Budimpešta
Čez novo leto šibnem v Budimpešto. Prvič. Je res tako poceni v primerjavi s Slovenijo kot pravijo? Zanima me predvsem hrana in pijača. V te govorice ne verjamem kaj preveč, kajti lani so mi tudi govorili, da v Turčiji ne bom mogel zapraviti veliko denarja četudi bom hotel. Pa se ni izkazalo tako. Srajce so bile resda po 5 EUR, a jaz nisem šel v shoping.
V Budimpešti sem bil za novo leto 2000/2001. Lej, če boš na glavni ulci šel v McDonalds al pa tm v kšne restavracije je drago, isto kot pri nas. Se pa da najt v radiju 10 minut hoje v kakšnih ulčicah tud stvari zelo dobre, zeloooo poceni. Glede alkohola, takrat je bil pocen, za novo leto je velika fešta v hali zraven Nep štadiona, kjer smo za takratnih 45 mark dobili za jest in zapit kokr smo hotl. Na internetu, če si uzameš en dan za poiskat, najdeš velik stvari 🙂
Bil v Budimpesti za NL 2001/2002 in ravno takrat je bilo tam srecanje mladih. Ulice nabito polne, folka (mladih) pa neverjetno velik. In takrat je na ulici za jest in pit bilo pocen. Cenej kot pri nas. Se posebej kuhan vin smo konzumiral v litrih ker je blo tko mrzlo in pa poceni. Za trgovine ne vem, ker nisem sel zaradi tega tja. Restavracije pa tko ves da so drazje kot ulicne zadeve. V pubih je pa pivo bilo tudi cenejse kot pri nas. Drugace je pa Budimpesta za NL fenomenalna. Pa se ful lepo mesto po vrhu vsega!
A
jaz sem bila v budimpešti leta 2000, ampak ne za novo leto. iz mojih izkusenj ti lahko povem, da so bile takrat cene približno takšne kot pri nas, mogoče je bila hrana malce cenejša, tako v restavracijah kot v trgovinah. pijača pa, ja odvisno kam zaviješ. ampak nasplošno se mi je zdelo vse malce ceneje kot pri nas. drugače pa je v budimpešti vse fajn.
Forum je zaprt za komentiranje.