Najdi forum

Bučnice!

Nekaj nazaj mislim, da se je nekaj pisalo o tem, pa ne najdem.
Imam bučnice golice, pa bi jih rada pripravila kot grickalice za formulo zvečer. Mi zna kdo povedat kako? Spečem v pečici? Na koliko stopinj? Koliko časa?
Prosim, hvaležna bom za kakršenkoli nasvet.
LP Barb

bučnice popotrebi operemo( boljše so če niso oprane)
damo ji na pleh in posolimo
porineš jih v pečico na 200 C za kakšne pol ure
potem temperaturo zamanjšaš na cca 150 in ko so zlato rumene jih daš ven

važno !!!!!!
ne pozabi jih vsake nekaj časa premešati
da se ne zažgejo

lep pozdrav

andy

Jaz jih enostavno popečem na rahlo, ampak res rahlo namaščeni teflonski ponvi in posolim. V nekaj minutah imaš slasten prigrizek na mizi.

po prvem receptu so peške buč v lupini. Grickanje le teh je svojstven užitek. Golice so dobre tudi če jih samo posušiš in nič ne pražiš in so seveda spet drugačnega okusa, kot pražene. Če je le mogoče jih popraži BREZ MAŠČOBE (same bučnice imajo dovolj nenasičenih maščob, ki so zdravju prijazne), če jih pražimo na previsoki temperaturi, pa ta olja lahko začno spreminjati svojo kemijsko sestavo v nasičene maščobne kisline, ki pa so zdravju škodljive. Pa dober tek ob grickanju bučnih semenk. Mica

Na srecanju bomo tudi nekaj grickali,sicer bolj mediteranskega;boste same naredile.Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close