mail Options –> Spam Protection in klikneš na Turn SpamGuard OFF. Seveda ti bojo potem vsa spam sporočila letel v Inbox, kar bo sigurno še bolj nadležno.
Ja, saj enostavno nimam druge izbire in vedno tako tudi delam, da kar ves “Bulk mail” pobrišem z “empty”. Že kar nekaj časa je minilo odkar sem si o brisanju “bulk maila” prebrala v yahoojevih poštnih navodilih in našla edino to kar si mi napisal “Turn SpamGuard OFF” in potem vsa pošta gre v “Inbox”, kar pa je seveda dosti slabše. Vseeno pa sem mislila, da sem mogoče kaj spregledala in da mogoče obstaja kakšna druga rešitev. Očitno Yahoo pošta še pač ima to slabost, da se tega ne da spremeniti, kot se npr. pri Hotmailu pri “junk mailu” da storiti.
Hvala za odgovor in lep pozdrav:-)
Viš´vraga tudi meni se dogaja da zadnje 3 tedne dobivam na Yahoo pošti po 40 do 50 bulk mailov na dan. Le kdo jim je dal moj naslov? Iz izkušenj pa vem, da če greš v posameznem message-u spodaj v samem sporočilu na unsubscribe, da je potem le še slabše. Ti hudiči menda izvedo, da bereš to sr****, pa dobijo še večje veselje. Sux !!!
Ja, meni se to dogaja kakšen mesec dni, ko sem bila en teden brez računalnika sem mi je nabralo čez 150 emailov v enen tednu v “Bulku”, pa še največja ironija je v tem, da kadar mogoče kliknem na na kakšno bulk pošto sploh v njej ni nobene vsebine, vse je čisto prazno, saj drugače pa sploh ne berem in samo spraznim pošto. To bi jih res nekako mogli ustaviti, oz. bi se mogla dati nekako ustaviti, pa ne vem kako.
Lep pozdrav:-)
Email.si pošte ne poznam, to bi ti lahko najbolje svetoval tisti, ki jo uporablja. Probaj malo prečitati navodila o pošti na “help” ali “Mail options”, to npr. ti ponuja Yahoo in Hotmail pošta, Email.si pa ima mogoče kašno drugačno rubriko, ne vem, pač poskušaj poiskati navodila in si jih dobro preberi in potem boš mogoče našel, kaj je potrebno storiti, da blokiraš bulk pošto.
Lep pozdrav:-)
Forum je zaprt za komentiranje.