Buenos Aires z okolico
Ne, a ves kako mislim; ker ponavadi potujem tako, da je potovanje najprej aktivno, na koncu pa si privoscim par dni oddiha, bi tokrat potovanje po Patagoniji zakljucila s polezavanjem v okolici BA, ker se pac tam zakljuci nasa pot. Si ze bila v katerem od teh letovisc? Kdaj pa je tam najtopleje in koliko je to?
Ja, bila sem v Mar del Plata, je zelo turisticen kraj, vendar sem nasla en ful lep hostel, ki je zelo blizu lepih plaz. Guzva je v casu njihovih pocitnic (torej konec decembra, januarja in februarja), vendar me to ni toliko motilo, ker sem bila kar ven iz centra. Miramar je pa lep in miren, vendar nisem sla tja, ceprav so mi argentinski slovenci zelo svetovali. Baje gredo tja vsako leto. Sicer sem ti pa menda ze povedala, da je bilo meni naj, naj v Puerto Madrynu, kjer ni guzve, ko kiti odidejo (po decembru jih ni vec), pa se lep je. V glavnem, ce isces mesto z nocnim zivljenjem in fajnimi plazami je to Mar del Plata.
Lp
jaz sem šla v urugvaj z ladjo oz. katemaranom in smo bili v kaki urci tam – pa tudi poceni je, v rio de janiero pa sem šla z avionom in tudi ni drago – se mi zdi da je cela južna amerika tako poceni. drugače pa nonstop opozarjajo na varnost – sploh v riu. tako da jaz osebno ne bi ravno potovala z vlakom – no dve ženski s fotičem in kamero – malo preveč vpadljiva bi bila. če pa ne misliš seboj jemati kakšnih dragocenih stvari pa tud po moje ni tako hudo.
V Braziliji (od Ria do Iguacuja) sem bil skorajda tri tedne in v tem času nisem niti doživel niti videl nobenega kriminala. Nasprotno, ljudje so prijazni, res pa je, da opozarjajo in na to je treba tudi paziti – na tatiče. Vendarle ne gre za nobene hude kriminalce s pištolami in bejzbolskimi kiji, ampak za otroke, ki živijo v revnih predelih Ria – v favelah in kradejo za preživetje. Iz denarnice poberejo samo denar, vse ostalo (vključno s karticami) pa ne vržejo stran in ti tako povzročijo še več stroškov in potov, ampak še pred tvojimi očmi pustijo na tleh oz. na bližnji klopci. Domačini tega ne odobravajo, res pa je, da je bolje, da tatiča pustiš pri miru, bog ne daj, da bi se (v primeru, če bi ga ujel) znesel nad njim, kajti v tem primeru bi se na njegovo stran postavili tudi mimoidoči. Ker vedo, da ne kradejo iz objestnosti oz. za zabavo in pijačo, ampak res za preživetje.
Če ne izzivaš z debelo denarnico, če se ponoči ne podaš v najtemnejše ulice – skratka, če le malo paziš, ni v Braziliji (tudi v zloglasnem Riu ne) nobene velike panike glede kriminala. Kdorkoli se bo že podal v tiste kraje, naj uživa – tako kot sem jaz. plejboj
Forum je zaprt za komentiranje.