Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Budimpešta – kaj je res nujno za pogledat?

Budimpešta – kaj je res nujno za pogledat?

To ne vem če je ravno tako, kot sem napisala. Sem namreč pogledala na moji tedenski karti, ki je vezana samo na dneve. Ne vem, zakaj imam v mislih tudi ure. Bom preverila na spletni strani, ampak trenutno ne dela.
Jooj, res upam, da ti bo Bp všeč! Vsaj pol tako, kot je meni! Ne vem, kaj bi izpostavila sploh. Vse je lepo, vsaka zgradba, ulica, ljudje. V bistvu sam utrip mesta. Kot turist pa si obvezno moraš ogledati grajski hrib z vsemi znamenitostmi, ki so tam, ulico Vaci, sprehod po Andrássy út in sicer od Oktogona proti Operi (poišči na zemljevidu), sprehod od trga Deak (Deák tér) do ulice Váci in do bazilike sv Štefana, tudi Trg herojev, če boste imeli čas.
Če boste šli jest ali na kavo v kakšne restavracije, slaščičarne, se pričakuje tudi 10% napitnine. Le-ta je ponekod že na računu kot posebna postavka. Če je ni, jo daš 🙂 V kakšnih mcdonaldsih ipd. pa ne dajem napitnine.

To ne vem če je ravno tako, kot sem napisala. Sem namreč pogledala na moji tedenski karti, ki je vezana samo na dneve. Ne vem, zakaj imam v mislih tudi ure. Bom preverila na spletni strani, ampak trenutno ne dela.
Jooj, res upam, da ti bo Bp všeč! Vsaj pol tako, kot je meni! Ne vem, kaj bi izpostavila sploh. Vse je lepo, vsaka zgradba, ulica, ljudje. V bistvu sam utrip mesta. Kot turist pa si obvezno moraš ogledati grajski hrib z vsemi znamenitostmi, ki so tam, ulico Vaci, sprehod po Andrássy út in sicer od Oktogona proti Operi (poišči na zemljevidu), sprehod od trga Deak (Deák tér) do ulice Váci in do bazilike sv Štefana, tudi Trg herojev, če boste imeli čas.
Če boste šli jest ali na kavo v kakšne restavracije, slaščičarne, se pričakuje tudi 10% napitnine. Le-ta je ponekod že na računu kot posebna postavka. Če je ni, jo daš 🙂 V kakšnih mcdonaldsih ipd. pa ne dajem napitnine.[/quote]

Hvala še enkrat!
Spali bomo ob Vaci ulici (Suto u.), tako da bomo začutili utrip mesta, vse znamenitosti imam v planu + še nekaj zanimivosti, takih za mladino. Sem videla da se za noč čarovnic dogaja veliko … jedli bomo zunaj, računamo na tržnice in bolj to ulično njihovo hrano, bomo videli. Sladice itak, smo sladkosnedi kot sem videla imajo bogat izbor vsega.

Vem da mi bo všeč, kolikor sem zdaj naštudirala težko verjamem, da mi ne bi bilo 🙂
sporočim.

še nekaj, gledala sem bolnišnico v jami https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g274887-d2169533-Reviews-Hospital_in_the_Rock_Nuclear_Bunker_Museum-Budapest_Central_Hungary.html , je to za pogledat?

Dela link 🙂 Skupinska je samo 24-urna in sicer za 1-5 oseb, stane 3300 ft. 72-urna karta pa je od določene ure + 72 ur. Mislim, da se vam ta najbolj splača. Cena 4150 ft. Lahko pa vzameš tudi šolsko (dijaško), kipa je mesečna, ampak stane 3450 ft. Tam pri njih imajo učenci in dijaki nekakšne dijaške izkaznice. Poleti, ko sem bila v bp z mojima osnovnošolkama, sem pač povedala, da pri nas takšnih izkaznic ni, ampak da hodita v oš. Dobila karte brez problema. Obvezno pa moraš imeti zraven osebno izkaznico ali potni list, ker so te karte vezane na osebo in niso prenosljive.

To pa ne poznam! Bom si dala v plan za prihodnje leto, ker izgleda zanimivo. http://www.titanic-aszabadulas.hu/en/ mi smo šli še sem, escape room, tema titanic. Malo kratkočasja za otroke 🙂 Na fajni lokaciji boste spali! Za moji najstnici je bil zanimiv še Starbucks, katerega sta poznali iz ameriških nanizank, ker so jima na lončke napisali ime. Ker drugače nismo kakšni veliki popotniki …

Lepo pozdravljeni,

vožnja z ladjico po Donavi v Budimpešti je resnično posebno doživetje. Odpira popolnoma drugačno perspektivo pogleda na mesto. Še posebej v večernih urah, ko pade mrak in se prižgejo mestne luči :).

Lep pozdrav, ekipa M holidays http://www.mholidays.si/ S Pika kartico do obrokov!

Živjo, vem da je stara tema, ampak vseeno upam na odgovor:) Tudi mi se odpravljamo v Budimpešto in nismo neki popotniki. Vse ostalo bom že nekako naštudirala, zanima pa ne, kje lahko parkiraš avto, za čas bivanja (kaj se najbolj splača). Bivali bomo pa v hotelu, ki je osem kilometrov oddaljen od centra mesta. Ali se morda da tudi z avtom premikati do znamenitosti, ali je vse tako na “dosegu roke”, da se bolj splača hoditi peš, oziroma se poslužiti javnega prevoza. Glede na to, da je najmlajša stara štiri leta, ji bo verjetno preveč, da bi ves čas hodila?
Hvala za odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close