Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Budimpešta ali Zagreb?

Budimpešta ali Zagreb?

Kaj priporočate za vikend trip jeseni (oktobra)? Sicer se bolj nagibam k Budimpešti, a je malo daleč. Nevem sicer kaj bi lahko vse počela v Zg od petka do nedelje, tam pa lahko obiščeva še Balaton. Kaj menite?

definitivno Budimpešta! Jaz tud grem v jeseni, letos že tretjič in žw komaj čakam!

Odvisno od tega, kaj te zanima. Sama se novembra odpravljam v ZG, saj bo takrat že odprta razstava “Umetnost Istre” (odpre oktobra) in Giacometti (odpre septembra). Potem grem še do Striparnice, malo po knjigarnah, tudi v gledališče se odpravim (pod pogojem, da je kaj zanimivo). Budimpešta boljša izbira, ker je bolj turistična (ne mislim zaničevalno – saj ima lepše spomenike, metro, Donavo in odlično hrano).
Ni pomembno kam greš, le pojdi in lepo se imej!

Budimpešta. Videla sem že veliko mest po svetu in Zg me ni prepričal. V Budimpešti sem bila letos julija za pet dni. Imaš kaj za videti. Si pa dobi prenočišče v centru. Najbolj ugodno je preko airbnb.

Meni Zagreb, mi je drag in imaš ogromno videti tam; ob kulturnih znamenitostih v centru, Kaptol, Kazalište Komedija, ulični koncerti in gledelišča v centru, Zoo v Maksimiru, Sljeme peš, če ne drugače. Na kosilo pa ob staro Savo, nasproti študenta, ko zaviješ iz Ožujske. Budinpešta je tudi top, ravno včeraj smo se peljali mimo, ko smo je vračali iz Szegeda…Vaci Utca, tržnica, kosilo tam v prvem štuku, Agassi utca, ni da ni…v obeh mestih sem živela in delala, mi je Zagreb ljubši.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close